Citroen Airbag Değişimi İçin Geri Çağırma Mağduriyeti!

16 Eylül 2024 14:35

Citroen gönüllü geri çağırma (ücretsiz airbag değişimi) mesajı sonrası en yakın bayi ile irtibata geçerek 13.09.2024 tarihli saat 9.00 Balıkesir beyaz otomotiv randevu oluşturuldu. Aracımızı sağlam bir şekilde hatasız uyarısız teslim ettik. İşlem tamamlandı diye bizi çağırdıklarında arabada airbag ikaz ışığının yandığını ve bir parçadan bahsettiklerini bu parçanın değişmesi gerektiğini tutarın 20.000 TL olduğunu belirttiler. Ben arabayı getirirken hatta kullandığım süre boyunca airbag ikaz ışığının yanmadığını belirttim. Neden siz değişim yaptıktan sonra yandı o zaman diye sorduğumda öncesi airbag de (araba bu seride) hata olduğunu o yüzden geri çağrıldığımızı, şimdi yeni takılınca hata aldığını belirtiler. Daha önce arabamızda airbag ikaz ışığının yanmadığını da teyit ediyorlar. Sonrası biz itiraz edince, bir çatlak parça olduğunu belirttiler. Sonra usta geldi o daha başka bişi söyledi (sonrasında o ustanın arabamız tamir ile ilgilenen usta olmadığını öğrendik. Bize neye göre açıklama yaptı, başkası ilgilenmiş oysaki) velhasıl bizi geçiştirmek ve kendilerini haklı göstermek için önce suçu Citroen'e atıldı hatalı seri olduğu için ondan şimdiye kadar bu uyarı almadığımız belirtildi, sonrası parça çatlak dendi değişilmeli dendi, sonrası parça işlem yapılmış dendi. Farklı farklı şeyler biri çıkıp da hatasını kabul etmedi. Hatta neredeyse niye aracı götürdük diye aracı teslim alan h***hanım bizi suçladı,10 yaş üstü araba bu işlem için getirilir miymiş diyerek. Citroen bağlı servisin davranış tutum ve üslupları hiç hoş değildi. Biz kendi kafamıza göre çıkıp gelmedik Citroen bize mesaj attı, derhal arabı kullanmayı bırakmamız gerektiği ve airbag değişmesi gerektiğini belirtti diye gittik. Edremit'te ikamet ettiğim için aracı uyarı var iken alıp çıkmak zorunda kaldık. Şu an mağdur durumdayım ve yaptıkları işlem sonrası aracımda airbag ikaz ışığı yanmakta. Farklı bir ustaya gösterdiğimde yeni airbag bağlantı da hata yaptıklarını belirtti bayinin. Aracı bu şekilde kullanmamam gerektiğini olası bir kaza anında airbag bağlı olmadığı için bana zarar verebileceği belirtildi. Koskoca Citroen bağlı servis airbag bağlamadan nasıl bizi gönderir? Ya gelirken kaza geçirip ölsem bunun hesabını kim verecekti? Bu durumdan kaynaklı çıkan masraflardan, oluşabilecek araç değer kaybından ve başıma gelebilecek olası biz kaza anında ölüm ve yaralanmadan Citroen sorumludur! Sağlam verip uyarı hatası aldığım aracımın yapılmasını talep ediyorum.

profile profile profile
16 Eylül 2024 10:35

Avukatımla görüşülmüş olup çözüm üretilmediğinde Gerekli şikayetler yapılacaktır.

Yorumlar (5)

Yok yaptırmadım hala,

Barış

Yaptırdınız mı? Benim 2010 model C3, haftaya randevum var, çok kararsızım.

Barış

Hiç uğraşmak istemiyorum fakat bu şekilde kullanmakta tehlikeli ya da aracı satsam alan kişi kaza geçirse o da tehlikeli. İnanılmaz mesajlar var oluşan sorunlar hakkında. Yeni aracım asla Citroen olmayacak. Cevap bile verilmemiş mesajlara Citroen tarafından.

Murat

Merhaba, Aynı çağrı banda geldi. 1 Kasım için randevu verdi servis. Sizin araç modeli ve yılı nedir acaba? Götürsem mi kararsız kaldım bende.

Yaptırdınız mı Murat?

Citroen Pişmanlıktır! 0 Aracın Arkasında Durmayan Firma

Selen
11 Haziran 2024 17:13
Bilal sonuçtan hiç memnun değil

Bilal
27 Şubat 2025 16:15