Sinan sonuçtan hiç memnun değil

Ford Ecoboost Motor Arızası Ve Müşteri Mağduriyeti

10 Ekim 2024 12:54

Ford 1.0 Ecoboost araç sahibiyim. Aracım servis bakımlı olup 8 yıl 88 bin km'de motor arızası oluşturdu. Motorun komple değişmesi gerektiğini söylediler. İnternette araştırdığımda ABD'de Ford hatasını kabul etmiş ve geri çağırıp parça değiştirmeye başlamış, İngiltere'de de aynı şekilde ve hatta servis bakımlı olup 10 yıl ve 150 bin mil altındaysa direkt motor değişimi, hatta eskiden serviste yaptırmışsan para iadesine kadar geri ödeme yapacağını açıklamış. Bu şekilde ülkemizde de yüzlerce araç var ve bunların da aynı şekilde bu hizmeti alması gerekir. Bu konudan en yetkili Ford Otosan'dan bu hizmeti istemek en doğal hakkımız. Mağduruz, aracım çöp oldu. Yine aynı model 2015-2018 seri birçok araç da aynı arızayı yapmış olarak gruplarda paylaşıldı. Bu sorun çığ gibi büyüyecek. Ford Otosan hâlâ bir şey yapmayacak mı? Kendileri ile iletişim kurdum ama beklediğim desteği Otosan'dan göremedim. Marka ve firmaya olan hislerim yıpranmaktadır. Saygılarımla.

profile profile
11 Ekim 2024 08:16 (Şikayetten 19 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Geri bildirimleriniz bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Görüşlerinizi ilgili ekiplerimizle paylaşıyoruz. Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.

Ertuğrul

Sinan bey, aracı sattınız diye anlıyorum. Arıza konusunu firma üstlenmiyor mu?

Sinan

Maalesef servisten gördüğüm desteği firmadan göremedim. Kronik sorunlarla milleti baş başa bırakıyorlar. 88 bin de araç motoru değişirse ve bu olay tüm 1.0 ecoboostların başına geliyorsa gizli hararet diye bir sorun varsa bu gizli kusurlu mal demektir. Bunu kabul eden markalardan alışveriş yapmak her zaman müşteriyi mutlu eder.

Ertuğrul

Merhaba, şu anki durum nedir?

Sinan

Merhaba Ertuğrul bey, Komple motor değişecek denildi. Ben ilerisi için motor hasar tespit raporu istedim. 300 ila 400 bin arası masraf olur diye bilgi verdiler. Tüketici olarak masraf olmasın diye eski arabamı sattığıma bin pişmanım.

Atahan sonuçtan hiç memnun değil

Atahan
01 Aralık 2024 02:09
Ford EcoSport Araçlarındaki Ciddi Motor Sorunu
Yılmaz sonuçtan hiç memnun değil

Ford Fiesta Ecoboost 1.0 2017 Model Yağ Pompa Kayışı Kronik Sorunu

Yılmaz