İhsan sonuçtan hiç memnun değil

Yataş Yatak Değişim Talebimizin Reddi

İhsan
26 Nisan 2024 12:53

Yaklaşık bir ay önce, Trendyol üzerinden 100x200 cm ölçülerinde Yataş spinal support Bamboo pocket yaylı bir yatak sipariş etmiştik (faturamız ektedir). Ancak bu siparişi verirken bir hata yaptığımızı ve karyolamızın 120x200 cm olduğunu fark ettik. Bu durumu fark etmemiz maalesef biraz zaman aldı ve yatağı hiç kullanmadık. Açıkçası, Yataş gibi köklü ve ciddi bir firma olduğunuzu düşünerek bu tip bir durumda müşteri memnuniyeti adına esnek bir tutum sergileyeceğinizi umuyorduk. Ancak, müşteri hizmetleri ile yaptığımız görüşmede, kullanıcı sözleşmesine atıfta bulunularak değişim talebimiz reddedildi. Sözleşmeler genellikle müşteriler tarafından detaylı okunmadan kabul edilir, büyük bir firma olarak müşteri memnuniyetini ön planda tutmanızı beklerdik. Sözleşmede hukuki olarak kendinizi korumaya aldığınızı tahmin etmek zor değil ama önemli olan müşteri memnuniyetidir. Çünkü cironuzu kazandıran hukuk firmaları değil, müşterilerdir.
Bu yatağı hiç kullanmadığımızı belirtmek isterim. Uzun yıllardır Yataş müşterisiyiz. Hatta borsada Yataş hissemiz bile var. Sonuçta sözleşme bir kağıt parçası, hukuki bir savunma veriyor. Olabilir ancak biz insanız, robot değiliz; hata yapabiliriz ve bu nedenle anlayış göstermenizi istiyoruz. Hiç kullanılmamış yatağınızı geri alıp tekrar paketleyip satabilirsiniz ama biz normal vatandaş olarak bu yatakla hiçbir şey yapamayız. Sonuçta profesyonel olmayan bir atölyede yatak yaptırsaydık ve mağdur olsaydık bu durum anlaşılabilirdi. Ancak kurumsal bir firma olduğunuzu ve müşteriyi mağdur etmeyeceğinizi öngörerek sizden alışveriş yapıyoruz. Eğer bu durumda bize yardımcı olabilir ve ürünü değiştirebilirseniz, bu hem bizim için hem de firmanız için olumlu bir sonuç doğuracaktır.
Aksi takdirde, ne yazık ki hem şahsi alışverişlerimizde Yataş'ı tercih etmeyi bırakacağımızı hem de çevremize bu durumdan bahsederek onların da başka firma tercih etmelerini sağlayacağımızı ve ayrıca Yataş hissemizi satıp borsa ile ilgilenen diğer arkadaşlarımıza da benzer aksiyon almalarını tavsiye edeceğimizi belirtmek isterim.
Konunun yalnızca legal bağlayıcılığı olan sözleşme değil de müşteri memnuniyeti çerçevesinde değerlendirilmesini ve olumlu bir yanıt verilmesini umut ediyoruz. Sizinle uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde çalışmayı ve Yataş markasını dostlarımıza ve ailemize gönül rahatlığıyla önermeyi çok isteriz. Olumlu yanıt vermeniz durumunda yatağı bizzat size suv aracımla getirebilirim, kargoya bile ihtiyaç olmaz.

14 Mayıs 2024 09:17 (Şikayetten 17 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle firmamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvurunuz ile ilgili olarak çözüm merkezimiz sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir. Saygılarımızla, Yataş Grup

İhsan
15 Mayıs 2024 19:48

Ben sizi kurumsal bir firma sanıyordum ama meğersem mahalle esnafından farkınız yokmuş. Yatak fiyatının üzerine biraz para koyup değiştirtebilirdiniz ama müşterinizi kaybetmeyi tercih ettiniz. 1000-1200 lira kâr marjına değer miydi markanızın prestij kaybı? Bir de yardımcı olamayacağız diye arıyorsunuz, niye beni arayıp meşgul ediyorsunuz seçenek sunmuyorsanız? Kesinlikle kalitesiz bir kurum; tüm aileme ve arkadaşlarıma bu deneyimden bahsedeceğim ve sizden alışveriş yapmamalarını sağlayacağım. Biz her türlü parayı ödemeye hazırdık değişim için ama müşteriye malı satıp paranızı aldıktan sonra umrunuzda değil. Neyse ki bu deneyimi erken yaşadım ki Yataş'tan alışveriş yapmamayı, ve yakın çevremin de alışveriş yapmamasını sağlamayı erkenden öğrendim. Ben uzun vadede piyasadan silineceğinizi öngörüyorum. Az paraya tamah eden açgözlüsünüz.

Fatih
17 Mayıs 2024 10:32
Leyla sonuçtan memnun değil

Leyla
05 Şubat 01:13

Batuhan
20 Eylül 03:16
Yanlış Ölçüde Yatak Gönderildi, Değişim Talebim Reddedildi
Mert sonuçtan hiç memnun değil

19 Mart 2024 12:25
Yataş Spinal Support Bamboo Pişmanlığı
Ebru sonuçtan hiç memnun değil

20 Kasım 2024 10:45
Yataş Kategorileri