Genç sonuçtan hiç memnun değil

14 Kasım 2024 01:11

Biz de Siemens İQ500 serisi 9 kiloluk, annemde ise İQ300 serisi 7 kg çamaşır makinesi var. Gayet memnunuz.
Fakat birçok makine sahibinin yaşadığı sol köşedeki paslanma sorununu biz de yaşıyoruz.
Aldıktan 1-1.5 yıl sonra kendini belli etmeye başlayan bu sorun için kendimce önlem aldım ve bölgeyi mastikle takviye ettim. Ama nafile tabi. Su eskiye göre az da olsa gelmeye, kabarma gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.
Yaptığım 2-3 saatlik araştırmada sadece bu sitede aynı sorundan muzdarip 12 kişi, Letgo ve Sahibinden satış ilanlarında ise toplam 42 ayrı kişinin makinesinde bu paslanma sorununu gördüm.
Bunca insan "servis elemanlarının ifadesi ile" kullanıcı hatası yapmış olamaz. Değil mi?
Yaptığım incelemede; deterjan bölümüne tazyikle gelen su kapağa da sıçrıyor ve bu sıçrayan sular ince ince aşağı süzülüyor. Tabi en çok dış sacın sol üst köşesini etkiliyor ve o noktadan paslanma başlıyor.
Sonuç: Deterjan yumuşatıcı gözü kapağında tasarım, izolasyon hatası vardır. Dışarıya sızıntı yapmaktadır.
Buraya hem bizim hem de bu sitede aynı şikayetini belirtenlerin fotoğraflarını koyuyorum.
6. Fotoğrafta göreceğiniz gibi bu kronik paslanma sorunu çamaşır makinesi piyasada çamaşır makinesi boyama sektörü bile oluşturmuş. Ve maalesef örnek olarak bizim model makineye işlem yapmışlar.
Özetle, bizim makinelerimizde meydana gelen bu sorunun çözülmesini talep ediyorum.
Sorunu çözülen mutlu azınlığa biz de katılmak istiyoruz. Gereğini arz/rica ederim.

14 Kasım 2024 11:20 (Şikayetten 10 saat sonra)

22 Mart 2025 15:32

Ben elimden geleni yaptım ama Siemens elinden geleni yapmadı. Çünkü onlara bu sorunla ilgili sadece şikayet sitelerinden 54 diğer sitelerden 22 benzer sıkıntıyı fotoğrafları ile ilettim. İşi gücü bırakıp 3-5 gün araştırsam inanın yüzlercesini bulurdum. Bu kullanıcı hatası falan değil. Bildiğin fabrikasyon bir hata Bu kadar insan bilinçsiz ve dikkatsiz ürün kullanmış olamaz. Çok daha ucuza satılan makinelerde paslanma sorunu yok ama bzm dünya para verip aldığımız neredeyse tüm IQ serisi makinelerin deterjan çekmecesi tarafı paslanıyor.! Keza gelen teknik servis de deterjan gözü ve kazan bağlantısı için "yeni nesil" bir deterjan çekmecesi ve kazan bağlantı parçası üretildiğini, bu yeni parçalar sayesinde kazandaki buharın deterjan çekmecesine ulaşmadığını beyan etti. Ama bu parçayı maalesef garanti süresi içinde başvurursanız ücretsiz takıyorlarmış. Bizimkinin garantisi bitmiş. :) İyide sızan suyun metali paslandırması kısa sürede olmuyorki. İnsanlar bunu fark edene kadar garanti süresi bitiyor haliyle. Her şey bir yana. Firmanın yeni nesil bir parça üretmesi başlı başına bu fabrikasyon sorunu kabul etmek anlamına gelmiyor mu? Neden yeni nesil bir parça ürettiniz? Garantisi devam edenler bu yeni nesil parçaya hak kazandı ama garanti süresi bitenlerin kendi hatası öyle mi? Ama hak yemeyelim. Bana parça değişimi için tam %30 indirim önerdiler. Ba ba ba. 5000 değil 3500 lira verecekmişim. Mutluluktan havalara uçtum resmen.:) Uzatmayalım. Ben zaten (Mecburen) kendim silikonla izolasyonu yaptım. Asıl üzüldüğüm nokta benim başıma gelenler değil aslında. Tüm tüketiciler için bir garabet hava var bu ülkede. Tüketici Hakları yerlerde sürünüyor. Müşteri hizmetleri çözüm üretmek, tüketicinin derdini çözmek yerine "nasıl firmanın kasasından masraf, para çıkmaz" önceliği ile çalışıyor. Adam sıfır araba alıyor. Çarpık çıkıyor. Müşteri hizmetleri haklısın ama bişi yapamayız mahkeme git diyor. Çok bilindik bir dünya markası tüm dünyaya sattığı 2 milyon arabayı geri çağırıyor fren ana mrk leri ücretsiz değiştirilecek. Hatalı üretilmiş diyor. Bzm Türkiye distribütörü getirin bir kontrol edelim diyor. :) Kardeşim onlarca kaza olmuş, insanlar ölmüş teknik olarak ispatlanmış. Firma Amerika da milyonlarca dolar tazminat ödemiş. Yok. İlla getir bakalım bir. Harf sayı sınırına takıldık. Devamını okuyun lütfen.

