Hüseyin sonuçtan memnun değil

BMW Borusan Oto İstinye 2. El Sorumsuzluğu

26 Mart 2024 15:36

Borusan Oto İstinye şubesinin ikinci el departmanından 25 Aralık tarihinde C******* Bey'den 83.500 kilometre civarında 34 DAY 13 plakalı BMW 320i ED aracı satın aldım. Alırken araca 3 ay veya 5.000 kilometre garanti verildiğini ve özellikle satın almadan önce aracın bakımlarının eksiksiz yapılmasını talep etmiştim. Bana aracın bakımlarının yapıldığı, hiçbir eksiği olmadığını ve güvenle kullanabileceğimi ifade ettiler. 85.500 kilometrede, 21 Mart Perşembe günü, aracı tahrik arızası sebebiyle ve aracın verdiği uyarıya göre bakımlarının yapılmamış olması sebebiyle servise götürdüm. Müşteri sorumlum Ü*** Bey'e aracı teslim ettim. Aynı gün dosya açıldı ve ertesi gün müşteri sorumlum Ü*** Bey beni arayarak aracın yağ pompası, selenoid valfinde, besleme modülünde ve radyatör yedek su deposunda arıza olduğunu, bu nedenle arıza verdiğini ve bunların toplam maliyetinin 50.000 TL olduğunu, bakımlar için ise 20.000 TL tutacağını söyledi. Kendisine aracın garantisinin devam ettiğini ve alırken üzerinde durduğum bakımların yapılmamış olmasının kendi sorumsuzluklarından kaynaklandığını ilettim. Kendisi ikinci ele konuyu iletti. Aradan 4-5 gün geçti. Uzun bir bürokrasi sürecinin ardından bugün beni arayarak ikinci el departmanının konuyla ilgilenmeyeceğini ve hiçbir masrafı karşılamayacaklarını söyledi. İlk olarak, aracın garantisi getirdiğim tarihte devam ediyordu ve kullanıcı hatasından kaynaklanamayacak problemlerden meydana gelen arızanın acilen karşılanmasını ve satarken 'bakımları yapıldı' beyanının düzeltilmesini talep ediyorum. Borusan'a yakışmayan bu sorumsuz tavrı düzeltmenizi tavsiye eder ve haklarımı bildiğimi belirtmek isterim. Konuyla ilgili en kısa sürede aksiyon alınmaması halinde, aracı kullanamadığım günler dahil her türlü yasal yola başvuracağımı bildiririm.
Hüseyin A****.

bmw-borusan-oto-istinye-2-el-sorumsuzlugu-1.pdf

26 Mart 2024 15:22

Borusan Oto İstinye şubesinin 2. El departmanından 25 Aralık tarihinde Cantekin beyden 83.500 km civarlarında 34 day 13 plakalı BMW 3.20 ied aracı satın aldım alırken 3 ay 5000 km garantisi olduğunu söylediler ve özellikle almadan aracın bakımlarının eksiksiz yapılmasını talep etmiştim. Bana aracın bakımlarının yapıldığı hiçbir eksiği olmadığını güvenle kullanabileceğimi söylediler. 85.500 km de 21 Mart Perşembe günü aracı tahrik arızası sebebiyle ve aracın verdiği uyarıya göre bakımlarının yapılmamış olması sebebi ile servise götürdüm müşteri sorumlum ümit beye aracı teslim ettin aynı gün dosya açıldı ve ertesi gün müşteri sorumlum ümit bey beni aradı aracın Yağ pompası Selenoid valfinde, besleme modülünde ve radyatör yedek su deposunda arıza olduğu için arıza verdiğini bunların 50.000 TL tuttuğunu bakımları içinde 20.000 TL tutacağını söylediler. Kendisine aracın garantisinin devam ettiğini ve alırken tembihlediğim bakımların yapılmamış olmasının kendi sorumsuzlukları olduğunu ilettim. Kendisi 2. Ele konuyu iletti. Aradan 4-5 gün geçti uzun bir bürokrasi ardından bugün beni aradı 2. El konuyla ilgilenmeyeceğini ve hiçbir şeyi karşılamayacaklarını söylemiş kendisi bana konuyu bu şekilde kestirip attıklarını söyledi. İlk olarak aracın garantisi getirdiğim tarihte devam ediyordu ve kullanıcı hatasından kaynaklı olamayacak problemlerden kaynaklanan arızanın acilen karşılanması ve satarken bakımlarının yapıldı yalanının düzeltilmesini talep ediyorum. Borusan’a yakışmayan bu sorumsuz tavrınızı düzeltmenizi tavsiye eder ve haklarımı bildiğimi bilmenizi isterim. Konuyla ilgili en kısa sürede aksiyon alınmaması halinde aracı kullanamadığım günler dahil her yoldan dava açacağım. Hüseyin Altan

borusan-oto-istinye-2-el-sorumsuzlugu-1.pdf
26 Mart 2024 15:39 (Şikayetten 2 dakika sonra)

03 Nisan 2024 12:18

Pazartesiye kadar olumlu şekilde dönmek için bekleyelim dediniz, bekledik. Çarşamba günü bugün 3 Nisan oldu bayram geldi hala net bir dönüş yapmadınız. Süreci uzatmaktan siz sıkılmadınız ben sıkıldım. Borusan güvencesi diye bir şey var mı? Yok mu? Bir nevi bunun cevabını vereceksiniz bu konuyu bu kadar uzatmanızın anlamı yok olumlu ya da olumsuz bir cevap verin artık bende ona göre yol izleyeyim bundan sonra kendim dahil araba alacak olanlarda 0 km ya da 2. El Borusan otonun nasıl davrandığını bu süreçlerde nasıl olduğunu görsünler.

12 Haziran 2024 02:42

Şikayetim ile ilgili son durumu aktarayım siz süreci uzattığınız ve tam destek sağlamadığınız için bekledim. 70.000 TL lik ücretin işçiliğini karşıladılar parça ücretlerini ben karşıladım bakımı hediye ettiler yine yaklaşık 30.000 TL gibi bir rakam ödemek zorunda kaldım yoksa süreç daha da uzayacaktı garanti kapsamındaki araca bile o kadar para ödemek durumunda kaldım ayrıca süreç içerisinde araç temin edilmedi araba kiraladım arabam varken arabasızlık yaşadım aracı teslim almaya gittiğimde 5 dakikalık bir süreç için Borusan çalışanı bir genç ile park kavgası yaşadık oda tuzu biberi oldu kısacası memnun kalmadım. Sadece Satış yapılırken heyecanlı ve güzel bir süreçti sonrası gördüğünüz gibi...

Orhan
Orhan

Bende sıfır 430 araç alacaktım Borusan'dan. Eyvah eyvah. Mercedes'e devam ediyorum yorumları okuyunca

Bora sonuçtan çok memnun

Bora
17 Mart 2025 14:39
"Aracımın sorununu gidermek için titizlikle çalışıp, sorunu en uygun şekilde çözen Borusan İstinye Servisine teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık."
Yıldız sonuçtan hiç memnun değil

BMW'den Garanti Dışı Yüksek Onarım Ücreti Ve İkame Araç Mağduriyeti

Yıldız