Selahattin sonuçtan hiç memnun değil

Vatan Bilgisayar Para İade Talebi

19 Temmuz 2023 20:47

11.07.2023 tarihinde saat 20:30:15'te, banka hesabımdan 21.593,58 TL tutarında bir bilgisayar kasası satın almak üzere Kayseri Vatan Bilgisayar belsin şubesine gittim. Ancak, yapılan işlem sonucunda pos cihazından para çekildi. Hemen ardından oradaki Melike isimli çalışan bayan, bu işlemin yapıldığını ve işlem için başka bir kart kullanmam gerektiğini beyan etti.

Dolayısıyla, saat 20:40'ta tekrar 21.593,58 TL tutarını kredi kartımdan bilgisayar kasası için ödeme yaptım. Ancak, birkaç dakika sonra Yapı Kredi Bankası'ndan hesabımdan ve kredi kartımdan 21.593,58 TL tutarında iki ayrı çekim yapıldığına dair bilgi SMS'i geldi. Yaşanan bu olay sonucunda toplam 43.187,16 TL'lik tutar çekildi. Fazladan çekilen 21.593,58 TL iadesi için Kayseri Vatan Bilgisayar Belsin şubesine başvuruda bulundum.

Ancak, şube yetkilileri tarafından yapılan işlemlerin provizyon düşüşü olmadığı gerekçesiyle iade edilemeyeceği belirtildi. Bunun üzerine bankayı arayarak durumu ilettim ve banka yetkilileri tarafından da yapılan işlemlerin iki defa ücret çekimi olarak gözüktüğü ifade edildi. Yapı Kredi hesabımda aynı ücretin iki kez çekildiğine dair kayıtların bulunduğu konusunda banka tarafından dekontlar tarafıma gönderildi ve gerekli dekontları da Kayseri Vatan Bilgisayar Belsin şubesinde görevlilere ilettim. Tüm bu bilgilere rağmen, Kayseri Vatan Bilgisayar belsin şubesi tarafından param iade edilmedi. Şu an 21.593,58 TL kredi kartı borcum yasal faize düşmek üzere olduğundan zor durumdayım.

Şikayetimin çözümü için Vatan bilgisayarda pek çok farklı kişi ve birime başvurduğum halde, her biri başkasına yönlendirdi. Kayseri şubesinden İstanbul Şubesine, İstanbul Şubesinden Vatan Bilgisayar Muhasebe birimine, Muhasebe biriminden bankaya ve bankadan tekrar Vatan Bilgisayar'a yönlendirildim. Bu yönlendirmeler sayesinde sağ olsunlar Vatan Bilgisayar'da çalışan herkesi artık tanıyorum.

Şikayetimin bir an önce çözüme kavuşturulmasını ve tutarın ivedilikle iadesini talep ediyorum. Aksi takdirde, tüketici haklarımı kullanmak ve yasal yollara başvurmak durumunda kalacağımı belirtmek isterim. Fazladan yapılan işleme ait dekont ektedir.

Halit sonuçtan hiç memnun değil

12 Mayıs 2024 17:35

03 Eylül 2024 19:45
Özer sonuçtan hiç memnun değil

03 Ekim 2023 21:23
Samet sonuçtan hiç memnun değil

17 Temmuz 2023 16:36
Mehmet sonucu yetersiz buldu