Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Yusuf
13 Kasım 2024 13:27

2024 Şubat ayında 2024 model Toyota Proace City araç aldım. Aracı alırken bakımların 15 bin km'de bir yapılması gerektiği söylendi. Araç 10 bin km'ye geldiğinde motor arızası verdi. Aracı aldığım yere, Toyota Yenibosna Sonkar servisine götürdüm. Araç trafikte çok kaldığı için yağ özelliğini kaybetmiş ve bu yüzden motor arızası vermiş. 15 bin km'de yapılması gereken bakımın 10 bin km'de yapılması gerektiği söylendi. Bir dahaki bakım için 25 binde gelmem gerektiği belirtildi ve bakımı yaptırdım. Araç 21 bine gelince tekrar motor arıza ışığı yandı. Tekrar aynı yere götürdüm ve yine trafikte çok kaldığı için yağ özelliğini kaybetmiş olduğu söylendi. Bana verilen servis kağıdında aracın 30 bin bakımı yapıldı diye yazıyor, halbuki aracım 21 bin km'de. Daha önce Renault Kangoo araç kullandım ve bu araç 20 bin km'de bir bakım için çağırılıyordu. 5 sene kullandım ve hiç böyle bir arıza vermedi. Demek ki sorun bende ya da trafikte değil; ya koydukları yağ kalitesiz ya da motorda sıkıntı var. Yağın kalitesini bozuyor. Aracımı normal bakım zamanında servise götüremedim, hep motor arıza ışığı yandı ve acil bir şekilde servise gittim. Servis, bu aracın özelliği bu, trafikte çok kalmışsınız deyip yapılacak bir şey yok diyor. Toyota genel merkezini aradım, onlar da servis ne diyorsa onu diyor. Yani bakım aralığı 15 bin km diye sattıkları araç maalesef 10 bin km'yi zor yapıyor. İstanbul'da trafikte çok kaldığın için motor yağı özelliğini kaybediyor gibi bir bahane sunuyorlar. Bu aracı aldığım için çok pişmanım.  Neymiş, Toyota arıza yapmayan araç; 21 bin km'de 2 sefer bakıma girdi.

profile profile profile

Toyota Servis Süreci Ve Garanti Sorunlarıyla Hayal Kırıklığı

Ayhan
29 Kasım 2024 16:25
Onur sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Servisinde Çözülemeyen Arıza Problemi

09 Ekim 2024 20:45

Akın
13 Haziran 2025 22:53
Toyota Proace City Aracımın Turbo Arızası Garantiye Alınmadı
Hamza sonuçtan hiç memnun değil

Hamza
15 Ekim 2024 23:11
Toyota Ayyıldız Servisi: Sorumsuz Hizmet Ve Kalitesiz Bakım
Selahattin sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Proace City: Sürekli Arızalar Ve Yetersiz Çözümler

Selahattin