Sinan sonuçtan hiç memnun değil

05 Eylül 2024 16:15

09.08.2021 tarihinde meydana gelen zincirleme trafik kazasından 2 yıl sonra tarafıma icra gönderildi. Central Rent A Car'a ait araç 10 gün boyunca tamir görmüş, ancak kazanç kaybına ilişkin olarak tarafımla hiçbir şekilde iletişime geçilmedi. Kazadaki tüm hasardan benim sorumlu olduğum iddia edilerek, 10 günlük kira bedeli, faiz ve dosya masraflarıyla birlikte 7-8 bin TL'lik bir tutarın icra yoluyla ödenmesi istendi. Ancak, aracın arka tamponundaki boya çatlağı dışında başka bir hasara neden olmadığımı belirtmek isterim. (Görsellerde de mevcut.) Ayrıca, aracın kazadan önce de hasarlı olduğu bilgisine sahibim. (07 gut 48 plakalı aracın sahibiyim.)

İcraya avukat aracılığıyla itiraz edip, gerekli yasal işlemleri başlattım. Ancak, 21.08.2024 tarihinde icra dosyasına art niyetle itiraz ettiğim gerekçesiyle hakkımda dava açılmış. Eğer dava sürecinde anlaşmaya varmak istediğimi belirtirsem, karşı tarafın talep ettiği 17.900 TL avukatlık ücreti, yapılan masraflar ve borç olarak çıkarılan 11 bin tl ile toplamda 29 bin TL'lik bir ödeme talep ediliyor. Avukat tutarak davayı sonuna kadar götürmeyi düşündüğümde ise avukatlık ücretinin 15 bin tl olacağı belirtiliyor.

Central Rent A Car yetkililerinden ricam bu durumu çözümlemek adına yardımcı olmalarıdır.

Not: Aşağıdaki görseller dava dosyası ve eklerinden alınmıştır.

05 Eylül 2024 23:18

İcra dosyası tebliğ edildiğinde yapmış olduğum şikayet: 09.08.2021 tarihinde karışmış olduğum bir kaza sonucu Central Rent A Car firmasından araç kiralayan şoför ile aramızda tutanak tutup işlem başlattık. Hatta bizzat firmaya gidip tekrardan görüştüm. Aracın benim vurduğum kısımda önceden kazasının olduğunu, sıkıntılı olduğunu belirttiler. Vurmanın şiddetiyle değil, önceden olan kazadan parçanın zarar görmüş olmasından kaynaklı artık değişir herhalde diye belirttiler. "Yapmam gereken bir şey var mı? " diye sordum. Sigorta-Kasko nun tüm masrafları karşılayacağını belirttiler. Olaydan 2 yıl 10 gün sonra 10 günlük değer kaybı için 3770 TL bedel biçildiği ve bunun için icra takibi başlatıldığı ile ilgili bir tebligat aldım. Bu tebligata göre avukatlık ücretleri, faizi ve diğer masraflarıyla birlikte ₺6.318,11 TL ödemem gerektiği belirtiliyordu. Bu durumla alakalı ne bir arama, ne de bilgilendirme yapılmadan bu şekilde bir borcun çıkarılmış. Ve ayrıca aracın 10 gün yatmış olması benim suçum değil. Zincirleme kaza olmuştu, arkadan ilk çarpan kendi araçlarıydı. Sonrasında ben arkadan vurdum. Kendi aracımı sigortaya bile bildirmeden tamirciye götürdüm 1 saat içinde kazadan kaynaklı tüm sorunlarını toplamda 150 TL'ye giderdiler. Konu ile alakalı firmadan geri dönüş yapılmasını ve bu yanlışın düzeltilmesini rica ederim.

05 Eylül 2024 23:47

Önceki şikayetimde araç kiraladığıma dair belge istenilmişti. Bundan dolayı önceki şikayetim kaldırılmıştı. Ama ben araç kiralamadım.

25 Eylül 2024 14:40

Davayla ilgilenen avukatla görüştüm. 34 yaşıma kadar davaymış, icraymış hiç görmeyen ben uğraşmak istemediğim için ödeyip kurtulmak istedim. 14800 TL'ye sulh olduk. Hakkımı helal etmiyorum. Bu işin peşini bu süreçten sonra da olsa bırakmıyorum. Firma art niyetli olmasa 2 yıl 10 günü beklemez, arar bilgi verirdi. Bir ben değilim, onlarca insan dava avukat uğraşmak istemediği için bunların gönderdiği icraları rızası olmadan ödemek zorunda kalıyor. Ziraat Filo Antalya şubesinin Google yorumları da onlarca mağdur insanın olduğunu gösteriyor. Ziraat Filo Yönetimi ve Mobilite Çözümler a. Ş. Hashtag#ziraatfilo Ziraat Filo İnsan Kaynakları Şanver K***

Batuhan sonuçtan hiç memnun değil

06 Ocak 2024 14:40
Çiğdem sonuçtan hiç memnun değil

31 Temmuz 2023 13:26

19 Aralık 2024 00:28
Vedat sonuçtan çok memnun

04 Temmuz 2023 14:53
"Kaliteli işbirliğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum."
Halil sonuçtan hiç memnun değil

Qcar'ın Haksız Ticari Kazanç Talebi Ve İtibar Kaybı

19 Mart 2025 02:59