Yabancılar Niye Dolap'tan Satamıyor

Suzi
22 Ocak 2024 16:07

Yabancı uyruklu vatandaşım ve oturma izni ile İstanbul'da yaşıyorum. Dolap uygulamasına yeni üye oldum ve 2 ürünüm satıldı.

Lakin kargonu göndermem için barkod vermeleri gerekiyor ve bunun içinde fatura bilgilerimi doldurdum (isim-soy isim, adres ve hatta e-devletten çıkarılan barkodumu. Lakin sistem kabul etmedi ve müşteri temsilcisi yalnız Türk vatandaşları bu uygulamayı kullana bilir dedi.

Anlıyorum ama bence bu ayrımcılık. Diğer bu tür uygulamalarda böyle sert kural yok. Hem zaten ürünüm alıcıya vardıktan ve açıldıktan sonra onay veriyor ve ücret hesabıma yatıyor. Neden böyle bir şey yapmışlar ki anlamıyorum. Bizim kullandığımız t. C. Kimlik numarası oturma izni belgemizdir. Onunla bizi her yerde kabul ediyorlar Türk vatandaşları gibi. Buna bir açıklama getirilmesini çok isterdim.

Yabancı uyruklu vatandaşım ve her sene ben sigorta oluyorum, vergi ödüyorum ve dolap'ta daha yakın 50 falan satışım oldu. Uygulamadan çok memnundum. Her şey çok mükemmel gidiyordu ama nedense benim adresimi artık tespit etmiyor. Ben 1000 kere başvuru yaptım e-devlette ve adres barkod istedim. Ama kabul etmiyor bir türlü. Bekleyin diyor ve buna çok üzüldüm.

Ben hem vergi ödüyorum, hem sigorta hem falan her şeyi ödüyorum. Neden satış yapamıyorum onu anlamıyorum zaten ben büyük bir satıcı değilim ki firma falan da değilim şahıs. Ben çok üzüldüm.

profile profile

Mahmut
Mahmut

Programı güncelle ve büyük harflerle yaz kimlik bilgilerini aynsı yaz. Olur

Aila
16 Ocak 2024 21:44