22 Mart 2025 15:59

Yine dünyaca ünlü bir termos firması dünya çapında tam 2.6 milyon termosu geri çağırıyor. Hatalı üretim var. İzolasyonları ve kapakları hatalı diyor. Türkiye distribütörü, bizde yok, Türkiye de o parti ve seri numaralı ürünlerden biz satmadık diyor. Ertesi gün sosyal medya yıkılıyor. Yüzlerce insan fotoğrafları ile, faturaları ile "bende var değiştirin" diyor. Firma sus pus. Müşteri hizmetleri telefonları açmıyor. Vatandaş internetten telefon alıyor. Ekran açılmıyor. İade edecek. Ama diyorlar, siz ambalajı açmışsınız. İyide ambalaj açılmadan nasıl anlayacak, nasıl görecek? Firmanın biri Türkiye çapında tam 12.500 mağazası olan bir market zincirinde akım korumalı priz satıyor. Hem kendi web sayfasında hem de market görselinde 4 USB, 2 type-c şarj çıkışı var. Markete gidiyorsun. Hayda şarj çıkış sayıları yarıya düşürülmüş. 2 USB, tek type-c çıkışı var. Ne market zinciri ne de üretici firma seni sallamıyor. 7 gün içinde iade edebilirsiniz deyip geçiyorlar. 8 gün geçerse maazallah iade falan da yok. Aldın kucağına hayırlı olsun :) Her markete 4 ürün göndermişsin toplam 50.000 ürünü ayıplı satmışsın, satıyorsun. Ama siz halkı kandırıyorsunuz ayıp değil mi? Kaç kişi bunu fark ediyor sizce? Daha neler neler. Maalesef durum bu. Uzatmayalım; Siemens dede durum çok farklı değil. Bu sayfalara şikayetinizi yazdığınız da birden biri 3-4 farklı departmandan aranıyorsunuz. Teknik servis yönlendiriliyor. Yahu diyorsunuz helal olsun. Benim sorunum çözülecek galiba.:) Bu kadar çok aranma, ilgilenme boşuna değildir diyorsunuz. Ama sonuç tıss. :( Çözüm mözüm yok. Silikonu sür devam et.

18 Kasım 2023 07:20
Siemens İq300 Deterjan Kutusu Altı Paslanma Problemi
Zubeyde sonuçtan hiç memnun değil

26 Ekim 2024 13:25
Paslanan Çamaşır Makinesi Kabusu: Siemens İQ500
Deniz sonuçtan hiç memnun değil

13 Temmuz 2024 16:55
Siemens Çamaşır Makinesi 2 Yıl İçinde Paslandı
Kürşat sonuçtan hiç memnun değil

Siemens Çamaşır Makinesinde Erken Paslanma Ve Yetersiz Servis Desteği

23 Ağustos 2025 15:07