Renault Servis Yetersizliği Ve Eksik Yapılan İşlemler.

Orçun
22 Eylül 2023 11:10

Renault Megane 1.3Tce 2020 model aracım 03 Temmuz 2023 tarihinde Bodrum Konacık mevkisinde bir an hararet yaptı. Hararete bağlı olarak ekranda ¨Motor Hasar Riski¨ uyarısı verdi. Hiç ilerlemeden aracı sağa çekerek Renault yol yardımı aradım. Yol yardım aracı çok yakında bulunan Renault Kutay Bodrum servisine çekti. Araç yaklaşık 35-40 gün kadar burada kaldı ve motora ait conta vs gibi parçalar burada garantiden değişti. Bu işlemler yapılırken aracın servis tarihi de geldiği için telefon açarak aracın 3. Bakımı olan 60 bin km bakımının da yapılmasını istedim. Aracı garanti dışında olan bakım ücretini ödeyerek Ağustos başında servisten aldım fatura daha sonra mail adresime geldi. Serviste de özellikle 60 bin bakımında değişmesi gereken ateşleme bujileri gibi parçalarının değişip değişmediğini sordum. Bana değiştiğini söylediler. İstanbul'a döndüğümde faturayı bir inceledim ki ne göreyim 60 bin bakımda değişmesi gereken ne ateşleme bujileri ne de fren hidroliği değişmemiş. Bunun için tekrar randevu alarak aracı İstanbul Maslak'ta bulunan ykp Renault Yetkili servisine götürdüm. İkinci bir işçilik ücreti ödeyerek bahse konu parçaları burada değiştirdim. Öncelikle hem vaktimi boşa harcattıkları hem de ikinci kez işçilik ücreti ödediğim için burada Renault Kutay Bodrum servisinden şikayetçiyim. Bunun haricinde motorda hararet oluşması ile servise gitmiş bir aracın devir daim pompasını da değiştirmemişler araç ykp Renault Yetkili servisinde iken devir daim pompasından su kaçırdığını ve aracın suyunun eksik olduğunu servis çalışanı fark etti ve bana da bu durum parçayı da göstererek açıkladılar. Garantiden hararet sebebiyle servis işlemi görmüş bir aracın devir daimini neden değiştirmediniz? Eksik bakım işlemi yaptınız anladık garanti kapsamında yapılan bir işlemi neden eksik yaptınız? Yine Renault'un başka bir yetkili servisi olan ykp bu parçanın da garantiden işlem yapılırken değişmesi gerektiğini söyledi. Araç su eksiltmeden dolayı tekrar hararet yapar ve araç bilgisayarı aynı şekilde ¨Motor Hasar Riski¨ uyarısı verir ise garantiden yapılan tüm işlemlerin tekrar etmesi gerekir dediler. Renault maalesef bu garanti ve servis işlemlerinde benim için sınıfta kaldı.

22 Eylül 2023 13:56 (Şikayetten 2 saat sonra)

Renault Günerler Yetkili Servis Saçmalığı

Hakan
06 Eylül 2024 16:01
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

05 Kasım 2024 15:47
Renault Megane 2023 Model Araçta Sürekli Arıza Ve Garanti Sorunları
Halil sonuçtan hiç memnun değil

Renault Sıfır Araçta Üretim Hatası Ve Garanti Dışı Motor Değişimi Şoku

Halil
16 Haziran 2025 15:56
Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Renault Megane 1.0 Joy Volan Arızası

Yunus