Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

Seat Volkswagen Grubunun "p Konumunda Terk Edin" Kronik Hatası

Seat Volkswagen Grubunun "p Konumunda Terk Edin" Kronik Hatası
25 Nisan 2024 23:39

2016 Seat İbiza 1.0 ecotsi aracım var. Aracı 4+2 sene boyunca serviste bakımlarını yaptırdım (ki bakımları serviste devam ettirirdim ama bulunduğum şehirdeki servis çalışanının tavır ve davranışlarından dolayı devam ettirmedim). Şu anda aracım 54800 km de ve aracımı severek ve dikkatli bir şekilde kullanıyorum.
Fakat 2019-2020 gibi Volkswagen, Seat, Skoda, Audi grubundaki araçlarda oluşan kronik bir arıza olan "Hata: Servis! Aracı p konumunda terk edin." uyarısı aldım. Bu hatadan sonra aracımın servis zamanı da geldiği için Serviste bunun da giderilmesini talep ettim. Servis sonrası sorduğumda "Yazılım ile düzelttik. Tekrar sorun olması durumunda gelirsiniz parça değişimi yapmamız gerekir" dendi.
Aradan yaklaşık 4 yıl (2024) geçtikten sonra bu hatayı tekrar vermeye başladı. Bu hatanın araca zarar vermeyeceğini bildiğim halde böyle kullanmak istemiyorum. Bunun için de servis randevusu alıp servise gittim. Servise yetkilisine Bu hatanın giderilmesi için ne yapabileceklerini ve sorunun asıl kaynağının ne olduğunu sorunca bana "Sorunun araçtan yani benim aracı hatalı kullanmamdan kaynaklı bir durum olmadığını, Parça değişimini gerektiğini ve bunun içinde yaklaşık 4700 TL gibi bir ücret ödemem gerektiğini" söylediler.
Ben Pazartesi günün Doğuş Seat (44 7 328) i arayıp durumu anlattığımda durumu incelemeye aldıklarını ve bana geri dönüş yapacaklarını söylediler.

Eğer bu araç benim sürüşümden, şehrimden, yolumdan... Yani benden kaynaklı olsaydı arabamı bu arızayla kullanmayıp bu ücreti ödeyerek yaptırırdım. Fakat bu arıza benden kaynaklı değil ve arabamda oluşan bu hatanın Volkswagen grubundaki araçlarda kronik bir hata olduğu için ücretsiz giderilmesini talep ettim/ediyorum. Arabamı her gün kullanmak zorundayım ve beklemek istemiyorum.

02 Mayıs 2024 00:31

Yanlış anlaşılmasın... Sahip çıkmadıkları için...

Sezgin
Sezgin

Merhaba Aracın p sorunu devam ediyormu veya çözüldü mü

Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

Seat İbiza Model Yeni Araçta Bitmeyen Arıza Sorunları

Ramazan
23 Ekim 2024 16:19
Aylin sonuçtan hiç memnun değil

Seat İbiza 'aracı P Konumunda Terk Edin'

Aylin