Onur sonuçtan hiç memnun değil

Beko HP 50960 Aktif Hijyen Klima Ayıplı Ürün İade Alınmaması

Onur
14 Temmuz 2023 06:20

06.07.2023'de Beko 50960 HP aktif hijyen isimli ürünü aldım. 13.07.2023'de montajı yapıldı. Montaj sırasında web sitesinde yazmasına rağmen vakum motoru ile vakum yapılmadı. 5 saniye içinde klima borularından pis bir ses alınarak vakumlama işlemi yapılmadı. Servis tarafından aldatıldım. İkinci olarak, klima iç ünite çok sesli çalışıyor ve içinden tıkır tıkır hışırtı tarzında sesler geliyor. Servis o an durumu normal olarak geçiştirdi. 1 saatlik bir test sonucunda ürünün ayıplı olduğunu tespit ettim. Kuruma durumu aktardığımda iade alamayacaklarını ancak 31.07.2023'e kadar ses arızası talebi oluşturacaklarını söylediler. Daha sonra 2. Aramamda iade almamak için ürün açıldı alamayız denildi. 2. Tekrar aradığımda ürünün ayıplı olduğunu belirterek iade hakkımı kullanmak istediğimi söyledim. Cevap olarak, internetten alsaydınız olurdu. Mağazadan almışsınız denildi. 3. Aramamda ürünün ayıplı olduğunu belirtmeme rağmen mağazadan aldığımı fark etmeyeceklerini söylediler. 31 Temmuz'a kadar servis talebini bekleyecek olursam, 20 Temmuz'da cayma hakkımın bittiği için yasal çıkmaza sürüklenmemek adına Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum.

Yalnız, ürünü demonte olarak sökülüp mahkeme süreci bitene kadar muhafaza etmem gerekiyor ve bunun için para isteniyor. Kendim sökersem kusurlu olacağım için sökemiyorum. Telefon görüşmesinde ürünün odada kalmasının mümkün olmadığını ve yeni bir ürün almak istediğimi söyledim. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu benim Beko'dan aldığım ilk ve son ürün oldu.

17 Temmuz 2023 17:25 (Şikayetten 3 gün sonra)

Tolgahan sonuçtan hiç memnun değil

Tolgahan
03 Aralık 2023 14:17
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
17 Temmuz 2023 17:19
Musa sonuçtan hiç memnun değil

Beko Sıfır Aldığım Klimayı Bir Senedir Çalıştıramadılar!

Musa
14 Temmuz 2023 15:51
Güler sonuçtan hiç memnun değil

Klimadan Çıkan Kötü Koku Ve İlgisiz Servis Sonrası Yaşadığım Tedirginlik

Güler