Ali sonuçtan hiç memnun değil

Ford Mondeo Su Eksiltme Sorunu

10 Mayıs 2024 15:09

2011 model Ecoboost Selective Mondeo sahibiyim. 2022 yılında ön camım kırıldığı için kaskodan serviste değiştirmeye karar verdim. Keşke yan sanayi cam taktırsaydım ve servise gitmeseydim. Servise cam için gittiğimde PSA güncellemesi olduğunu ve aracı bu durumda bırakamayacaklarını, hararet yaparak motora zarar vermemesi için yedek parçalar takacaklarını söylediler. Oysa ben 8 yıldır bu aracı kullanıyordum ve hiç hararet sorunu yaşamamıştım. Yine de parçayı yurt dışından tedarik ettiler ve aracıma montajını gerçekleştirdiler. Aracın elektronik sistemine de parçaları tanıttılar. Tüm bu işlemler Manisa Ford Çetaş servisinde yapıldı. Ancak macera burada başladı. Parça takıldıktan 3 ay sonra araç su eksiltmeye başladı ve arıza ışığı yandı. En yakın tamirciye giderek soğutma sistemine basınç testi yaptırdık. Yeni takılan yedek su deposunun fabrikasyon hatası nedeniyle araç soğukken hafif su damlattığını keşfettik. 1 yıl boyunca su ekleyerek aracımı kullandım ve ilk fırsatta Manisa Çetaş Servisine gittim. Sıradan bir tamirhanede tespit edilen su kaçağını serviste bulamadılar, çünkü sadece gözle kontrol ettiler. Soğukken çok az miktarda su kaçırdığı için tespit edilemedi. Serviste çözüm bulamayınca kendi imkanlarımla parça aramaya başladım ancak orijinal su deposunu bulamadım. Serviste takılan sisteme uygun depo da bulamıyordum. Şahsen Amerika'dan su deposu getirttim. Birkaç gün önce su eksiltmesi problemi nedeniyle tekrar servis randevusu almak istedim. Servis, bana ulaşarak 10 yaşını geçmiş araçlara parça desteği vermediklerini ve Otosan'ın elinde de parçanın olmadığını belirtti. Bunun üzerine Ford Müşteri Hizmetleri'ni aradım ve onlardan da aynı yanıtı aldım. Diğer markaların 40 yıllık araçlarına bile parça tedariği sağladığını düşününce, 13 yıllık aracıma parça bulamamak hayal kırıklığı yarattı. Şimdi sistemi söküp orijinal haline döndürmek istiyorum ve yüklenen her şeyin kaldırılmasını talep ediyorum, ancak bu konuda da yetkin olmadıklarını gösteriyorlar. 23 yıldır Ford kullanıcısıyım ve bu deneyim hayal kırıklığına neden oldu. Kısacası, Ford ile ilgili beklentilerim karşılanmadı.

13 Mayıs 2024 11:47 (Şikayetten 2 gün sonra)
07 Haziran 2024 06:49

İlgili bir markayız laf olsun diye klasik en yakın zamanda sizinle iletişime geçeceğiz diye şikayetin altına bir yazı yapıştırıyorsunuz. Okuyanda sorun çözdüğünüzü sanacak yaklaşık 1 ay oldu kimse benimle iletişime geçmedi. Markanızı tercih ettiğim için üzgünüm.

Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Ford 1.5 Ecoboost Hatalı Motor Blogu

Yusuf
23 Mayıs 2024 22:22
Ford 1.5 Ecoboost Hatalı Motor Blogu
ford-15-ecoboost-hatali-motor-blogu-4.pdf
ford-15-ecoboost-hatali-motor-blogu-3.pdf
ford-15-ecoboost-hatali-motor-blogu-2.pdf
Oktay sonuçtan hiç memnun değil

Ford Marka Kalitesizliği! Ford Courier Multimedia Arızası!

Oktay
14 Kasım 2023 12:55
Ford Marka Kalitesizliği! Ford Courier Multimedia Arızası!

'0' Ford Focus İle Yaşadığım Mağduriyet

Ertan
28 Mayıs 2024 10:10
'0' Ford Focus İle Yaşadığım Mağduriyet
Lokman sonuçtan hiç memnun değil

1.5 Ecoboost Ford Mondeo Ford Servis

Lokman