Ali sonuçtan hiç memnun değil

Denizbank İhtiyati Haciz Kararını Keyfi Şekilde Uygulaması

27 Mart 2024 01:58

19.03.2024 tarihinde avukatım aracılığıyla bir forex firmasına olan alacağım için İstanbul 36. İcra Dairesi'nden aldığımız kararla ihtiyati haciz uygulattım. Tüm bankalara olduğu gibi Denizbank'a yazı aynı gün ve saatte gönderildi. Ancak ilginç bir şekilde, Denizbank alacaklı olduğum şirketin hesabında 120.005,42 TL bakiye bulunmasına rağmen, 120.000 TL'nin banka alacağına karşılık rehin tutulacağını ve kalan 5,42 TL için lehimize haciz işlemi uygulanacağını beyan eden bir yanıt göndermiştir. Başka hiçbir bankadan böyle bir yanıt almadım. Denizbank'ın alacağının tam o saatteki bakiye ile birebir uyumlu olması ve bana sadece 5,42 TL kalması ilginç bir tesadüf müdür, yoksa haciz yazısı banka görevlisi tarafından açıldıktan sonra alacaklı olduğum şirket bir şekilde haber alarak hızlıca bankadan kredi, eksi hesap gibi bir yolla paramı kullanmış olabilir mi? Nakit akışı saati ve işlemlerin öncelikle sizler tarafından kontrol edilmesini ve sonrasında tarafıma bilgi verilmesini talep ediyorum. Zira durum bu şekildeyse, benim açımdan ciddi bir mağduriyet söz konusu olacaktır.

28 Mart 2024 18:41 (Şikayetten 1 gün sonra)
29 Mart 2024 09:16

Sonuç hızlanırsa sevinirim. Çünkü zaman benim aleyhime işliyor. Hata varsa ben mağdur olacağım.

29 Mart 2024 21:57

Benim yazdığım şikayetin birebir aynısı bana cevap olarak gönderdiniz. Fakat sorun şu ki birebir ihtiyati haciz kararının geldiği saatte hesapta 120.005,42 TL bakiye olacak ve her ne hikmetse Denizbank alacağıda tam küsuratsız 120.000 TL olacak ve o saatte hesaba Denizbank tarafından el konacak. Bu hayatın olağan akışına aykırıdır. İki durum söz konusu. Haciz geldikten sonra müşteriniz uyarıldı ve hızlıca böyle bir borç oluşturuldu. İkincisi ise müşterinize önceden verdiği farklı teminatlar vasıtasıyla oluşturmuş olduğunuz krediyi benim yolladığım ihtiyati haciz kararının ardından almam gereken bakiyenin üstünden tahsil etmeye kalkıyorsunuz. Birinci durum var ise resmen yasaya aykırıdır. Ve işlem gerektirir. İkinci durum ise muaacceliyet kesbetmemiş bir alacağınızı tahsil etmeye kalkmanızki bu benim sorumluluğum değildir. Eğer bunu tahsil edecek iseniz öncesinde tahsil etmeniz gerekirdi. Sizin müşterinize kredi verirken almanız gereken teminatlar benim sorumluluğumda olmamalı. Bu sizin yetkinliğinizde olmalı. Eğer müşterinizin bu yetkinliği yok ise kredi vermemeniz gerekir. Krediyi benim almam gereken para üstünden tahsil edemezsiniz.

Aga sonucu yetersiz buldu

04 Mart 2024 18:09
Denizbank İcra Kaldırmıyor Ve Süreci Uzatıyor
Aydın sonuçtan hiç memnun değil

04 Nisan 2025 12:59

Denizbank Maaş Hesabımın Tamamına Hukuksuz Bloke Uygulandı