Konya Sixt Rent A Car (eDreams Rent A Car) İade Edilmeyen Ücret

07 Temmuz 2024 15:40

Eşim 14 Haziran 2024 tarihinde Konya Havaalanında bulunan 'Sixt Rent a Car' firmasından araç kiralamış ve 8713,84 lira değerindeki hizmet bedelini ödeyerek aracı teslim almaya gitmiş. Yeni tip T.C. kimlik kartına kayıtlı ehliyeti firma tarafından kabul edilmemiş (T.C. tarafından verilen barkodlu ehliyet), eski tip ehliyet istenmiş. Eşimin yanında ehliyet olmadığı için kiralama işlemi iptal edilmiştir. Fakat tarafımıza firma tarafından ücret iadesi yapılmamıştır. Görmediğimiz, kullanmadığımız bir ürün için öncesinde kolaylıkla tahsil edilen ücret, kendileri tarafından hizmet iptali yapıldığı halde geri ödemeye gelince tarafımıza türlü zorluklar ve bahaneler ile (yurt dışı ortaklarının - eDreams Rent A Car - iade edilmeyen ücret para iadesi yokmuş vb.) para iadesi yapılamayacağı söylenmiştir. Bizle müşteri olarak hiç görmediğimiz aracı size güvenerek kira bedelini anında ödediğimiz halde, siz neden tarafınızca iptal edilen ücreti geri ödemeyerek bizleri mağdur ediyorsunuz? Bu mudur çalışma anlayışınız? Bu mudur etik kurallarınız? Bu mudur müşteri memnuniyetiniz? Ben mağduriyetimin giderilmesi için Tüketici Hakları, CİMER ve nihayetinde adli makamlarca hakkımı arayacağım fakat bu firmadan araç kiralamak isteyenler için bir bilgilendirme olsun istiyorum, ona göre işinizi sağlama alırsınız.

Berna
Berna

Merhaba, herhangi bir sonuç alabildiniz mi iadeye ilişkin acaba?

Yiğit sonuçtan hiç memnun değil

Yiğit
15 Nisan 2025 16:41
Kiralama Kabusu: İade Beklerken Muhatap Bulamıyorum!
Sarıkaya sonuçtan hiç memnun değil

Araç Teslim Edilmedi, Param İade Edilmedi, Büyük Mağduriyet Yaşadım

Sarıkaya
17 Ekim 2025 16:56
Samet sonuçtan hiç memnun değil

Samet
09 Temmuz 2025 21:36