Ünal sonuçtan hiç memnun değil

YEDAŞ Kaynaklı Buzdolabım Bozuldu Hasar Bedelini Karşılamaktan Kaçıyor

06 Şubat 2024 00:23

23 Aralık 2023 tarihinde akşam saatlerinde evimde kullandığım elektrik dalgalı bir şekilde çalışmaya başladı. Yani ışıklardan anlaşılıyordu; elektrik kesilecek gibi oluyor ve geri geliyor. Birkaç kez böyle olduktan sonra mutfağa gittiğimde buzdolabımın ses çıkardığını fark ettim ve buzdolabının çalışmadığını anladım. Daha sonra servis çağırdım ve servis, buzdolabı motorunun elektrik kaynaklı yanmış olduğunu ve değişmesi gerektiğini belirtti. Olayı hizmet aldığım YEDAŞ'a bildirdim; elektrik kaynaklı arızadan dolayı buzdolabımın hasar gördüğünü ve zararın tazmin edilmesini talep ettim. Ancak, gelen cevap red yönünde oldu. Gerekçe olarak, o gün elektriklerde herhangi bir arıza kaydının olmadığını, bütün bina hattını kontrol etmem gerektiğini belirttiler. Oysa olayın yaşandığı akşama ait, YEDAŞ tarafından gönderilen ve elektrik kesintilerinin yaşandığını, rüzgar ve hava şartları kaynaklı olduğunu belirten bir bilgilendirme mesajı almıştım. Zararın ödenmesini istediğimde ise, büyük bir şirket olmalarına rağmen kendi kendilerini yalanlama pahasına talebimi reddettiler. Dolayısıyla, yaşanan bu durum haksızlıktır ve şikayetçiyim. Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvuracağım.

09 Şubat 2024 08:16 (Şikayetten 3 gün sonra)
09 Şubat 2024 09:10
21 Mayıs 2025 18:54

Süreci özetleyeyim Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum ve talebimi haklı bularak YEDAŞ'ı zararımı tazmin etmesine hüküm verildi. YEDAŞ durmadı tabi yeniden mahkemeye başvurdu yargılama giderlerini de benden alınmasını istedi. Mahkeme bu taleplerini reddetti. 7ay geçmesine rağmen zararı ödemedi YEDAŞ ben de dilekçeyle zararın gecikme faiziyle birlikte ödenmesini talep ettim ancak YEDAŞ bu sefer de davayla filan 1,5 yıl geçmiş olmasına rağmen 1,5 yıl önceki miktar kadar ödeme yaptı gecikme faizini ödemedi. Borçlu ben olsaydım icrayla benden söke söke alırdı. İcraya gitmesine gerek yok biz vatandaş olarak zaten bütün borçlarımızı ödüyoruz 1 gün geçse gecikme cezasını ödüyoruz koskoca şirket beni ne kadar uğraştırdı ya çok şikayetçiyim çok keşke değiştirme imkanımız olsa da başka şirketten hizmet alabilsek. Bu konuda Enerjisa'yı çok beğeniyordum

Burcu sonuçtan hiç memnun değil

Burcu
26 Temmuz 2023 00:04
Melih sonuçtan hiç memnun değil

Melih
07 Eylül 2023 12:33
YEDAŞ Elektrik Dağıtım Şirketi Yüksek Voltaj

Muhammet
12 Kasım 2023 17:53

25 Mart 2024 21:01
YEDAŞ Elektrik Kesintisi Yüksek Voltaj Arıza
Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Yunus
08 Kasım 2024 11:26
Elektrik Dalgalanmaları Nedeniyle Zarar Gören Cihazlar İçin Tazminat Talebi
elektrik-dalgalanmalari-nedeniyle-zarar-goren-cihazlar-icin-tazminat-talebi-3.pdf
elektrik-dalgalanmalari-nedeniyle-zarar-goren-cihazlar-icin-tazminat-talebi-1.pdf