Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Ford 1.5 Ecoboost Hatalı Motor Blogu

Ford 1.5 Ecoboost Hatalı Motor Blogu
23 Mayıs 2024 22:22

2015 model 1.5 Ecoboost Ford Mondeo araca sahibim. Yaklaşık 1 hafta önce aracımın içerisinde şoför tarafından su devirdaim sesi gelmeye başladı. Tabiri caizse bardaktan bardağa su boşaltır gibi ses geliyor. Malatya Ford servisi ile görüşüp randevu aldım ve aracı 21.05.2024 tarihinde Ford servisine bıraktım. Bu süreç içerisinde bu ses ne olabilir diye araştırmaya başladım. Yerli ve yabancı forum sitelerinde 2014-2019 arası üretilen bu motorun fabrikasyon hatalı olduğunu, bloğun kapağa bakan kısmının hatalı olduğunu, bu konu hakkında yayımlanan TSB ve CSP'lerin olduğunu gördüm. Bugün ise servisten arayıp 2. göz kompresör yapmadığını ve motorun sökülmesi gerektiğini, masrafın 250.000-400.000 TL arasında olabileceğini söylediler. Ben de aracın fabrikasyon hatasının olduğunu, Ford Otosan'a bu durumu iletip mağduriyetimin giderilmesi için görüşmelerini söyledim fakat aracın 8 yaşını ve 150.000 km'yi geçtiğini, bu nedenle bunu yapamayacaklarını söylediler. Ben Malatya'da ikamet ediyorum. 1 yıl önce depremde evimden oldum. Elimde bir arabam kalmıştı, şimdi Ford'un hatası yüzünden ondan da olacağım. Talep edilen rakamlar çok yüksek, aracın piyasa değerinin neredeyse yarısını talep ediyorlar. Ford, dünyanın her yerinde bu hatasının arkasında duruyorken Türkiye'de neden durmuyor? Bir an önce mağduriyetimin giderilmesini, en azından müşteri ilişkileri kapsamında masrafın bir kısmının Ford tarafından karşılanmasını talep ediyorum. Kaldı ki daha öncesinde ücretsiz birkaç kişi onarımını yaptırabilmiş. TSB ve CSP'leri, motorun eski ve yeni dizaynının fotoğraflarını ekliyorum. Araç marka model: 1.5 Ecoboost Ford Mondeo, 2015 model. İletişim no: 0545******350 / 0544*****6909. Yusuf O*** Taştekin.

ford-15-ecoboost-hatali-motor-blogu-4.pdf
ford-15-ecoboost-hatali-motor-blogu-3.pdf
ford-15-ecoboost-hatali-motor-blogu-2.pdf
profile profile profile
24 Mayıs 2024 11:52 (Şikayetten 13 saat sonra)
06 Haziran 2024 09:58

Ford Otosandan Kaan Bey ile görüştüm. Konuyu değerlendirip %25 indirim uygulanacağını söylediler. Ücretin tamamının karşılanmama sebebi aracın 8 yaş ve 150.000 km sınırını geçmesiymiş. Aracım 9 yaşında ve 156.000 km de. Bu nedenle masrafların tamamını karşılamayıp iyi niyet garantisi kapsamında değerlendirilmiyormuş. Ford yurt dışında bütün araçlarının arkasında duruyorken Türkiye ofisi hiçbir şekilde destek olmuyor. Kaldı ki yurtiçinde de ücretsiz değişim yapan kişiler var. Ben yarı yarıya karşılanmasına bile razıyken %25 gibi saçma sapan bir rakam verildi. Ford markasını dava edeceğimi ve bu işin peşini bırakmayacağımı bildiriyorum.

Orhan
Orhan

Merhaba, Aynı sorunu yaşıyorum Ford Otosan arıza tespit için yönlendirdiği ASF Ford Yetkili servisi aracımı inceledi. Serviste yalnızca karbon testi yapıldığını, motor bloğunun açılmadığını, egzoz dumanının antifiriz suyuna karıştırma yaptığından dolayı nihai olarak motor değişimine gidileceği belirtildi. Titreme, rölantide silkeleyerek çalışma, yüksek hararet, soğutma suyu eksikliği problemi yaşayan 2015-2019 model aralığındaki 1.5 Ecoboost motorlarda 21N12 kapsamında talimat gereği servis motoru değişimi ve diğer bileşenlerin değişimi kararı alınmaktadır. Tarafıma bu tamirat işlemi için 1.000.000TL'na yakın fatura çıkartılmaktadır. (Aracımın kasko bedeli 895.000TL). Otosan tarafından "sözde" iyi niyet kapsamında %40+%25 indirim uygulanmakta olup buna rağmen toplamda motor muamele işlemleri ile birlikte 487.893TL fatura teklif edilmiştir. Gizli ayıplı üretilen bu motorun kusurlu olduğu apaçık delilleriyle ortadadır.

ford-15-ecoboost-hatali-motor-blogu-1.jpg

Ford Mondeo Motor Arızası İçin Ücretsiz Değişim Talebim Reddedildi

Gülsüm
31 Ağustos 2025 15:50

Servis Sonrası Ford Fiesta'da Hararet Ve Yüksek Masraf Şoku

Ömer
04 Haziran 2025 01:01
Servis Sonrası Ford Fiesta'da Hararet Ve Yüksek Masraf Şoku
Vedat sonuçtan hiç memnun değil

Ford Yanlış Araç Tespiti

Vedat