Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Dell Bilgisayarımda Orijinal Olmayan RAM Sorunu

30 Aralık 2024 15:36

Dell yetkili satış firması olan Tekdesa Bilişim Teknolojileri firmasından 19.03.2024 tarihinde Dell marka G16 7630 Core i9-13900HX/64GB (2x32) /1TB SSD/16" QHD+/geforce RTX 4070/Ubuntu G76302401024U özellikte bilgisayar satın aldım. Ücretini banka üzerinden IBAN aracılığıyla gönderdim. Daha iyi performansa sahip olması adına 2x32=64 GB RAM'lerini satın aldım. Photoshop ya da Lightroom gibi fotoğrafçılık programları açıkken Chrome uygulaması üzerinden dinlenen şarkılarda cızırtı ve hoparlörden patlama sesi gibi rahatsız edici sesler ve programlarda donmalar meydana gelmektedir. Dell firmasının yönlendirmesiyle Windows'tan kaynaklı olabileceğini ifade ettikleri için format atmamı istediler. Format sonrası bu bilgisayara ait 3 adet sürücü hata verdi. Dell firmasının kontrolleri sonrası bilgisayara takılı 64 GB RAM’in orijinal RAM olmadığı Dell yetkilileri tarafından tespit edilmiştir. Dell servisi format sonrası bu hataların da RAM’lerden kaynaklı olabileceğini mail ortamında belirtmiştir. 9 aylık sürede Dell firmasıyla defalarca telefon ve mail ile görüşmelerimde takılan RAM'in orijinal olmaması yüzünden bu tür sorunları çıkardıklarını ifade ettiler. Bilgisayar kasasının sökülüp içinde RAM’e bakabilirsiniz dediler. Orijinal RAM'lerde Dell logosu ve VNY72 Dell etiketi olacağını ifade ettiler. Kasayı açıp baktığımda Dell logosu ve VNY72Dell etiketli ürün yoktu. Patriot marka 9DS00411 etiketli ürün vardı. RAM'leri programlar ile test ettiğimde özelliklerini dahi göstermiyordu. Tekdesa firmasıyla görüşüp orijinal RAM'leri istedim. Siz gönderin biz burada değiştirip gönderelim dediler. Bilgisayarı gönderdim ancak orijinal RAM'leri takmadan geri gönderdiler ve orijinal RAM'ler takılmadığı için Dell servisi bilgisayardaki sorunların devam edeceğini söylemişti zaten. Dell firması orijinal RAM'ler orijinal olmazsa garanti, bakım ve onarım sürecini başlatamayacaklarını, eve servis bile göndermeyeceklerini söylediler. Firmadan orijinal RAM'lerin bana ivedilikle gönderilmesini söyledim ancak firma RAM'lerin başka bir kullanıcıya satıldığını söyledi. Dell firmasıyla görüştüğümde Dell yedek parçadan bu bilgisayara ait F229424 servis numarasıyla birlikte VNY72 etiketli RAM satın alıp gönderebileceklerini bilgisini verdiler. Firmaya ilettim ancak firma satın alıp göndermek istemedi. Özetle Tekdesa firması, 32 GB fabrika çıkışlı bilgisayarın içindeki orijinal RAM'i Dell firmasının kabul etmediği ve garanti kapsamı dışında tuttuğu farklı marka RAM takarak 64 GB olarak satışını yapmıştır.

dell-bilgisayarimda-orijinal-olmayan-ram-sorunu-5.pdf
dell-bilgisayarimda-orijinal-olmayan-ram-sorunu-4.pdf
dell-bilgisayarimda-orijinal-olmayan-ram-sorunu-3.pdf
09 Nisan 19:42

18.03.2025 tarihi itibari ile Tüketici Hakem Heyeti lehime karar verdi. Davayı kazandım ancak tekdesa bilişim teknolojileri sağlık ve medikal san tic ltd şti firması karara uymadı.

Buğra

Hocam geçmiş olsun, var mı bir gelişme?

Teşekkür ederim. Tüketici Hakem Heyeti 4 ay sürdü. Firmanın avukatı aradı. Geçen sene aldığım fiyatı iade edelim dedi. Kabul etmedim. Bu paraya şu an aynı bilgisayarı alamıyorum çünkü. Yenisini de vermek istemediler. İcraya başvurdum. İcrada ortalama 5-6 ay sürer diyorlar. Gelişmeler bu yönde şimdilik.

Dell G16 7630 Performans Sorunu (FPS Düşüşü)

Schwarz
02 Kasım 2023 21:34
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Dell G15 Bilgisayarım Servis Sonrası Kullanılamaz Hale Geldi

25 Haziran 12:39
Dell G15 Bilgisayarım Servis Sonrası Kullanılamaz Hale Geldi
Aykut sonuçtan hiç memnun değil

Aykut
25 Nisan 2024 13:13
Dell 2 Aylık Garanti Çilesi!