Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Yapı Kredi Bankası Chargeback Sıkıntısı

14 Kasım 2023 16:14

Airbnb internet sitesi üzerinden yanlışlıkla yaptığım rezervasyonumu 5 dakika içerisinde iptal ettim. Fakat iptal politikası gereğince Airbnb para iadesini ev sahibinin takdirine bırakıyormuş ve ev sahibi de 17.500 TL paramı geri iade etmeyi kabul etmedi.

Mal ve hizmet almadım bankamda mail order açık olduğu için rezervasyon sırasında hesabımdan yüklü miktarda para bana sormadan çekildi tarih 19/10/2023 hemen Yapı Kredi bankasını aradım ve durumu izah ettim provizyona düşünce bir daha arayın harcama itirazı oluşturalım mal ve hizmet alınmadığı için chargeback kapsamında para iadesi yapılacaktır denildi. 14/11/2023 tarihine geldik kart kesim tarihim geldi çattı itiraz talebim halen inceleme aşamasında ben bu parayı ödeyemem diye kaç kez aradım yasal süre 120 gün deniliyor ama faiz binecek diyorum efendim yasal süreç 120 deniliyor.

Bu kadar zor olamamalı her türlü belge döküman elimde mevcut yetkililerden rica mal ve hizmet almadığım bir üründen dolayı daha fazla mağdur edilmek istemiyorum. Sürecin hızlandırılması ve para iademin yapılmasını talep ediyorum.

Ahmet
Ahmet
11 Aralık 2023 14:41

07.12.2023 tarihinde Yapı Kredi internet şubesine giriş yaptığımda ve harcama itirazımı kontrol ettiğimde itiraz durumunda. '' itirazınız olumlu sonuçlanmıştır yapmış olduğunuz itiraz bedeli kredi kartınıza alacak olarak kaydedilmiştir '' denilmekte. Aynı gün kayıtlarda mevcut müşteri temsilcisi ile konuştum ve evet ahmet bey itirazınız olumlu sonuçlanmıştır itiraz ettiğin para hesabına geçecektir denildi. Peki ne zaman? Diye sorduğumda yarın (cuma günü) en geç önümüzdeki hafta para hesabınıza geçer denildi. Kayıtlarda mevcut ses kayıtlarını incelemeye alabilirsiniz. 11.12.2023 tarihinde müşteri hizmetlerini aradım para hesabıma geçmedi acaba ne zaman geçer diye bu seferde bana itirazın olumlu sonuçlanıp sonuçlanmadığını biz göremiyoruz diye bilgi verildi. Müşteri olarak internet şubesinde ben görebiliyorum fakat müşteri temsilci 07.12.2023 tarihinde gördüğü halde bugün yani 11.12.2023 tarihinde neden sonucu göremiyor ve bana inceleme devam ediyor şeklinde bilgi veriyor. Yapı Kredi bankasının acilen konuya el atmasını ve mağduriyetimin giderilmesini rica ediyorum.

Mert sonuçtan hiç memnun değil

Booking Ve Yapı Kredi'den Alamadığım Param.

24 Haziran 2024 16:11

14 Temmuz 2023 16:45