Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Ford Servisi İle Yaşanan Sürekli Arıza Ve Mağduriyeti

02 Ekim 2024 20:38

18***711 plakalı 2016 model Ford c-max sahibiyim. Arabamda 4-5 gün çalışmadan beklediğinde akü tamamen bitiyor, kapılar bile açılmıyordu. Her ihtimale karşı aküsünü değiştirdim ama sorun devam ediyordu. Bu şikayetim doğrultusunda 2023 yılı ağustos başlarında (kesin tarihini hatırlamıyorum, kayıtlarda mevcuttur) İstanbul tebretoğlu Ford servisinde giriş yaptım.

Arabanın sigorta panelinden kaynaklı arıza olduğu belirtilerek panelin değişmesi gerektiğini bildirdiler. Onay vermem üzerine sigorta panelim değişti ve 8.9.2023 günü ekteki faturada belirtilen 20170,44 TL'yi ödedim.

Daha sonra memleketim Çankırı'ya döndüm. Ancak birkaç gün arabam çalışmadan beklediğinde arızanın devam ettiğini gördüm. Servisi aradığımda "getir bakalım, yeni panel de arıza yapabilir" dediler. "2 yıl garantisi var" dediler. İstanbul'a yazları gelebildiğimi belirterek daha sonra gelebileceğimi söyledim.

11.9.2024 günü aracımı servise bıraktım. 12.9.2024 cumartesi günü, müşteri temsilcisi didem tarafından 0535***6699 numaralı telefonumdan arandım. Aracımın başka bir modülünde arıza olduğunu, bu modülün ise Otokoç'ta da bulunmadığını ve fabrikanın üretmediğini belirttiler. Sipariş vermemiz gerekir ama 15 günde mi gelir, bir ayda mı gelir belli olmaz dediler. Ben "daha önceki verdiğim 20170 TL boşa mı gitti? Sigorta panelini boşa mı değiştirdiniz? " dediğimde "o başka modül, bu başka modül" dediler. (konuşma kayıtları bende mevcut).

Bunun üzerine 14.9.2024 günü arabamı almak için servise gittim. Orada elektrikçi t****t**** tarafından hiçbir evrak verilmeden aracım teslim edildi. Yine t****t**** telefonla verdiği Kartal sanayindeki mekanik Ford isimli tamircide kapı kollarından kaynaklanan arıza dediler. Ön kapı kollarının ikisi de değişti. Şimdilik sorun görünmüyor. Ancak geçen yıl sigorta panelinin değişmesinden sonra start-stop da çalışmaz oldu.

Yapılan bu işlemlerden dolayı uğradığım mağduriyetin giderilmesini, bu doğrultuda benden alınan sigorta panel ücreti ve işçilik masraflarının (20170,44 TL) geri iadesini ve start-stop arızamın da ücretsiz giderilmesini talep ediyorum.
M******g****,0535****699, g***[email protected].

09 Ekim 2024 22:59 (Şikayetten 7 gün sonra)
28 Ekim 2024 16:09

Bana döneceğinizi yazmıştınız. Hala dönmediniz.

07 Ocak 2025 02:02

Ford un ciddi bir kurum olduğunu düşünüyordum. Sorunum ile ilgili dönüş yapacağınızı söylemenize rağmen buu güne kadar dönmediniz. Oysa sorunum devam ediyor. Bir çözüm bile önermediniz.

Adem sonuçtan çok memnun

Adem
20 Ağustos 2024 02:42
"Ford Otosan tarafından, Yetkili servis ile irtibata geçilerek sorunun çözüleceği, 26.08.2024 tarihinde sorun çözülene kadar ikame araç verileceği söylendi. Bekliyorum şimdilik, teşekkür ederim Ford Otosan Müşteri temsilcisine ve Çetaş Ford daki sorumlu Basri Bey'e ilgi alaka ve çözüm odaklı yaklaşımları için."
Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Özgür
27 Ocak 2025 21:15

Serkan
04 Nisan 2025 16:03
Ford Focus'ta Bitmeyen Şanzıman Ve Ekran Sorunları
Levent sonuçtan hiç memnun değil

Ford Transit Courier İle Bitmeyen Sorunlar

Levent
02 Kasım 2024 22:16
Erhan sonuçtan hiç memnun değil

Ford EcoSport'ta Bitmeyen Arızalar Ve Garanti Mağduriyeti!

Erhan
16 Haziran 2025 21:29