Ford Focus 1.5ti Vct Triger Mağduriyeti

26 Nisan 2023 14:30

11.04.2023 tarihinde, 17.10.2019 tescilli Ford Focus 1.5 ti vct aracım kırmızı ışıkta durmaktayken stop etti ve tekrar çalışmadı. Çekici çağırarak Ford Otokoç Ankara servisine götürdüm. Aracım 3.5 yaşında ve henüz 68.250 km'dedir. Servis triger kayışının sıyırdığını motorun revize edilmesi gerektiğini söyledi. Çıkardığı ücret oldukça yüksekti. Bunun üzerinde %10 indirim yapacaklarını belirtti. Aracın kitapçığına göre 135.000 km'de değişmesi gereken triger 68 binde nasıl sıyırır? Aynı olayın diğer 1.5 ti vct araçların başına geldiğini bilmekteyim. Ford markasına güvenerek aldığım aracın kusurlu olduğu ortadadır. Hukuki haklarımı bilmekte ve bu konuda mağduriyetimin bir an önce giderilmesini Ford firmasından talep etmekteyim.

27 Nisan 2023 17:55 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.Ürün ve hizmetlerimizle ilgili her türlü talep, öneri, şikayet ve memnuniyetinizi (444 FORD) 444 36 73 numaralı Ford Direkt hattımıza iletebilirsiniz. Saygılarımızla Ford Otomotiv San. A.Ş. Müşteri İlişkileri

28 Nisan 2023 10:48

Ford, bu konuda üstüne düşeni yerine getirmek yerine kullanıcıyı suçlayıcı bir tavırla yaklaşmıştır. Focus 1.5ti-vct araç alacak olanların şunu bilmesini isterim ki bu motorlar 60 binden sonra çok tehlikeli hale gelmektedir. Sürüş esnasında triger her an kopabilir ve can güvenliğiniz tehlikeye düşmektir. Hele de benim gibi çocuğunuz araçtayken başına gelirse... Ve Ford'a güvenmekle hata etmişim.

Yorumlar (5)

Saim

Tabii ki özel serviste de yaptırabilirsiniz. Yağı kendiniz mi satın alıyordunuz? Hangi marka yağı kullanıyordunuz? Kullandığınız yağ WSS-M2C948-B Şartnamesini karşılıyormuydu?

Saim

Triger yağ içerisinde çalıştığından; kullanılan yağ çok önemli. Tavsiye edilen yağı değil de teknik özellikleri karşılamayan bir yağı kullanırsanız trigerde aşınmalar ve kopmalar olabilir. Muhtemelen bu şikayet ve benzer şikayetlerin sebebi de teknik özellikleri karşılamayan yağ kullanımı.

Yunus
Yunus

Triger in kopması kayış sıyırmasını yağ a bağlamak doğru değil bence

Saim

Merhaba Serdar bey, şikayetinizi okudum. Bu arıza meydana gelinceye kadar geçen sürede aracın gerçekleşen tüm bakımları yetkili serviste mi yapıldı? Özel bir serviste bakım yapıldı mı? Ford tavsiyesi dışında farklı bir yağ kullanımı oldu mu? Bir kullanıcı olarak merak etmekteyim. Bilgilendirir ve gelişmeleride eklerseniz memnun kalırım.

Serdar

Merhaba. Evet, dışarıda yaptırdım ama onların yağın aynısını kullandık ki kılavuzunda dışarıda yapamazsınız demiyor.

Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

365 Garanti Kapsamında Ford Focus'ta Triger Kayışı Mağduriyeti

Muhammed