Buse sonuçtan hiç memnun değil

16 Eylül 2023 22:24

bookin.com üzerinden Ağustos ayı içerisinde Yellow square Milan için rezervasyon oluşturdum ve rezervasyonum iptal edilebilir rezervasyondu. Bugün Booking üzerinden rezervasyonumun iptal edilmemesi için ödeme yapmam gerektiğine dair bildirim aldım. Rezervasyonumun iptal edilmemesi için ödemeyi gerçekleştirdim ve benden tam 1530 dolar para tahsil edildi. Ödemem gereken miktar ise 153 euro idi. Konu ile alakalı hem Booking hem de otel ile iletişime geçtim Otel durumun Booking'in hacklenmesi üzerine gerçekleştiği bilgisini verdi. Booking ise tam tersini. Sonrasında yaptığım ufak bir araştırma sonucunda güvenilir sandığım Booking'in güvenlik açığı olduğunu ve buna ek pek çok insanın bu güvenlik açığı nedeniyle hacklenerek paralarının üzerine konulduğu bilgisini edindim. Booking'in yapılan bu hatayı üstelenerek ve sorumluluğunu alarak sorunumu en kısa sürede çözmesini, paramı iade etmesini bekliyorum, aksi halde savcılığa suç duyurusunda bulunarak haklarımı hukuksal yollar ile de arayacağım.

Yorumlar (11)

Ece

Öncelikli olarak ne yapmanız gerektiğini anlatayım size. Mutlaka booking.com u telefonla arayın. Ve şikayetinizi bildirin. Daha sonra size bir mail atacaklar bu maile mutlaka kredi kartı ekstrenizi, size gelen maili ekleyin, ayrıca bankadan mutlaka fraud işlem için işlem yaptırmış olmanız gerekiyor. Bankanız dosya açıp kapatıp işlem iadesi yapamıyoruz diyorsa da bunu mutlaka yazılı olarak onlardan talep edin mümkünse kaşeli imzalı ya da e imzalı şekilde. Booking com a bastırın, bu bir sistem açığı ve bununla ilgili yüzlerce mağduriyet var. Önce size iade yapamayacaklarını söyleyecekler ama daha sonrasında yardımcı olacaklardır bastırırsanız. Peşini bırakmayın ısrarla arayın ve mail atın. Ben aşağıdaki gibi bir cevap verdim olumsuz olduğuyla ilgili olan maile. Maalesef Booking yurt dışı menşeli bir firma olduğu için yasal yola başvursanız bile yüzlerce şikayetten biri olacaktır sadece. Aksiyon alın hızlı davranın... Size Booking. İn Türkiye numarasını yazıyorum mutlaka arayın. 00800448826367

Ece

Booking in diğer numarasından arayınca mutlaka turkce konuşan bir yetkiliyi isteyin yönlendirirler.

Şikayeti Çözüldü

Ben maalesef Almanya'da kalıyorum ve banka hesabım dijital o verdiğiniz numarayı aradığımda bakiyeniz yeterli diyor oysa bakiyem var başka bir numara var onu arıyorum Türkçe konuşan yetkili yok diyor.

Ece

Merhaba, Aynı şeyi yaşadım ve dün itibariyle kartıma iadem geldi. Sistemdeki hesabıma kredi olarak yüklediler sonra o krediyi kartıma aktardım. Ama ben Booking. İn Genius 3. Sınıf üyesiyim ve aşırı fazla rezervasyon yapıyorum onunla ilgisi var mı bilemiyorum. Amsterdam'da yapacağımız tatil için yaptığım otelin sistemi hacklendiği için booking.com üzerinden gelen maile istinaden ödeme yapmış bulundum. Normalde çok dikkatliyimdir fraud işlemlere pek kanmam ancak o kadar yoğun bir zamandı ki anlık olarak çok güvenli gözüktü ve hızlıca halledeyim istedim.

Buse

Ece hanım çok rica etsem bana Instagram ya da mail üzerinden ulaşabilir misiniz? [email protected] ve busebirdal ig adresim.

Ece

Buse hanım merhaba, 11 eylülde işlem yapıldı karttan 22 eylülde iadem hesabıma geçti

Buse

Ece Hanım merhabalar, iadenizi ne kadar sürede aldınız acaba?

Şikayeti Çözüldü

Aynısını bende yaşadım ve toplam 302 Euro çekildi bende şikayetimi bildirdim olan biten yok şimdilik eğer siz bir çözüm bulduysanız paylaşmanızı rica ederim

Buse

Bankayı arayarak itiraz talebi oluşturabilirsiniz. Ancak bu süreç genel olarak uzun sürüyor. Ece Hanım'ın anlattığı gibi Booking'i darlamak gerekiyor zaten olayın muhatabı onlar

Şikayeti Çözüldü

Merhaba maalesef şu anda tatildeyim ve benim banka dijital olduğu için bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum maalesef size kesin dönüş yaptılar mı? Ne yazık ki bir dönüş bile almadım.

Buse

Merhaba, bankadan itiraz talebi oluşturmanızı bekliyorlar. Ben oluşturdum ama çok uzun bir süreci kapsıyor, bekliyorum.

Furkan sonuçtan çok memnun

24 Kasım 2023 22:42
"Müşteri hizmetleri sorunun kendilerinden değil otelle ilgili olduğunu otelin iade ücreti hesaplamasını yaptıktan sonra iade edeceklerini söylediler. 1 hafta içinde de iade gerçekleşti. Teşekkürler..."
Booking.com Rezervasyon İptaline Uygun Para İadesi
Nevin sonuçtan hiç memnun değil

Booking.com Ön Ödemesiz Rezervasyon Yalanı

03 Ağustos 2023 01:07