Özgür sonuçtan hiç memnun değil

21 Temmuz 2024 12:02

Setur, müşterilerine yaptığı uyanıklık anlaşılmaz zannetti... Ocak 2024 yılında Orta Avrupa turu için iki alternatif sunuldu. 1. Si 799 Euro şehir içi 4 yıldızlı otellerde kalınacak.
2. Si 699 Euro ya şehir dışında kötü otellerde kalınacak.

799 Euro olan turu aldık.

Temmuz ayında tura katıldığımızda, vize alamayan kişiler sebebi ile birkaç turun birleştirildiği, hatta Jolly den tur alan birkaç kişiyi bizim tura dahil ettiklerini gördük.

İlk gece toplam 8-9 saatlik yolculuktan sonra otelde kalınacağı zaman, otelin şehre 1 saat civarı uzak bir mesafede olması (Diğer günler kalınan otellerde aynı şekilde çok uzaktı), bazı otel odalarında klima, tuvalet kağıdı ve havlu olmaması, hatta otelde resepsiyon dahil çalışan insanların olmaması Setur un ne yapmış olduğunu gözler önüne serdi. Otelde bir sepette anahtarlar vardı. Görevli kimse olmadığından Kaydımız falan alınmadı, sepetten anahtar alan karanlık koridorlardan geçip Hindistan'daki otellerin odalarına benzeyen barakalara yerleşti. Şoför ve rehbere oda yoktu. Çocukları odalarımıza yanımıza alıp, şoföre oda ayarlamaya çalıştık. Yatıp dinlenmesi lazımdı...

Çıkan olayları ve itirazları rehberin iyi niyeti ve kaus yönetimi yatıştırdı. Yatmaya çalışıldı. Sabah olduğunda insanlar bir birine sormaya başladı. "nereden bulaştınız Setur a" "Kaç Euro ya aldınız."

Sorular sonunda gerçekler ortaya çıktı.

Setur aynı dönemde satmış olduğu farklı ücretli turlara gerekli katılımı sağlayamamış. Hepsini birleştirmiş, başka firmalardan müşterileri toplamış.

Olabilir, gayet mantıklı. Ama uyanıklık yapmayacaksın bunu yaparken. Fedakarlığı Setur olarak sen yapacaksın. Fedakarlığı Müşterilerine yaptırmaya çalışmayacaksın.

Ama olmaması gereken birleştirdiği insanları en ucuz tarifenin otellerini ve tur programını uygulaması. Anlamayız sandılar ama maalesef anlaşıldı. Setur dan bir tatil alırken bunları mutlaka sorun ve önleminizi alın.

Gerçi biz sorduk; bize tur programı ve kalınacak otel ya da denklerini yazılı olarak verdiler.

Ama başka bir ülkeye gittiğinizde, programınızın değişmiş olduğunu, otellerin değişmiş olduğunu gördüğünüzde iş işten geçmiş oluyor...

Son gün Budapeşte ye 1,5 saat uzaklıkta farklı bir şehirde çakma Sheraton da ağırlanmış olmamız diğer günleri unutturmadı.

profile profile profile
26 Temmuz 2024 20:39

Topladığımız bilgilerden bu şekilde bir sonuca vardık. Jolly Tur un kendi tur programı dolmuş. Sonra sehven 2 kişi den daha para almışlar. O iki kişiyi mağdur etmemek için Etstur un farklı turlarından 16 kişi satın almış Jolly Tur. Kendi iki müşterisini de ekleyip 18 kişilik bir joly tur oluşturmuş. İspat 1-) Bizi karşılayan rehber Joly Tur un rehberiydi. İspat 2-) Uçaktan indiğimizde rehber bizi Jolly Tur pankartı ile karşılayacağını mesaj attı ve Joly Tur tabelası ile karşıladı. İspat3-) Yaptığımız tur Programı, 16 kişinin katıldığı Setur un bize verdiği program değildi. İspat3-) Uygulanan tur Jolly Tur dan gelem iki kişiye verilen tur programıydı. İspat 4-) Jolly Tur müşterilerinden Duygu hanım ın Mart Ayında katılacağı tur ile Setur u arıyor. Biz vize aldık turda alamayan var mı diye soruyor. Kendisine bir problem olmadığı, tura katılacak 40 kişininde vizesinin hazır olduğu bilgisi veriliyor. İspat 5-) Biz vizelerimizi aldıktan sonra Setur a sorduk; “ Vize alamayanlardan bir iptal durumu oldu mu? ” Çünkü bizim yeşil pasaportlu arkadaşlarımız yer olmadığı için gelemiyordu tura. Resmi olarak mail atıldı, Setur dan resmi olarak mail geldi. Bize olumlu bir dönüş yapamadılar. Bizim turda 40 kişi tam doluydu. Turun başlamasına 2 hafta kala, iptal edilmesi durumunda para iadesinin olmadığı son 2 haftalık süreçte, 40 kişi den 16 kişiye düşüp son anda 2 kişi Jolly den transfer ile turun kurtarılmış olduğuna inanmamızı bekliyorlar.

