Yüksel sonuçtan hiç memnun değil

Yüksel
02 Ağustos 2024 16:20

Electrolux firmasından ürün kalitesine güvenerek aldığım ew8wn261bt kodlu kurutmalı çamaşır makinesinin su giriş hortumu patladı. Hortumun patlaması nedeniyle mutfaktaki dolap kapaklarımızın bazısı su aldı ve kabarmaya başladı.
Electrolux servisini arayıp değişim talep ettiğimde ise 550 TL servis ücreti ve 2.500 TL civarı hortum parası talep ediliyor.

Makineyi alırken de özellikli bir hortum olduğu belirtildiğinden dolayı ekstra ödeme yapmıştım. Elime bıçak alıp hortumu kesecek halim yok. Sanırım hortum makinenin arkasının duvar olması nedeniyle sürtünmeden dolayı patlamıştır, diye tahmin ediyorum. Uzmanı olmadığımdan dolayı kesin ifadesi kullanmam mümkün değildir. Her ne kadar duvar olsa da bizi duvarın arkasında boru/hortum sürtünmeden dolayı patlayabilir diye bir uyarı da yapılmadığını tahmin edersiniz.

Çamaşır makinesinin hortumunun elektrik borularında kullanılan düşük maliyetli granül ham maddelerden imal edilmediği düşünmek istiyorum. Ve hortum, duvar ile makine arasında kalıp sürtünerek patlamasını sağlayan duvarın hareketlerinin olmadığını da tahmin ediyorum (evet deprem bölgesiyiz ama makineyi aldığımız süreden sonra deprem yaşamadığımızı da biliyoruz).

Böyle bir durum olası evde olmamamız halinde başımıza gelseydi bize daha büyük bir mağduriyet yaşatırdı. Makineyi hortum patlasın evimizi de su bassın gibi bir saçmalıkta sallama yapmadığımız tahmin edileceği üzere 'kullanıcı hatası' denilmesi mümkün olmamalıdır (üretici uyarı ve ürün kalitesi eksikliği ortadadır).

Biz şayet daha uygun fiyatlara alacağımız farklı markalar varken Electrolux firmasını seçmemizin nedeni patlayacak bir su hortumu üretmediğini düşünememiş olmamamızdır. Electrolux un bizi böyle bir duruma bırakması bizi şaşırtmış ve aynı zamanda marka güvenirliği bakımından üzmüştür.

Hortum kalitesi patlamaya müsait olan bir kurutmalı çamaşır makinesinin markası Electrolux olamayacağını belirtir, sigortalı evime su hortumunun vermiş olduğu zararın tanzimi için gerekirse yasal yollara başvuracağımı buradan belirtmek isterim. Konunun ivedilikle incelenmesi rica eder, gereğini arz ederim.

02 Ağustos 2024 17:24 (Şikayetten 1 saat sonra)
Yüksel
07 Ağustos 2024 11:50

Firma, servis ücreti ödememe ısrarıma kayıtsız kalamayarak k. Çamaşır makinesi su giriş hortumun garanti kapsamında olmadığına karşılıklı attığımız 2. Mailden sonra belirtti. Israr etmesem benden 550 TL servis ücreti alacaklardı. Ve evimize geldiklerinde bizde hadi uğraşmayalım deyip 2500 TL hortum parası verecektik. Bu sayede şunu da öğrenmiş oldum; Aslında sattıkları hortum aquastop hortum ve bu hortumda bulunan mekanizma ani şu çıkışlarında su çıkışını engellemesi gerekirmiş. Su baskınlarının önüne geçerek ev ya da iş yerlerinin su baskınına neden olmazmış. Ama görüldüğü gibi evi su bastı ve mekanizma çalışmadı. Böylece Electrolux 'un sattığı malın arkasında durmadığını da görmüş olduk. Bu vesileyle sesimize ses olan Sikayetvar.com ailesine teşekkür ederim. Electrolux mü inşallah makine arızalanmaz ve bunlarla yolum kesişmez demekten başka bir düşüncem bulunmuyor. Liyakatli insanlarla çalışmamak, sattığı ürünün arkasında durmamaları, müşteriyi aman bir hortum ya ne başımızı ağrıttı v. S. Gibi şeyler deyip küçük görmeleri inşallah marka değerine zarar vermez.

Ceyhun sonuçtan çok memnun

Ceyhun
06 Mart 2024 12:32
"Electrolux markasına ve yetkili servise ilgili yaklaşımları ve sorunu hızlı çözmeleri nedeni ile teşekkür ediyorum. Sürecim şu şekilde çözüldü. Şikayetvar'dan Electrolux yetkililerine daha hızlı ulaştım Mesajımı gönderdikten 1 saat sonra hem mail hem de telefonla bilgilendirilerek cihazımın eşdeğer bir ürünle değiştirilme kararı alındığı bildirildi ve yazılı olarak onayım istendi. Yetkili servis te aynı şekilde arayarak benzer bilgi verildi. Yaklaşık 2 hafta içinde ürün tedarik edilerek tarafıma sorunsuz ulaştırıldı. Tekrardan hem Electrolux markasına Electrolux Malatya yetkili servis çalışanlarına ve şikayetvar.com a çok teşekkür ediyorum."
uretim-hatali-electrolux-kurutmali-camasir-makinesi-1.pdf

Zeynal
11 Ağustos 2023 08:11

Duygu
24 Nisan 2024 12:52
Levent sonuçtan hiç memnun değil

Levent
25 Ocak 2024 11:22
Fatmanur sonuçtan hiç memnun değil

Servis Hizmetinden Memnun Kalmadım Ve Yetersiz Bilgilendirme

Fatmanur