Hakkı sonuçtan hiç memnun değil

11 Ekim 2023 17:33

Satış bilgisini Beko bkk 1100 Steambox buharlı temizleyici arızalandı. Tamir için yetkili servise verdim. Yedek parçası olmadığı ve üretimi durduğu için tamir edilemedi. Müşteri hizmetlerini bu durumla ilgili aradığımda kaç yıllık olduğunu sordular 7 yıllık olduğunu hatırladığımı söyleyince kanunen 7 yıl dolduğu zaman yedek parça konusunda yardımcı olamayacaklarını söylediler. Böyle büyük firmanın yetkilisi açıklama yapınca inandım. Bir zaman sonra araştırmalarımda satış sonrası hizmetler yönetmeliği 13 sayfasında (ekte resimde gösterildiği gibi) 10 yıl yedek parça temin etmek zorunluğu olduğunu gördüm. Bu saatten sonra firma yetkilisi ne söyleye bana göre haksız. Nazikçe firma iletişimi tekrar aradım ve durumu anlattım bana kendi prosedürlerinde 7 yıl yazdığını söyleyince ben sizin prosedürünüz kanundan üstün olamayacağını söyledim. Bu sefer faturamın olup olmadığını sordu ki ben daha önceden 3 kez taşınmış ve garanti süresi dolmuş bir ürünün faturasını saklamadığımı belirttim. Siz saklamadığınız bir satış bilgisini benden nasıl istiyorsunuz. Sonuçta müşteri temsilcisi bana faturasız olmasından kaynaklı bir işlem yapabileceklerini araştıracağını söyledi ve aradan 10 gün geçti. Ses yok. Yedek parçası olmayan ürünün hala satışta bulabilirsiniz. Ama ürünün yedek parçası yok. Sonuçta bana 7 yıl geçtiğinden yedek parçası olmadığını söyledikleri ürün satışta ve ürün kanunen 10 yıl yedek parçası olması lazım

beko-yedek-parca-eksigi-olan-urun-3.pdf
12 Ekim 2023 15:54 (Şikayetten 22 saat sonra)
14 Ekim 2023 17:56

Firma kısa sürede döndü. Ürünün 10 yıl yedek parçasını temin etmekle yükümlü olduklarını kabul ettiler. Lakin benim bu sefer faturam olmadığından işlem yapamayacaklarını belirttiler. Hangi kişi garanti süresi bitmiş ürünün faturasını saklar. Satış yapan bayii bile faturasını 5yil saklıyor. Firma en son faturasız işlem yapılıp yapılmayacağını araştırıp döneceğini bildirdi. Hadi hayırlısını

09 Kasım 2023 11:53

Yedek parçası olmayan ürün için cevap beklemeye devam. Burada 11 saat içinde cevaplandı evet cevaplandı ama sorunu çözdüler mi h a y ı r

20 Kasım 2023 14:25

Firma cevap vermedi

Serdar sonuçtan hiç memnun değil

Serdar
05 Ekim 2023 23:36

Dilek
01 Mart 2024 14:25

Zehra
06 Aralık 2023 09:47

Ebru
11 Haziran 2024 10:32
Şükran sonuçtan hiç memnun değil

Şükran
13 Mayıs 2024 19:31