26 Temmuz 2024 20:49

Topladığımız bilgilerden bu şekilde bir sonuca vardık. Jolly Tur un kendi tur programı dolmuş. Sonra 2 kişiye daha satmışlar muhtemelen. O iki kişiyi mağdur etmemek için Etstur un farklı turlarından 16 kişi satın almış Jolly Tur. Kendi iki müşterisini de ekleyip 18 kişilik bir joly tur oluşturmuş. İspat 1-) Bizi karşılayan rehber Joly Tur un rehberiydi. İspat 2-) Uçaktan indiğimizde rehber bizi Jolly Tur pankartı ile karşılayacağını mesaj attı ve Joly Tur tabelası ile karşıladı. İspat3-) Yaptığımız tur Programı, 16 kişinin katıldığı Setur un bize verdiği program değildi. İspat4-) Uygulanan tur Jolly Tur dan gelem iki kişiye verilen tur programıydı. İspat 5-) Setur müşterilerinden Duygu hanım ın Mart Ayında vizesini aldıktan sonra, katılacağı tur ile ilgili olarak Setur u arıyor. "Biz vize aldı, vize alamayan var mı" diye soruyor. Kendisine bir problem olmadığı, tura katılacak 40 kişininde vizesinin hazır olduğu bilgisi Mart Ayında veriliyor. İspat 6-) Biz vizelerimizi aldıktan sonra Setur a sorduk; “ Vize alamayanlardan bir iptal durumu oldu mu? ” Çünkü bizim yeşil pasaportlu arkadaşlarımız yer olmadığı için gelemiyordu tura. Resmi olarak mail atıldı, Setur dan resmi olarak mail geldi. Bize olumlu bir dönüş yapamadılar. Bizim turda 40 kişi tam doluydu. Turun başlamasına 10 gün kala, iptal edilmesi durumunda para iadesinin olmadığı bu son 10 günlük süreçte, sayının 40 kişi den 16 kişiye düşüp son anda 2 kişinin Jolly den transferi ile turun kurtarılmış olduğuna inanmamızı bekliyorlar.

Yorumlar (8)

Hulya
Hulya

Setur güvenilir bir şirket sanıyordum ama bunca şikayete tenezzül edip bir özür bile yayınlamamış. Zaten savunma yapsa bile inanmaz kimse. Yazık onca paraya, giden zamana, çekilen çilelere

Ersen
Ersen

Özgür Bey ve Özlem Hanım'ın aileleri ile birlikte aynı turdaydık. Voucher#925592 numaralı voucher ile eşim ve çocuklarımla birlikte 4 yetişkin olarak Setur ile katılmıştık tura. Ancak Özgür Bey ve Özlem Hanım'ın dile getirdiği gibi ne bize verilen tür programı ne de oteller ilk kayıt esnasında belirtilenler ile aynıydı. Tura başladığımız ilk günden itibaren tamamen farklı bir tur programı sunuldu. Oteller tabii ki yoğunluk durumuna göre farklılık gösterebilir, bunu anlayabiliriz ama hem Viyana hem de Budapeşte programında resmen şehir değiştirdik otel için. Bu nedenle de akşamlar maalesef şehir merkezinde değerlendiremedik. Ayrıca aynı turda farklı fiyatlandırmalar vardı, yüksek ödeme yapanlardan biri olarak şikayetçiyim. Mağduriyet giderilmeli.

Oslem
Oslem

Beyefendi ile aynı turda idik. Yazdıklarının her kelimesine katılıyor ve altına imzamı atıyorum. Bence telafi edilmesi gereken en önemli husus aynı tur, aynı program ve aynı rehber hizmeti için müşterilerinden farklı ücretler talep etmiş olmaları. Ödenen en düşük ücret dikkate alınarak yüksek ödeme yapanlara aradaki fark iade edilmeli. Ayrıca bizi yanlış tur programı ile gönderdiler, Setur tarafından bize verilen tur programı ile rehberin elindeki farklı idi. Şunlar çıkarıldı, buralara kaç yıldır gidilmiyor gibi cevaplar aldık sürekli. Bu elbette rehberin kabahati değil, rehberimiz sorunları çözmek adına elinden geleni yaptı. Toplam 3 otelde konakladık (ilkine otel demeye bin şahit ister) sadece Prag'taki şehir merkezine yakındı. Diğer iki otel için 1-1,5 saat aralığında yolculuk yaptık. Bu da şehir turlarında vakit kaybetmemize sebep oldu. Özellikle Prag çok eksik kaldı kanısındayız ailecek. Derhal ücret iadesi yapılmalı.

Burak
Burak

Öncelikle geçmiş olsun. Seturdan şu an tur bakıyordum. Paylaşımınız için teşekkürler sayenizde bir risk almamış oluyorum.

Begüm
Begüm

Setur tatil arayışında baktığımız yerlerdendi... Artık bakmayacağız riske değmez paylaştığınız için teşekkürler 👍🏼

Özden
Özden

Bunları söylemenize rağmen çözüm önermemelerini hiç yakıştıramadım. Takipçiniz olacağız, yakin zamanda çözüm sunulmazsa paylaşımınızı yayalım. Yanlışlık olabilir ama kabul edip özür dilenmeli ve çözümü getirilmeli.

Murat
Murat

Peki bu duruma bir şey demiyor mu Setur? Siz buraya bunları yazana kadar sizinle iletişime geçmediler mi? Çok komik gerçekten. Teşekkür ederiz paylaşımınız için. Kulağımıza küpe olsun.

Özgür

Acente genel merkeze iletti. Ama Genel merkezin umurunda değil bence. Aynı müşteriye ihtiyacı yok ki. Nasılsa birileri kaydoluyor her sene turlara.

İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

26 Ağustos 2023 23:54
Setur Turizm Müşteri Mağduriyeti!
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Setur 'la Seyahat Hayal Kırıklığı Oldu

16 Mayıs 2024 17:28
Derya sonuçtan hiç memnun değil

09 Haziran 2024 08:11