Dyson Cihazında Tekrarlayan Sorunlar Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti

18 Aralık 2024 20:18

27.02.24 tarihinde Dyson Submarine cihazı aldım. Cihazı ilk İstinyePark İzmir mağazasından aldım, eve geldiğimde ekranı kayıktı. Değişim istedim. Değişim değil, iade oluyor denildi. İade edip yenisini aldık. Diğerinde de aynı sorunu yaşadık. Sonra tekrar iade edip başka bir tane aldık. Onda da aynı sorunu yaşayınca İstinyePark İzmir Dyson mağazasından bir daha almadık, belli ki oranın üretiminde sorun vardı. Daha sonra Hilltown AVM'den aldık ve hiçbir sorun yaşamadık. Cihaz duvara sabitken düşmüş ve gövdesi kırılmıştı, garantisi olduğu için aradım ama benim hatam olduğunu söylediler. Ben ise düşmüş olan cihazla benim ne ilgimin olduğunu ve nasıl garanti dışı olduğunu sordum. Hatasız olduğumu anlayınca kendileri servise gönderelim dediler. Servise giden ürünüm geldi fakat boru kısmı gevşemiş bir şekilde geldi. Benim ürünüm gitmeden önce böyle değildi. Islak kuru başlığı taktığımda özellikle bunu daha fazla hissediyorum. Çünkü boru kısmı oynuyor ve ses geliyor. Bunun için aradığımda bana kullanıma engel değil diye geçiştirdiler. Şaka gibi. Evde bebeğim olduğunu ve temizlik yapamadığımı söyledim, nasıl kullanıma engel değil anlamıyorum, üstelik benden değil sizden kaynaklı bir sorun, servise gidince böyle oldu diye de söyledim. Ve ne yazık ki görüntülü görüşmede nasıl bunu anladıklarını sordum, tabii ki de anlayamayacaklarını biliyoruz. Ürünümü alalı daha 1 yıl olmadı. Dyson sorunlu ve çözümsüz, hâlâ bana %5 indirimden bahsediyorlar. Görüntüler elimde ve bu işin peşini asla bırakmayacağım. 30 bine cihaz alıp, garantisi olup, servise gidip bozulan tek cihaz ve sorunu çözemiyorlar. Tüm gerekli şikayetlerimi mahkeme yoluyla yapacağım.

11 Nisan 2025 14:57

Dyson submarine cihazımla ilgili defalarca sorun yaşadım. Daha 1 yıl olmadan, makine tetik basılıyken duruyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda bana yeni bir gövde gönderileceği söylendi. Bunun için dosya açmalıyım dediler. Ertesi gün aradılar. Hazneyi çıkartıp siklon temizliği yapmamı söylediler. Filtreye baktılar. Filtremi 2 hafta önce yıkamıştım, bunu belirttim. Makineyle ilgili o kadar sorun yaşadım ki, o yüzden çok dikkatli bakıyorum. Bana hazne ve filtreyi çıkartıp makinenin turuncu kısmının üstündeki yere sert vurmamı istediler, bu siklon temizliğiymiş. Ben ise onlara ne satıcıların ne de My Dyson uygulamasında böyle bir temizleme yöntemi gösterilmediğini ve eksikliklerini söyleyince, konuştuğum kişi benimle aynı anda konuşmaya ve susmamaya, beni susturmaya çalıştı. Makinemin pis olduğunu ima etmeye çalışıp, bence açık açık kullanıcı hatası demeye getiriyorlar. Evde minik bir bebeğim olduğu için ben defalarca makine kullanıyorum, toplasanız çıkan toz 1.5 yemek kaşığı kadardır ki ben her gün günde 4-5 kez makine kullanmama rağmen çıkan toz bu, sizce de az değil mi? Makinenin pisliği mi bu? He bir de, normalde kullanım kılavuzunda makine filtresinin ayda sadece 1 kere yıkanması gerektiği yazıyor. Ama bana ayda en az 2 kere yıkamanız gerekiyor dediler. Şaka gibi, ben ise kullanım kılavuzunda bu şekilde yazmadığını, benim devamlı kullandığım için filtre temizliğini zaten 2 haftada bir yaptığımı söyledim. Onlara göre sorun bendeydi. Tekrar makineyi denedik, durdu. Bana çözmek için aradığını söylediler, siz makinenizi temizleyin, sorun devam ederse arayın dendi. Hem ben hem eşim temizledik, siklon temizlerken fön makinesinin soğuk ayarında üstten tutmam gerektiği söylendi. Satıcılar ya da My Dyson'da böyle bir bilgi var mı arkadaşlar? Makineyi temizledim ve tekrar aradım, bugün makine eko ayarda durmadı, orta ve son ayarda durdu. Bana hala makinenin pis olduğundan bahsediliyor, çok ciddiyim, şaka gibiler. Görüntülü görüşmemizde tekrar temizledik ve kir çıkmadı. Filtrenin bembeyaz olacağını düşünüyorlar. Ben üzerine basa basa 0 makine değil, ne kadar temizlerseniz temizleyin, elinizdekini de temizleseniz, siz dahil kullanılan ürün olduğu için renk değişikliği olacaktır dedim ve en sonunda sert çıkıştım. Sorunum çözülmüyor. Tekrar dosya açtı. Aynı görüşmeyi bir daha yapacağım, yani aynı şeyler tekrar yaşanacak. Eko modda çalışıp, orta ve son ayarda duran bir makine sizce pislik midir? Yoksa motor arızası mı? Hatalarının arkasında durmayan ve asla önerilmeyecek bir marka ne yazık ki.

