Beş Yıllık Sorunlarla Dolu Toyota Deneyimim

Hakan
06 Kasım 2023 09:48

2019 yılında sorun yaşamayalım diyerek Toyota'dan sıfır Corolla araç aldım yaklaşık beş yıldır birazda mecburiyetten kullanıyorum, beş yıl içinde yaşadığım tecrübeyi anlatacağım, ilk olarak Ankara Efe plazada tüp taktırdım tüp takımı esnasında emme manifoltu bağlantı vidalarını kırdılar daha anahtar değmemiş araca da biz yapmadık diye üzerini kapatmaya çalıştılar, o dönem şikayetimde belirttim kimse dönüş bile yapmadı, daha sonra lastik basınç sensörü düz yolda giderken arızalandı bayiye gittim garanti kapsamında değilmiş çukura düşmüş olabilirmişim 2 bin tl'ye değişim yaptılar, aynı dönem durduk yere klima kompresörü arızalandı binbir zorlukla garantiden değişim yapıldı, üçüncü yılda takmış oldukları 45 lik :) akü yolda bıraktı servise gittim üç yılı bir ay geçmiş araç garantisi devam etse de akü garantisi bitmiş eee ver iki bin daha, fren diskleri ötüyor (kronik) diyorum hemen balata değişimi 4300 TL diyorlar yahu ilk kez mi araç kullanıyoruz balatanın bitip bitmediğini anlamayacak kadar kör müyüz, sizin telefon ışığı ile baktığınız balatayı ben değişim yapacak kadar anlıyorum garantili diye servise geliyoruz her fırsatı paraya çeviriyorsunuz, sonuç çözüm yok balata spreyi şimdi de sol ön kapı camı indirirken tık tık ses yapıyor ses problemleri beş yıl garantili de olsa ilk üç yılı kapsıyormuş :)

Her neyse bu sorunları araştırdığımda tamamına yakını kronik problemmiş özellikle fren diskleri ve yüzlerce akü de aynı sorundan dönüş olmuş ki şahit olduğum arkadaşımda var ama sorunun arkasında duran bir Toyota TR yok, her şeyi geçtim işte kullandığım ve bakımlarını bizzat yaptırdığım 2.00 dizel 2023 w*** aracın periyodik bakım ücreti 7 bin tl iken, Toyota 1.6 benzinli araca, %5 ve %10 farklı kalemlerde indirimim varmış bu hali ile 40 bin bakimi 6500 TL'ye yapıyor bir de diğer markalar hava filtresini her bakımda değişim yaparken Toyota markası ilk değişimi 40 binde yapıyor, servislerde herkes çok kibar ooo hoş geldin beş gittin ama sorun varsa çok güzel fiyat vermeyi biliyorlar, garanti? Yok garanti olmaz kapsam dışı bu garanti neyi kapsıyor tam olarak? Aracının, arkasında durmayan bir Toyota TR var, bu arada daha önce 98 model h*** aracım vardı iki yıl sadece bakım yaptırdım, sonra 2012 r****marka aracımı 6 yıl sadece bakımlarını yaptırdım, ve işimden dolayı w*** F***f*r***marka araçları uzun yıllar kullandım Toyota’nın yaşattığı hiçbir problemi yaşamadım. Her şeyi geçtim 40 binde beş yaşına yeni girmiş bir araçta bu kadar sorun normal mi?

profile profile profile

Abdurrahman sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Corolla'da Sürekli Devam Eden Cam Sorunu Ve Garanti Anlaşmazlığı

Abdurrahman
11 Ekim 2024 13:58
Ayhan sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Yetkili Servisi Sorun Çözmüyor

Ayhan
25 Kasım 2023 20:45
Toyota Yetkili Servisi Sorun Çözmüyor
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Garantisinde Gizli Ücretler

Ahmet sonuçtan çok memnun

Gebze Toyota Bayisi Aykon

Ahmet
16 Eylül 2023 12:33
"Tahminimden çok erken bir sürede mağduriyetimi gideren Toyota Aykon (Gebze) bayisine çok teşekkür ediyorum. Ziyadesiyle memnunum. Başta Bayii Müdürü Abdullah bey olmak üzere ve benimle birebir ilgilenen Aysun hanıma ve tüm personele çok teşekkürler."