Tunahan sonuçtan hiç memnun değil

Vatan Bilgisayar Dell G16 7630 Oyuncu Laptop Ekran Kartı Watt Sabitlemesi

28 Eylül 2023 21:09

20.09.2023 tarihinde Vatan bilgisayar.com üzerinden Dell G16 7630 satın aldım. Mağazadan teslim alı seçtim ve Ankara Söğütözü Vatan Bilgisayar'dan Dell G16 7630 model laptop teslim almış bulunmaktayım. Laptop'ta ilk günden beri performans sorunu yaşamaktayım. Bu yüzden 24.09.2023 tarihinde Vatan Bilgisayar'a gittim ve müşteri hizmetleri ile konuştum. 14 günlük iade hakkımın olduğunu ve iade etmek istediğimi belirttim. Fakat kutusu, ambalajı veya kurulum yapılmış cihazların 14 günlük geri iadeye dahil olmadığını ve geri iade edemeyeceğimi belirttiler. Ben de mevzuatta böyle bir şey olmadığını belirterek, tüketicinin korunması kanununda mevcut olduğunu ifade ettim. Fakat Vatan, kendine göre bir mevzuat çıkartıp yasaları ihlal etmiştir. 361 sayfalı tüketicinin korunması hakkında kanunda hiçbir yerinde böyle bir ifade geçmiyor. Buna istinaden, Tüketici, yalnızca mesafeli satışlarda (Telefon ve internet üzerinden yapılan satışlar) 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereği, hiçbir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satın almış olduğu ürünü, teslim aldığı tarihten itibaren 14 gün içerisinde, ön bilgilendirme formunda ve sözleşme metninde yazılı olan usule uyarak iade edebilir veya değiştirebilir. Buna istinaden; 'Satın alınan elektronik ürünlerde; sim kart takılması, Wi-Fi ile Network bağlantı kurulması, kurulum yapılması, sarf malzemesinin kullanılmış olması, koruyucu bantların çıkarılmış olması, aktivasyon yapılması ve kullanıcı yaratılması halinde iade kabul edilmemektedir. Aynı zamanda ticari veya mesleki amaçlarla hareket eden tüzel kişi ve/veya kişiler cayma hakkından ve cayma hakkından doğan hiçbir haktan faydalanamaz.' 14 günlük iade sürecini başlatmıyor hiçbir şekilde ürünümü iade almıyorlar. Bu yasala olarak hakkım fakat hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar. Vatan Bilgisayar Söğütözü şubesinde müşteri hizmetleri bölümünde çalışan bir arkadaş iade alamayacağımı, kanunun bu şekilde olduğunu ve laptopu servise gönderip incelemeleri gerektiğini belirtiyor. Fakat Dell laptoplarda yerinde servis diye bir uygulama var, laptobuma uzaktan bağlanıyorlar ve problemi bulmaya çalışıyorlar. Eğer problem yoksa, yerinde servisi hiçbir şekilde yollamıyorlar. Bu durumda ben mağdur oluyorum. Rtx 4070 140WATT değerine sahip ekran kartı mevcut fakat ben hiçbir şekilde hiçbir oyunda 140 watt değerini alamıyorum. Laptop 10 dakika sonra 30 watt değerine kendini sabitliyor ve ciddi oranda FPS düşmesine neden oluyor.

28 Aralık 2023 13:46
Selçuk sonuçtan hiç memnun değil

12 Şubat 2025 20:12

25 Haziran 2024 11:36

01 Kasım 2023 11:37
Vatan Bilgisayar Satın Alınan Ve Kutu İçeriği Farklılık Gösteren Ürün Sorunu
İrem sonuçtan hiç memnun değil

15 Eylül 2023 23:03

Vatan Bilgisayar Kategorileri