24 Aralık 2024 15:47 (Şikayetten 5 gün sonra)

24 Aralık 2024 17:59

Değerli Müşterimiz, Talebinize istinaden sizi aradık fakat ulaşamadık. Talebinizin devam etmesi durumunda diğer iletişim kanallarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Saygılarımızla, Dyson Turkey

14 Haziran 2025 18:11

1 yıl önce aldığım Dyson submarine cihazında defalarca sorun yaşadım. En sonunda ürün servise gitti ve boru kısmı bollaşmış bir şekilde geldi. Sorun olduğunu anlayıp yeni boru gönderdiler ama sorun devam etti. Sorun haznede diye defalarca aramama rağmen çözümsüz bırakıldım. Ve Tüketici Mahkemesi'ne başvurdum. Bilirkişinin görüşüyle cihazda sorun olduğu anlaşıldı ve mahkeme kararıyla eski ürünün alınıp yeninin gönderilmesi istendi. Yeni gelen ürünümde ilk kullanımımda ıslak kuru başlığından su gelmediğini fark ettim ve aradım sorun olduğunu tespit ettiler. Yeni başlık gönderimi olacak denildi ama stokta yok denildi. Ve ürün kendi gönderdikleri daha hiç kullanmadığım bir ürün. Eşim arayıp kullanamıyoruz ne zaman gelecek mağazada 14 gün iade hakkımız var biz size iade edelim dediğinde kabul etmediler. Yenisin tekrar göndermek istemediler. Aldığım günden beri sorun yaşıyorum ve aldığıma çok pişmanım kendi gönderdikleri sorunlu ürünü bile kabul etmeyip arkasında durmayan bir firma ne yazık ki gelen raporla birlikte tüm şikayetlerde bulunacağım. Her zamanki gibi çözümsüz. 2 ay sonra gelse diyor eşim bilemiyorum diyor böyle bir saçmalık olamaz. Üstelik evde bir bebeğim var defalarca söylüyorum sürekli temizlik yapıyorum diye. Artık bu firmadan yıldım.

Gözde sonuçtan hiç memnun değil

Dyson Müşteri Hizmetleri Ve Ürün Sorunları

Gözde
15 Nisan 2025 20:08

Dyson Submarine Hayal Kırıklığı: Kirli Su Akıtıyor, İz Bırakıyor

18 Ağustos 2025 11:24
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Esra
20 Mart 2025 10:48
Dyson Airwrap İle Yaşadığım Değişim Süreci Sorunu
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Merve
02 Haziran 2025 18:26