Fiat Egea 1.3 Multijet Euro 6 Enjektör Hatası

17 Nisan 2023 18:18

Merhaba
2020 model Egea 1.3 Multijet urban Plus 21000 km bir aracım var. Garantisi devam ediyor. Euro 6 motor. İlk çalıştırmadan sonra soğuk motorda bir süre sonra enjektör bölgesinden şakırdama sesi başlıyor. Devir dalgalanması, motorda vuruntu, etrafı saran keskin çiğ yakıt kokusu, çekiş düşüklüğü, egzozun bile sesinin değişmesi gibi sıkıntılar yaşıyorum. Bir sure sonra araç normale dönüyor. Bunu, aracı bir yere park edip bir sure sonra tekrar çalıştırdığımda tekrar tekrar yaşıyorum. Kırmak buna normal dedi. ASF de buna normal dedi. Eğer bu Fiat markasının normali ise Fiat araba yapmasın. Dizellerde böyle şeyler olurmuş. Bu dördüncü arabam. Hiç böyle bir şey görmedim. Resmen insanın gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Vites kutusundaki senkromeç hatasından bahsetmiyorum bile. Sözde kırmak servis kayıt oluşturdu. Senkromeç değişimi için arayacaklardı yıl oldu kimse aramadı. Fiat mi? Bir daha asla asla

24 Nisan 2023 10:01 (Şikayetten 6 gün sonra)
18 Temmuz 2023 22:48

Merhabalar. Şikayet yayınlandıktan sonra Fiat markasından arandım. Durumu bir de onlara izah ettim. Servise girip arıza tespiti yaptırmam gerektiğini söylediler. Kırmak 15 Mayıs gibi randevu verdi. Aracı sabah alıp öğleden sonra teslim ettiler ve elektriksel ya da mekanik bir arıza olmadığını, her şeyin normal olduğunu söylediler. Yani gene sorunum çözülmedi. 3. Yıl bakımı için tekrar kırmak da servise girdi araç. Bir kez daha kontrol etmelerini rica ettim. Yine bir problem olmadığını söylediler. Bu arada Küçükyalı Otokoç a da gittim. Bayram öncesine denk geldiği için yoğunluk sebebiyle bayramdan sonra bakabileceklerini söyledikleri için orada servise giremedim. Sonuç olarak problem devam ediyor. Ancak çözüm yok maalesef. Artık yapacak pek bir şey kalmadı. Ya bu şekilde bineceğim ya da satıp başka model araç ile devam edeceğim. Ama hakkını vermek gerekirse servis çalışanlarının ilgisi vs çok iyiydi. Aracı yıkatıp tertemiz teslim ediyorlar. Aracın yanına kadar da gelip bizzat uğurluyorlar. İlgilendikleri için çok teşekkür ediyorum ne çare sonuç alamadık ben sorunu çözüp keyifle kullanmak isterdim ama olmadı

Erkan
Erkan

Merhaba kasım ayında 2023 1.3 Multijet. 49000km de araç aldım İnegöl banoto ya servis bakıma götürdüm yakıt pompasından. Çok hafif yakıt kaçağı olduğunu fark ettim aracımın garantisi 2028 e kadar olduğu için garantiden bakılmasını talep ettim 1 yağ bakımı dışarıda yapılmış diye emin olmak için genel müdr lüye yazı yazdık hatta oradaki yakıt sistemi garanti dışı kalmaz dedi fakat gnl müdr ten red geldi ne yani bir yağ bakımı dışarıda yapılmış diye bütün sistem garanti dışımı olurmuş aracınızın arkasında durun yağlama sistemi olsa neyse yakıt sistemi Acil şikayetimin dikkate alınmasını bekliyorum

Ömer
Ömer

Vites kutusunda ne gibi bir sıkıntı çıkmıştı senkromeçle ilgili olarak

Volkan
Volkan

Bende de aynı motor 1.3 mutijet var, 2017. Sorun kızdırma bujisinde. Değiştir geçer.

Aziz sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea 1.3 Multijet Dizel Yanlış 0w-20 Yağ Kullanımı Ve Ücretsiz Düzeltme Talebi!

Aziz
06 Ocak 18:11