Tanoto İhalede Olmayan Şeffaflık

Tanoto
25 Temmuz 2023 14:112.175

İhale sisteminin şeffaflığına güvenmiyorum. Açık artırma usulü ihaleye çıkan araçlara verilen fiyatların ip numarası üzerinden kontrol edilmesi lazım. Günlerdir İhaleye çıkan ve tek bayrak almayan araca ben fiyat teklifi verdiğimde anında 5.000 5.000 sürekli fiyat yükseltilmesi hayatın olağan akışına aykırı. Ben şahsen Tan Oto ihale bölümünde çalışan arkadaşların ihale esnasında kendi kendilerine fiyat artırdığını düşünüyorum. Konu ile ilgili Cumhuriyet başsavcılığına gerekli şikayet tarafımca ivedilikle yapılacaktır.

29 Temmuz 2023 11:31

Tan Oto ikinci el ihale bölümünü yöneten arkadaş kendi kendine galericilik oynuyor. Sahibinden.com da 825.000 liradan ilanda olan aracı sözüm ona hesaplı bir şekilde 650.000 liradan ihaleye açıyor. Ayrıca ihaleye çıkan araçların bir çoğu belki de hepsi sahibinden.com sayfasında müşterilere satılmak üzere ilanda mevcut. İhaleye yöneten arkadaşlar sözüm ona sadece esnafların katılabildiği ihalede bu araçları binici fiyatından satmak için kendilerince bir tezgâh kurmuşlar kendileri çalıp kendileri oynuyor. Şikayet ettiğim günden beri ihalelerine katılım yok denecek kadar az çünkü savcılığın LOG kayıtlarını isteyeceğini bildikleri için fiyatları yükseltmiyorlar.

Eki aç
25 Temmuz 2023 14:24 (Şikayetten 13 dakika sonra)

Sayın Emre Ş., Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Başvurunuz kayıt altına alınmıştır. İlettiğiniz konuyu araştırarak size en kısa sürede bilgi vereceğiz. Ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili geri bildirimlerinizi bize iletebilirsiniz. Tan Oto Motorlu Araçlar Taşımacılık ve İnşaat Tic. Ltd. Şti. Müşteri İlişkileri

25 Temmuz 2023 15:58

Şikayet metnim tanotoya iletildikten sonra satış temsilcim olan Cem çiçek şahsımı aradı. Müdürü olan Gönen Userin bu şikayeti geri çekmez isem üyeliğimi iptal edeceğini, hatta üstüne 24.07.2023 tarihinde ihaleden kazanmış olduğum (34cjg026/06bpt550 plakalı) iki adet aracı ücretini ödememe rağmen teslim etmeyeceğini beyan etti. Konuyla alakalı acil işlem yapılmasını talep ediyorum.

25 Temmuz 2023 17:01

Sırf böyle bir şikayeti gündeme getirdiğim için ihalede kazandığım hatta parasını ödediğim araçları tarafıma vermediler. Yolladığım ücretleri iade ettiler konuya ilişkin evraklar ektedir.

29 Temmuz 2023 12:52

Bir önceki şikayetimde bahsettiğim araç Tan Oto ihalesine çıktığı esnada sahibinden.com sayfasında 825 bin liradan ilandayken araç ihalede satılmayınca sarı sitede anından 10 bin fiyat düştü. İste şikayet ettiğim şey tam olarak bu. Böylesine kurumsal bir yerin adının lekelenmesine sebep olan sorumsuz şahıslara hesap sorulması lazım

25 Temmuz 2023 22:54

Bu konu ile ilgili olarak, daha önceden şahsen de şahit olduğum hususlar bulunmakta. Şöyle ki: 1- Bazı ihaleler esnasında ihalede olan araca teklif gelmemesi halinde ihale süresi bitmeden aracın ilandan çekildiği, 2- İhale süresi bitmeden ihaleden çekilen aracın ihale sonunda tekrar çevrime alınarak tekrar ihaleye çıkarıldığı, 3- Hangi açık arttırma kuralına bağlı olduğu bilinmeyen bayrak çıkması hadisesi ve aracın ancak bu limit fiyat belirlenince en yüksek fiyatı alması halinde satılabileceği, 4- Aynı parametrelerde olan ve teklif verilmeyen iki araçtan biri teklif almaz iken, diğerinin ihaleye katıl butonuna tıklayıp; fiyat verince fiyat artış hızının anormal sıklık ve miktarda olması, (Örneğin 60km'deki bir araca hiç teklif gelmemesi, ancak benzer özellikteki diğer araca siz teklif verince fiyatın bayrak açılsın/açılmasın yukarı süratle çıkması hususu.)

25 Temmuz 2023 22:53

5- Teklif veren tüzel ve tüzel olmayan işletmelerin sıra veya ünvan bilgilerinin diğer kullanıcı ekranlarına yansıtılmaması, (6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu içeriğine aykırı olmamasına rağmen.) bunlar eski tecrübe ve gözlemlerime dayalı olarak ifade ettiğim hususlar. Görüyor ve müşahede ediyorum ki; bu konuda Tan Oto ailesi halihazırda ilgili OFİS/MERKEZLERİ tarafından kendi kalite ve klasına hak etmediği şekilde gölge düşürüyor. Umarım yanlış uygulama ve esaslar ilgili KİŞİ/YÖNETİCİLER tarafından tensik edilecektir.

Şerif
Şerif
Tanoto
24 Haziran 2025 13:241.801

Öncelikle, son bir yıldır satış sonrası hizmetlerinin tam bir fiyasko olduğunu belirtmek isterim. Bu şikayeti yapmadan ö...

1 Destek

Adil
9 Ocak 2025 12:452.920

Gürses Oto şirket bünyesinde olan kolay ihale sistemine Adana'dan E** Bey aracılığıyla üye oldum. Üyelik sonrası ara ara...

8 Destek7 Yorum

Otokoç İhaleden Alınan Araçta Beklenmedik Masraf Sorunu

Kadir
Kadir
Otokoç
7 Kasım 2024 12:495.484

Ben geçen hafta ihaleden aldığım Otokoç'tan aracın ekspertizinde hiçbir sorun olmadığı belirtilmesine rağmen, 50 bin lir...

1 Destek1 Yorum

Tanoto Memnuniyetsizliği!

TanotoMemnuniyetsizliği!

Ercan
Tanoto Egea Cross Lounge Sıfır Araç Hüsranı!

Tanoto Egea CrossLounge Sıfır Araç Hüsranı!

Müge
Chery Omoda 5 Kapı Gıcırtı Sesi