Umut sonucu yetersiz buldu

24 Haziran 2024 18:40

2022 model Megane Sedan aracım mevcut, aracı ilk aldığımız günden bu yana 120 ve üzeri hızlarda kaputu sallanıyor. Bunu ilk ay aldığımız bayiye bildirdiğimizde sorun olmayacağını söylediler. 2023 yılında bir kaza gerçekleşti ve motor kaputumuzu Çetaş yetkili servisi 27 Şubat 2023 tarihinde değiştirdi. 18 Nisan 2024 tarihinde ise gerçekleşen bir kaza sonucunda Orsa yetkili servisi kaput harici sol aks, tampon, far tak çıkar ve işlemler yaptı. 5 Haziran 2024 tarihinde sahibi olduğum 2022 model Megane aracın 40.000 km bakımını yaptırdım. 21 Haziran 2024 tarihinde tatil için gittiğimiz Kuşadası/Aydın'dan İstanbul'a doğru gelirken Bursa yolu üzerinde aracımızın kaputu açıldı ve farları da çalışmamaya başladı. Renault Port uygulaması üzerinden destek aldım, yetkili bana 90 km hızı geçmeden İstanbul'a kadar gitmemde sorun olmayacağını iletti. Dörtlüleri yakarak 2 saat 10 dakika kadar sürede İstanbul'a vardım ve 22 Haziran 2024 tarihinde aracı Orsa yetkili servisine bıraktım. 24 Haziran 2024 tarihinde tarafıma Orsa tarafından dönüş yapıldı; 2023 yılında Çetaş yetkili servisi tarafından kaputa işlem yapıldığı için onların garanti kapsamında ilgilenmesi gerektiği, kendilerinin işlemin yapılması durumunda ücret alacakları belirtildi. Çetaş yetkili servisini aradığımda ise 2024 yılında Orsa yetkili servisi tarafından aracımın ön tarafına kaput dahil olmasa da işlem yapıldığı ve onların ilgilenmesi gerektiği, onların yaptığı işlemden dolayı durumun gerçekleşmiş olabileceği, yakın zamanda Orsa'nın yaptığı araç bakımında sorunu tespit edenlerinin tuhaf olduğunu, kendilerinin yapılacak ücretten ücret alabilecekleri, garanti kapsamında değerlendirmenin olmama ihtimalinin bulunduğu belirtildi. Yetkili servisler ve Renault Genel Müdürlüğü tarafından maalesef tatmin edici bir açıklama gelmedi. Karşımda yetkili bir kurumdan ziyade paramı elde etmeye çalışan, verdiği garanti sözünde duramayan, yaptığı işin ve ürünün arkasında olmayan kurumlar görüyorum. Garanti bozulmasın diye aracımın sorunu olduğunda da bakımı olduğunda da yetkili servise götürüyorum ama görün ki içlerinde birlik yok. Hepsi birbirine suç atıyor ve sorunumu çözmüyor. Şu süreçte hiçbir icraate dair cümle duymadım, fiil görmedim. Sadece duyduğum "Yaşadığınız durumdan dolayı çok üzgünüz, yaşamanızı istemezdik, notlarımızı alıyoruz, en kısa sürede tarafınıza dönüş sağlanıp süreç çözüme kavuşturulacaktır" benzeri cümleler.

25 Haziran 2024 08:38 (Şikayetten 13 saat sonra)

Yılmaz sonuçtan hiç memnun değil

Renault Megane Kaput Arızası: Garanti Kapsamı Dışında Kalan Güvenlik Riski Ve Yüksek Masraf

Yılmaz
12 Ağustos 2025 18:47

Renault Megane'da Kronik Bagaj Su Sızdırma Sorunu Ve Çözülmeyen Mağduriyet

Nazım
17 Eylül 2025 22:34
Haydar sonuçtan hiç memnun değil

Renault Araçta Kaput Teli Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Hayal Kırıklığı

Haydar
30 Ekim 2024 01:02
Renault Araçta Kaput Teli Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Hayal Kırıklığı
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

05 Kasım 2024 15:47

Renault Megane'da Çözülemeyen Kronik Arıza