14 Haziran 2024 01:4616.395

Merhabalar,

Getir Araç Moov üzerinden 08.04.2024 tarihinde 34 HZT 068 plaka numaralı Renault Clio aracını kiraladım. Aracımı kiraladıktan sonra tek taraflı olarak aracın motor kaputunu eğecek şekilde kaza yaptım. Kazadan sonra Getir müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdim. Bana herhangi bir şey yapmamamı, kaza halinde tamire gerek olursa bunu tamirat ustalarının size bildireceğini ilettiler.

12.06.2024 tarihinde dosya eklerinde göndereceğim gibi Getir üzerinden iletişime geçip tutar bildirimi yapıldı. Tutar bildiriminde aracın yedek parçalarının ücreti ve tamirat ücreti olarak iki tutar vardı ve aracın kazada hasar almamasına rağmen "sol far değişim" ücreti tarafıma yansıtılmıştır. Ekteki fotoğraflarda da görüldüğü üzere aracın sol farında herhangi bir hasar bulunmamaktadır. Araç iki ay sonra tamir edilmiş ve bu süre içinde Getir Araç Moov'da o aracı belki yüzlerce kişi kullanmıştır. Getir Araç Moov'un bana gönderdiği resimlerde de aracın far kısmında herhangi bir hasar yoktur.

Getir Araç'ta kiralama yaparken de sigorta dahil kiralama yapılıyor. Buna rağmen tarafıma iletilen ve bana yansıtılmak istenilen faturada ne fatura bilgileri var ne de başka bir detay. Servis fatura bilgilerinde tutar 0 TL görünmektedir. Getir Araç Moov bu durumdan haksız kazanç elde etmektedir.

Getir ile iletişime geçtiğimde sol farı kanıtlayacak herhangi bir görsel sunmamalarına rağmen otomatik mesaj olarak "Hatalı %100 sizsiniz" diye mesaj yolladılar.

Bu durumda kabul edebileceğim ücret sadece ön motor kaputu tamiratı ücretidir.

Sol far, ön tampon onarım boya, kaput onarım boya, tampon ızgarası yedek parçası kabul etmiyorum. Tamir ücretini hem tarafıma yansıtmışlar hem de sıfır orijinal parçanın tutarının faturada olmasını açıklamamışlardır.

Getir Araç Moov'un bu art niyetli tutumunun cezalandırılmasını ve tarafıma kesilen faturanın düzenlenmesini rica ederim.

Saygılarımla.

Vedat
Benzer Şikayeti Var
10 Temmuz 2024 10:50

Merhaba sonuç ile alakalı bilgi geçerseniz sevinirim beni de avukatlık bürosuna vereceklerini söylediler. Sizde süreç nasıl ilerledi

30 Kasım 2023 19:577.651

22.09.2023 tarihinde Moov Getir aracından kiraladığım 34 *** 328 plakalı Clio marka araçta sol farında çatlak olduğu ve ...

2 Yorum

Getir Araç Yapmadığım Kaza

18 Ocak 2024 05:008.981

Getir Araç Moov'dan 11.01.2024 tarihinde saat 18.04'te araç kiraladım, daha sonra uygun bir yere park edip saat 18.41'de...

3 Destek1 Yorum

Tümünü Gör
Getiraraç Arızalı Aracı Yüzünden Hayati Tehlike Atlattık!

Getiraraç ArızalıAracı Yüzünden Hayati Tehlike Atlattık!

Göktürk
Getiraraç Uygulamaya Giriş Yapamıyorum!

GetiraraçUygulamaya Giriş Yapamıyorum!

Taner
Getiraraç Arıza Sıkıntısı!

Getiraraç ArızaSıkıntısı!

Sadık
Getiraraç Araç Arızası

Getiraraç AraçArızası

Gizem
Getiraraç 7500 TL Aldı Haksız Yere!

Getiraraç 7500 TLAldı Haksız Yere!

Ali
Getiraraç Araç Kiralamada Haksızlık!

Getiraraç AraçKiralamada Haksızlık!

Hüseyin