Aykut sonuçtan hiç memnun değil

Yemek Sepeti Çalışma Koşulu

27 Kasım 2023 22:13

Merhaba, Biz, Fethiye'de bir restaurant işletmesidir. İşletmemiz 3,5 yıldır faaliyet gösteren bir yerdir. Sadece 3 ay önce vergi mükellef değişikliği yapıldı. Fakat ne ünvan değişikliği ne de çalışan değişikliği yaptık, aynı şekilde devam ediyoruz.
Vergi kaydı değiştiğinden Yemek Sepeti bize Yemeksepeti verilerimizin sıfırlanacağını söyledi. Ve yeni işletme muamelesi yaptı. Getir ® ve Trendyol ®'da da varız onların böyle bir talebi olmadı çünkü bu tamamen mantık dışı bir eylem. Restaurant paket hizmeti de verdiğinden 1 ay bizi bekletip kendi kuryeniz ile çalışma mecburiyeti koşup ancak 1 ayın sonunda açtı ve bunu açarken de kendi kuryeleri ile çalışmanın sadece 1 aylık bir deneme olduğunu sonrasında kendi kuryenize geçebilirsiniz denildi. 1ay dolduktan sonra kendi kuryemize geçmek için yaklaşık 12-13 kayıt oluşturduk. Her defasında konu ilgili departmanlara iletildiğini, dönüş yapılacağı iletildi. Fakat 13 kaydın hiçbirine dönüş alamadık.
İş yeri bütünü ile aynıdır personeli, çalışma konusu, menüsü hiçbir değişiklik içermemektedir. Sadece vergi mükellefi değişmiştir.
Yemek sepetinin kuryesi ile çalışmaya geçtikten sonra birçok sorun yaşıyoruz. Birincisi bölgemizde km sınırları var. Ölüdeniz, kayaköy, hisarönü, Ovacık gibi ciddi yüklü siparişlerin geldiği bölgeye hizmet vermiyorlar. Ayrıca siparişleri geç düşmekte, yoğunlukta veya gece geç saatte kurye sayıları nedenini bilmediğimiz bir durumdan dolayı siparişlere çok geç gelmekte veya gelmemekte, bu da müşterinin siparişinin soğumasına, veya iptaline neden olmaktadır. İptallerde yemek bedelinin iadesini alamıyoruz, müşteri memnuniyetsizliği oluşuyor, müşteri kaybına neden oluyor. Çünkü müşteri bu gecikmenin nedeni olarak restaurantı tanıyor. Hem ürün çöp oluyor, hem işletme olarak bunun zararını sizden alamıyoruz hem de müşteri kaybına neden oluyor. KDV si ile birlikte neredeyse %38 leri bulan komisyon kesintisine rağmen kurye hizmetini sağlayamıyorlar. Bizlere de kendi kuryemizi kullanmamıza izin verilmiyor. Madem bizden bu oranları alıp sözleşmenizde yer verdiğiniz kurye hizmetini sunmak istiyorsunuz, fakat görülüyor ki sözleşmenize uymuyorsunuz.
Biz ısrarla yineliyoruz. İşletmemiz kendi kuryesini kullanmak istemektedir. Bu mağduriyetimizin bir önce düzeltilmesini istiyor. Yemek Sepeti'nden çözüm ve dönüş bekliyoruz. Saygılarımızla.

30 Kasım 2023 13:08 (Şikayetten 2 gün sonra)

Merhaba, Geri bildiriminizi değerlendirilmesi adına ilgili birim ile paylaştık. ilginiz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, Yemeksepeti Kullanıcı İlişkileri

Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Yemek Sepeti Tarafından İşletmem İflas Edecek Duruma Geldi

24 Kasım 2023 00:21
Rüştü sonuçtan hiç memnun değil

Rüştü
12 Mart 2024 03:12

Sandwich
28 Nisan 2025 11:20
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Yemek Sepeti İle Çalışmanın Zorlukları

11 Mart 2025 03:15
Yemek Sepeti İle Çalışmanın Zorlukları
Missburger sonuçtan hiç memnun değil

Yemeksepeti Devir İşleminde Yaşanan Sorunlar Ve Kurye Sistemi Zorunluluğu

Missburger