21 Mart 2024 11:17

Siemens eq 500 TQ505R09 model tam otomatik kahve makinesini 2020 yılı sonunda aldık. Cihazda ciddi bir kronik problem mevcuttur. Makinenin demleme ünitesi zamanla sıkışıyor ve zor yerleştirilip çıkarılıyor. Cihazın hareket tertibatı problemli olduğu için sürekli bu problemi yaşıyoruz. Cihaz aynı nedenden dolayı daha önce 2 kez servise gitti. Aşağıda da yapılan işlem görsellerini ekledim. Teknik servis sürekli hareket tertibatı ve demleme ünitesinin değişmesi gerektiğini bildiriyor. İlk 2 kez makine garantide olduğu için ücretsiz değişti. Şimdi aynı problemden dolayı makinenin 3 te bir fiyatına yakın olan 7200 lira gibi bir para talep ediyorlar. 3. Kez yaşadığım problemde hareket tertibatı tamamen sıkıştırdığı için demleme ünitesi artık hiç çıkarılamıyor. Temizliğini bile yapamıyorum. Ciddi paralar ödenen bu tip aletler için bu kronik sorunu yaşamak can sıkıcı. Makineyi o kadar dikkatle kullanıyoruz damacana sudan başka su kullanmadık. Önerdikleri Siemens marka tabletlerle makine uyarı verdiği zaman temizliyoruz. Ama bize dönüşü bu şekilde oluyor. Yorum sizin. Buradan süreç ile ilgili sürekli bilgilendirme yapacağım.

21 Mart 2024 11:20 (Şikayetten 2 dakika sonra)

Sait
Sait

Aynı sorunu bende yaşadım, şu an ürün kullanılamaz durumda. Siemens markasına güveniyorum ancak kahve makinesinde başarılı değiller.

Pınar
Pınar

Evet en sinir bozucu olan da sanki sorun kireç ya da temizlikmiş gibi bizi çocuk yerine koymaları. Hayır bu kadar yüksek fiyatlı bir ürünü alan kitle zaten temizliğini ne yapılması gerektiğini de bilir. Asla kullanıcı hatası değil bu seri de sorun var.

Adem
Adem

Aynı sorunu kardeşimde yaşadı. Alman markası olunca iyi olduğu anlamına gelmiyor işte. Bende Siemens den bulaşık makinesi alacaktım ama bu sebeple vazgeçtim. Siemens Bosch gibi markalar marka adı altında yüksek fiyata ürün satıyorlar ama problemli kronik hatalı ürünleri satmaktan geri durmuyorlar.

Ayfer
Ayfer

Aynı sorunu bende yaşadım aldığım günden beri kaç kez gelinde servisi aradım kahveyi dışarıya aktarıyor diye gelindi bakıldı en son çözüm geçen sene bir parçasını değiştirdiler garanti sürecinde şimdi aynı hatayı yapmaya başladı yine ve servis benden tekrar aynı parça için 3600-, tl talep etti garantisi kasım 2024 de bittiği için şikayetleri okuduğumda herkesin aynı problemden muzdarip olduğunu gördüm ve çözümü Tüketici Hakları heyetine başvurmakta buldum yarın itibari ile süreci başlatıyorum çözüm üretilmedi hiçbir konuda yardımcı olunmadı aynı sorunu yeni aldığım kurutma makinesinde da yaşadım eve gelir gelmez bir parçası değiştirildi 0 makinenin

Murat sonuçtan memnun değil

Siemens EQ500 Kahve Makinesinde Kronik İç Ünite Sorunu Ve Çözülmeyen Arızalar