Gürgençler Ankara Cepa Servis Sorunu Sıvı Teması Değerlendirmesi

16 Aralık 2023 19:45

Macbook Pro M1 Max 16 inch bilgisayarımı Gürgençler Ankara Cepa şubesine götürdüm. Fanın sürekli çalışması, performans sorunları gibi her şeyi detaylı açıkladım. Bilgisayarda ne bir sıvı teması ne de bir düşme/çarpma söz konusu.

Bana 1 saat sonrasında mesaj attılar ve bilgisayarımın garanti kapsamında değerlendirilmeyeceğini ve ücretli olarak hizmet alınabileceğini söylediler.

2 saat sonrasında ise beni arayıp bilgisayarınızda sıvı teması var garanti kapsamında değil 55.000 TL'ye düzeltebiliriz dediler.

Hiçbir sıvı temasının olmadığı bilgisayarım için sıvı temaslı ürün deyip garanti dışına çıkartıyorlar. Daha önce de böyle sorunlar yaşanmış internette ararsanız ulaşabilirsiniz.

45.000 TL'ye aldığım bilgisayarım için 1 buçuk yıl sonra garantide olmasına rağmen 55.000 TL istiyorlar. Ben mağdur oldum. Siz mağduriyet yaşamayın diye yazıyorum çünkü bir neden uydurup garanti kapsamı dışına çıkarıyorlar.

Bu yüzden bilgisayarınızı gerçekten işinden anlayan insanlara götürün. Bu işin peşini bırakmayacağım ve haklı olduğum konudaki bu yanlış kararın karşısında duracağım.

19 Aralık 2023 22:52 (Şikayetten 3 gün sonra)
19 Aralık 2023 23:34

Sayın Teknik Servis, Öncelikle gözle görünebilen hasar dediğiniz konuyu bin defa açıkladım. Düşme, sıvı teması olmadı. Bunun nedeni ne olabilir diye araştıracağınıza, saygısız çalışanınız istemiyorsanız gelin alın diyebiliyor. İkinci olarak diyelim kullanıcı hatası (ki değil uydurma çünkü geçen yıl aynı konuda arkadaşıma bunu yaptınız başka şubeniz çözdü) peki benim çalışan fakat sadece fanı durmayan bilgisayarımı geri verirken bataryasını neden çıkarttınız/bozdunuz/takmadınız? Kamera kayıtlarında dahil gözüküyor ve çalışanınız bunu biliyor: cihazı şarj ile bataryası sorunsuz olan şekilde teslim ettiğim cihazımı aldığımda açılmıyor bile. Şarja taktıktan 10larca dakika sonra ise bataryayı servise götürün uyarısı veriyor. Herhalde bu cihazı nasıl olsa biz kullanıcı hatasına çıkarttık. Nasıl olsa çözülemeyecek bataryasını da biz alalım dediniz. Ayrıca "bu hasarlar Apple tarafınca ücretli işlem şeklinde yapılabilmektedir" demişsiniz. Evet haklısınız buna bence de Apple karar vermeli çünkü bu şubenin adını yazıp aratınca kaç kişinin aynı durumda olduğunu görebildim. Durumu Apple Global'e ilettim. Sizin sormadığınız soruları sorarak başladılar. Fark burada ortaya çıkıyor. Siz kendi şubenizde yapılan yanlışları umursamazken onlar en azından durumu çözmeye çalışıyor. Örneğin, 1 hafta boyunca her gün fanı son hızda çalışan ve size korunaklı bilgisayar çantasında fan çıkışları aşağı doğru teslim edilen cihazın içinde sıvı olamayacağını/kuruyacağını/akacağını düşünülebilir. Ben şu an onların yönlendirmelerine göre hareket ediyorum zaten. Teknik serviste bozulan durumlar dahil hepsini kanıtlarıyla onlara gönderdim merak etmeyin. Sizin tek işiniz onların yani ürün sahiplerinin dediklerini yapıp bundan sonrası için daha dikkatli incelemek. Sizin için önemli olmayabilir ama bu süreç iş kaybına neden oluyor. Bunu düşünmeden hareket ediyorsunuz. Ek olarak gerçekten size çok iyi bir tavsiye vereceğim bununla en azından müşteri memnuniyetiniz, doğru yapılan işlemlerde artar: Müşterilerinize cihazınız hazır mesajı atarken teknik servisin 20:00'da kapandığını belirtin. AVM saati olan 22:00'a kadar alınabileceğini düşünüp 20:05'de gelip benim yaşadığım durumda kalmasınlar. Ne teknik servis formunda ne de mesajda bu saatlerde çalışıldığını söylemeyip insanları bari bu konuda mağdur etmeyin. Gerçekten bu sizin için çok iyi olacaktır diye düşünüyorum ki mağaza müdürünüz de bana katılıyor olmalı ki ben bu durumu söylediğimde bana hak verip cihazımı verdi.

