Seher
28 Haziran 2024 12:17

Gimbal'ının küçük bir plastik aksamı kırılan DJI Mini 3 Pro dronumu garanti kapsamında olduğu için servise yolladım. (Carrefour Karacasulu ürünün resmi distribütörü) Çalışır ve uçar durumda yolladığım cihazım, serviste kontrol edildikten sonra bana 10 bin lira gimbal değişimi ücreti çıkardılar. Tamirini şimdi yaptıramayacağımı söyledim ve cihazımın bana geri gönderilmesini istedim. Cihaz geldikten sonra dronumu kontrol ettiğimde dronun ana kasasının açılıp tekrar kapatıldığını, kapatılırken kasa kapaklarının tam oturtulmayışından fark ettim. Kapağı tırnak yardımıyla takıldığı yerden kurtarıp oturttum. Cihazı açtığımda kanatlarındaki LED'lerin kırmızı-yeşil yanıp söndüğünü gördüm. Dron-kumanda bağlantısı yapılabiliyordu. Uçurmaya çalıştım ama drone pervanelerini hareket ettiremedim. Cihaz 5 dakikada aşırı ısındı. Mecburen kapattım. Ertesi gün yetkili servisi aradım, sorundan bahsettim. Kontrollerinin tam yapılmadığını, görünen arızanın tespit edildiği söylendi. Cihazın çalışıp çalıştırılmadığını sorguladığımda çalıştırıldığı ifade edildi. Çalıştırıldığında kırmızı-yeşil sinyallerin ve cihazın aşırı ısınmasının tespit edilebileceğini ama bunun servis raporunda belirtilmediğini söyledim. Ayrıca kasasının açıldığını fark ettiğimi söyledim. Bunu ispat eden video istediler. Uçar halde gönderdiğim dronun uçmaz halde geleceğini tahmin edemediğim için kayıt almayı düşünemediğimi söyledim. Kargo sırasında hasar görmüş olabileceği iddia edildi. Cihazım yetkili serviste, onlara sadece gimbal'daki ufak bir plastik aksamı kırılmış, çalışır şekilde gönderdiğim halde, çalışmaz şekilde tarafıma iade edildi. Yetkili servis ise sorumluluğu kabul etmiyor.

Dji Karfo Karacasulu Dron Kazası Mağduriyet

15 Kasım 2024 17:23

Dji Azami 20 Gün Olan Tamir Süresinin Aşılması

Yusuf
21 Temmuz 2024 10:19
Barış sonuçtan hiç memnun değil

Barış
12 Temmuz 2024 11:19