Ford 1.5 Ecoboost Blok Kusuru Hk.

Ford 1.5 Ecoboost Blok Kusuru Hk.
24 Eylül 2024 11:1648.249

2014 - 2019 yılları arasında üretilen 1.5 Ecoboost motorlu Ford araçlar Ford Company tarafından 19B37 ve 21N12 müşteri memnuniyet programında yayımlanan ekteki belgeler ile kusurlu üretildiği apaçık ortadadır. Antifriz suyu eksiltme, ilk çalışmada silkme ve dalgalanma, yüksek hararet gibi problemler yaşandığında motor yarım bloğunun değişmesi gerektiğini ilgili müşteri memnuniyet programında belirtmiştir. Yukarıda ve belgelerde belirtilen sorunlar ile karşılaştım ve aracımı hararet yaptığı için hareket ettiremiyorum. Ford Müşteri Hizmetleri yetkili servise yönlendiriyor ve servis yalnızca arıza tespiti için 9000 TL para istiyor. Çekici taşıma masrafı ve arıza tespit ücreti göz önüne alındığında bu bir sabotaj ve müşteri memnuniyet ilkesine aykırıdır. Yetkili servis emsal şikayetlerdeki gibi birkaç yüz bin liraları bulan rakamlardan bahsediyor. Bu durumda contasını yaptırıp kusurlu ürünü hatasızmış gibi başkasına da satamam. Ben Ford markasının sağlam ve güvenilir olduğuna inanarak aracımı aldım fakat Ford bizi kurban ediyor.

Ford tarafından üretilen 1.5 Ecoboost motorunun gömlek tasarım hatası sebebiyle kusurlu olduğu FOMOCO'nun ekteki belgeleri ve emsal şikayetler ile tescillenmiştir. Bu sebeplerle yetkili serviste ücretsiz olarak arıza tespiti yapılmasını, sorunun giderilmesi için Ford Motor Company'nin yayınlamış olduğu raporlarda verilen talimat doğrultusunda gerekirse motora ait parçaların ve bloğun yeni tip revize edilmiş yarım blok ile Ford Otosan tarafından ücretsiz olarak değiştirilmesini, ayıplı malın Ford şirketi tarafından telafisini arz ederim.

24 Eylül 2024 16:48 (Şikayetten 5 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Araçlarla ilgili taleplerinizi değerlendirebilmemiz ve Ford Otosan tarafından bir aksiyon alınabilmesi için yetkili servis kontrolleri gerekmektedir. Bundan dolayı aracınızın yetkili servisimize girişi yapıldıktan sonra bizlere ulaşarak talebinizi iletebilirsiniz. Markamiza göstermis oldugunuz ilgiye tesekkür eder, saglikli günler dileriz. Ford Otomotiv San. A.Ş. Müşteri İlişkileri

Orhan
24 Eylül 2024 17:04

Değerli müşteriniz miyim bilmiyorum ama arıza tespiti için 9bin lira teklif ediyor yetkili servisiniz. Ben üretim kusurundan kaynaklı bir arıza yaşıyorum ücretsiz tespit yapacaksanız götüreyim.

Yorumlar(16)

17 Şubat 14:17

Merhaba, durumunuzda son durum nedir acaba?

14 Kasım 2025 13:00

Merhaba sonuç ne oldu şu an aynı durumdayım ve nasıl yol izliycegimi bilmiyorum

19 Ağustos 2025 12:56

Merhaba arkadaşlar geçen sene bende aynı sorunu yaşadım servise götürdüm motor kapağını açamadılar açarsak sonra tekrar toplayamayız dediler onu içinde 20000 TL istediler eğer yaptırmak isterseniz yaklaşık 800.000 TL masraf çıkabilir bende yeni sandık motor alıp taktırdım bana 250.000 TL 08.2024 tarihinde mal oldu. Yani servis ve ta Otokoç tan meded ummayın hiçbir şey yapmazlar kendi suçları olduğu halde oralı bile değiller hepinize kolay gelsin.

3 Kasım 2024 17:34

Orhan bey selamlar... Sorununuzla ilgili gelişme var mı. Şikayetlerin bir Kısmı benim aracımda da olmaya başladı öğrenmek istedim. Teşekkürler

10 Ekim 2024 23:00

Henüz bir çözüme ulaşılmadı mı?

Eyup
Benzer Şikayeti Var
8 Ekim 2024 21:31

Orhan bey aynı durum bizim aracımızda da mevcut. Ortak hareket etmek maksatlı soruyorum. Başka kanalları derken nasıl bir yol izliyorsunuz? Hakem Heyeti ya da Tüketici Hakları gibi mi? Emsal teşkil edecek bir durum var mı sizin kanadınızda?

7 Ekim 2024 16:40

Tam olarak aynı şikayet bizim aracimizdada mevcut gerekli girişimleri yaptık

28 Eylül 2024 09:46

İyi günler durumunuz nasıl sonuçlandı. Bilgi verir misiniz?

1.5 Ecoboost Ford Mondeo Ford Servis

5 Mayıs 2024 01:2437.540

2016 model 1.5 EcoBoost Mondeo sahibiyim. Aracımı Çetaş Büyükçekmece yetkili servisine getirdim. Aracımda su eksiltme ve...

2 Destek

Ford Kuga Ecoboost Motor Arızası Sonrası Yaşanan Mağduriyet

30 Ağustos 2025 18:1933.792

2016 yılında sıfır olarak aldığım Ford Kuga 1.5 Ecoboost Selective aracımda, 2021 yılında yani aracın 5. Yaşı dolunca mo...

Ford Ecoboost Motor Arızası Ve Müşteri Mağduriyeti

10 Ekim 2024 12:5433.859

Ford 1.0 Ecoboost araç sahibiyim. Aracım servis bakımlı olup 8 yıl 88 bin km'de motor arızası oluşturdu. Motorun komple ...

2 Destek4 Yorum

Tümünü Gör
Ford Courier Aracımla İlgili Sağ Ön Lastik Basınç Sorunu!

Ford CourierAracımla İlgili Sağ Ön Lastik Basınç Sorunu!

Fatih
Ford Transport Aldık Pişmanız!

Ford TransportAldık Pişmanız!

Fuat