Ford Fiesta Ecoboost 1.0 2017 Model Yağ Pompa Kayışı Kronik Sorunu

Ford Fiesta Ecoboost 1.0 2017 Model Yağ Pompa Kayışı Kronik Sorunu
14 Eylül 2023 12:4263.628

Aracım 2017 model tam otomatik 1.0 Ecoboost Fiesta, 80 bin kilometrede. Araba seyir halindeyken motor yağ basıncı düşük uyarısı verdi. Servise götürdüm, incelendi. Yağ seviyesi normaldi. Detaylı incelenmesi sonucu yağ pompa kayışının koptuğu ve bunun sonucu olarak da eksantrik mil, yağ pompası, subaplar vb. Parçaların zarar gördüğü söylendi. Bu model otomatik bir aracın, bu km'de bu arızayı vermesi mümkün değil. Sonra internette araştırdım ki bu durum Ecoboost motorların kronik sorunu. Ancak Ford bunu kabullenmiyor. Şimdi bana motorun komple değişmesi gerektiğini söylüyor. Benim böyle bir maddi gücüm yok. Henüz 80 binde 2017 model arabanın yağ pompası kitlemesi tamamen üretici hatası bir sorun. Ekteki resimlerde de görüldüğü gibi internette bir çok kullanıcı aynı durumdan muzdarip. Ford bu kronik sorun karşısında müşterilerini bilgilendirmesi gerekir. Aynı yıldaki 1.0 Ecoboost motorlarda bu sorunu yaşayan insanlar varmış ve onlara da sandık motor takılması gerektiği söylenmiş. Ayrıca yetkili servis motorumu söküp rektefiye için başka bir yere gönderip rapor aldığında raporda yedek parça temini yapılamadığından motorun değişmesi gerektiği yazıyor. Ancak bu sorunu yaşayan kullanıcılardan biri zorda olsa dışarıda tamir ettirdiğini söylüyor. Madem yedek parça temini var ve tamiri mümkün, neden bu kadar ücret talep edilip de motor değişimi isteniyor?

15 Eylül 2023 12:31 (Şikayetten 23 saat sonra)

Değerli Müşterimiz; Öncelikle Ford’u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bildiriminiz tarafımıza ulaşmıştır. Ford Otosan Çözüm Merkezi temsilcimiz sizinle en hızlı şekilde irtibata geçecektir. Görüş ve önerilerini bizimle paylaşan tüm müşterilerimize markamıza duyduğu güven için teşekkür ederiz. Saygılarımızla Ford Otomotiv San. A.Ş. Müşteri İlişkileri

15 Eylül 2023 12:34

Sayın Ford Yetkilileri, Maalesef hep aynı klasik cevapları veriyorsunuz. Çözüm merkezi olarak 2 gün sonra geri dönüş yapıp, bu konuda yapabileceğiniz herhangi bir şey olmadığınızı söylüyorsunuz. Büyük ihtimalle yine aynı şeyi yapacaksınız. Büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum.

15 Eylül 2023 14:33

Değerli Müşterimiz, Geri bildirimleriniz bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Görüşlerinizi ilgili ekiplerimizle paylaşıyoruz. Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.

15 Eylül 2023 14:56

Sayın Ford Yetkilileri; Konuyu bu sabah Almanya'daki genel merkezinize de ilettim. Birkaç gün önce de Amerika'daki CEO'nuz Sn. Jim Farley'e ayrıca ilettim. Gerçekten çözüm önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

28 Ocak 2025 15:35

Merhaba, geç yanıtım için kusura bakmayın. Öncelikle şunu belirteyim Ford yetkilileri kesinlikle ne araçlarına ne de böyle bir kronik arızalarına sahip çıkmıyor. Paşa paşa 200 bin liraya yakın para verip motoru değiştirdim. Yoksa elimde kalacaktı. Sonrada aracı sattım. Bir daha da Ford'un hiçbir ürününü almamaya yemin ettim. Hiç kimseye de önermiyorum. İrtibata geçtiğim hiç kimse bana geri dönüş sağlamadı. Çünkü müşteri memnuniyeti diye bir şey yok. Gittim Toyota aldım. Kafam rahat bir şekilde biniyorum.

Yorumlar(8)

16 Eylül 2025 21:55

Merhabalar, Şu an aynı sorunu bende yaşadım. Tüm bakımlarını yetkilisi serviste yaptırdığım aracım yolda giderken aynı uyarıyı verdi. 2017 model 127 bin km de. Şu an bende aracımı mecbur servise bıraktım oradan gelecek cevabı bekliyorum.

28 Ocak 2025 15:27

Yılmaz beye ulaşbildinizmi?

Cover
Benzer Şikayeti Var
11 Haziran 2024 20:05

Ne oldu acaba en son yaptırdınız aynı sorunla karşı karşıyayız

13 Ocak 2024 03:34

Yılmaz geçmiş olsun bana ulasırmısın canaydinn39 aynı sorun bende de cıktı dönersen bana çok sevinirim Instagram dan

Ford Fiesta 2017 1.0 Ecoboost Yağ Pompası Kilitleyip Kayış Sıyırması

23 Haziran 2023 15:4945.118

60 bin kilometredeki 2017 model Ford Fiesta 1.0 Ecoboost motor yağ pompası kilitleyip kayış sıyırdı ve motor yatak sardı...

2 Destek6 Yorum

Ford Ecoboost Motor Arızası Ve Müşteri Mağduriyeti

10 Ekim 2024 12:5433.859

Ford 1.0 Ecoboost araç sahibiyim. Aracım servis bakımlı olup 8 yıl 88 bin km'de motor arızası oluşturdu. Motorun komple ...

2 Destek4 Yorum

Ford Focus 1.0 Ecoboost Yağlama Problemi

2 Eylül 2024 11:3872.427

Merhabalar; Ford Focus 2016 model 1.0 Ecoboost Titanyum otomatik araç sahibiyim. Aracım 2017 Aralık trafiğe çıkışlı ve ...

3 Destek

Tümünü Gör
Ford Courier Aracımla İlgili Sağ Ön Lastik Basınç Sorunu!

Ford CourierAracımla İlgili Sağ Ön Lastik Basınç Sorunu!

Fatih
Ford Transport Aldık Pişmanız!

Ford TransportAldık Pişmanız!

Fuat