19 Aralık 2023 23:43

Bu arada eklemek istiyorum. Bunları tüm Gürgençler için söylemiyorum çünkü ben yaşamadığım bir deneyimle ilgili konuşamam. Cepa şubeniz hakkında bu kadar şikayet ve durum varken şubelerinizin teknik servisindeki yeterliliklerini değerlendirmeniz ayrıca da gerçekten kullanıcı hatası olanla olmayan işlemleri de incelemenizi/denetlemenizi tavsiye ederim. Son 2 yılda kullanıcı hatası olan ve özellikle olmayan ama yenisi verilen/parçası değiştirilen cihazları incelemenizde fayda var diye düşünüyorum. Hakkında yine böyle yanlış bir karar verilen ve sonrasında başka şubenizde (teknik servisinizde) öyle değerlendirilmeyip Apple Support tarafının yönlendirmesi ile durumu anlaşılıp garantiden düzeltilen bir cihazlar var. Olmaz bu yenisini alın denilen aksesuarların İstanbul'daki Apple tarafından değiştirildiği durumlar da var. Lütfen, sizden ricam cihazları analiz eden kişilerin yetkinliklerini ve cihazları daha dikkatli değerlendirin. Özellikle, yeni çıkmış bir cihazın 2 yıllık kapalı alandaki kullanım deneyimi ile oluşabilecek hasarlar bilinemeyeceği için önce bu ihtimalleri de göz önünde bulundurmakta fayda var diye düşünüyorum.

19 Aralık 2023 23:54

Bu arada kameraların kayıtta olup olmadığını özellikle sordum çünkü daha önce yine aynı şubenizde aynı deneyimi yaşayan kişiler ile görüştüğümde bunlara dikkat etmem gerektiğini öğrendim. Kamera kaydediyormuş yani kaydetmiyormuş o an arızalıymış diye cevaplar da gerçekçi olmayacaktır çünkü bilerek doğrulayıp, cihazı teslim ederken de açarak ve her şeyi çalışıyor sadece fanı anlamadığım bir nedenle durmuyor diye personelinize teslim ederken bile personelinizle birlikte bilgisayar açıldıktan sonra birlikte sesini dinlediğimiz görüntülere de oradan ulaşabilirsiniz. Bu arada bilginiz olsun, yaklaşık 2 saat sonra arayan çalışanınız bana touchpad'de, klavyede, ana kartta ve diğer bazı bölümlerde sıvı teması sonucu hasar oluştuğunu söylerken sadece öyle bir şey olmadı dedim. Çünkü önceki cevaplarda da belirttiğim gibi bilgisayar tümüyle çalışır haldeydi. Yani bunu da düşünerek biraz da olsa acaba yanlış mı değerlendirdik diye düşünebilirsiniz. Her şeyi sıvı teması ile hasarlanan (güya) ama full şekilde fanının durmaması hariç sorunsuz çalışan bir cihazın nasıl olabileceğini ve sonradan teslim aldığımda nasıl açılmadığını ve bataryasında neden böyle bir uyarı olduğu da gerçekten çok ama çok düşündürücü.

23 Aralık 2023 17:32

Evet son gelişmeleri paylaşmak istiyorum. Değişen hiçbir şey olmadı. Sıvı teması dendi. Siz yapmamış olsanız bile nemden dolayı oluşabilecek sıvı teması da kullanıcı hatası kapsamına giriyormuş. Yani Bodrum, İzmir veya dünyanın neresinde olursa olsun nemli bir yerde kullanmanız sonucu oluşan bu hasarlar kullanıcı hatası oluyormuş. Artık bilgisayar alırken özellikle yazılımcılar ve bilgisayar mühendisleri sizin için bu notum. Hangi cihazı nerede kullanmanız gerektiğini öğrendiniz. Aynı elbise kombini gibi, kurak nemsiz yerlerde Apple diğerlerinde başka markalar... Bozulan batarya ile ilgili bir dönüş de olmadı henüz cihazı teslim almadım. Onu da öğreneceğim. Son bir yorum olarak da onu paylaşacağım. Nemden uzak yerde yaşamanızı dilerim.

Oguzhan sonuçtan hiç memnun değil

Gürgençler Garanti Kapsamında Olması Gereken Macbook Pro Ekran Arızasında Haksız Ücret Talebi!

15 Eylül 2025 14:28

06 Ocak 2024 19:21
Mine sonuçtan hiç memnun değil

Gürgençler Yanlış Yönlendirdi Ve Değişim Kabul Etmedi.

19 Şubat 2024 18:41
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Gürgençler'den Alınan Ürün Arızalı Çıktı

19 Aralık 2024 23:58
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

13 Ocak 2024 19:47
Gürgençler Hem Pili Bitik Hem De Garantisi Bitik Macbook Satıyor