Murat sonuçtan hiç memnun değil

Renault Megane Klima Arızası

23 Temmuz 2024 13:12

Merhabalar, 2023 Temmuz ayında sıfır Renault Megane Icon paket araç satın aldım. Aracımın multimedya sisteminde sıkıntı çıktı. Defalarca servise girip çıktıktan sonra en sonunda beynini değiştirme kararı aldılar ve beyin değişim işlemi yapıldı. Değişim işlemi yapılırken ön konsol komple söküldü. Konsol yerine takılırken muhtemelen aksi giden bir durum oldu. Bu işlemden sonra klima çalışmamaya başladı. Belli aralıklarla bu arıza anlık olarak geliştiği için servise bunu kanıtlayamadım fakat videolar ile bunu kanıtlamaya çalıştım. Renault tarafından videolar izlenip sorunu anlayamadıklarını söylediler. Çalışıyor fakat ızgaralardan hava çıkmıyor. Izgaralarının önüne peçete koyarak hava gelmediğini kanıtlamak için video çektim. Renault bu videolardan sorunu anlayamadığını söylüyor ve çözüm üretmiyor. Video ekte bulunmakta, izleyip sorunu siz de görebilirsiniz. 20 gün oldu, kayıt açalı hala bana geri dönüş yapmadılar. Ben sürekli arıyorum, kendilerini tamam ilgileniyoruz, sen merak etme diyorlar ama çözüm üretmiyorlar. Bu mudur Renault'un güvenirliği? Sıfır araba alıyorsunuz sorun yaşamamak için fakat üçüncü ayda multimedya beyni yanıyor, multimedya yapılırken klima bozuluyor ve bu kabul edilmeyip sorun çözülemiyor. Klima çalışmadığı için 40° İstanbul'da iç çamaşırınıza kadar ıslanıyorsunuz ve sorunu çözdüremiyorsunuz.

23 Temmuz 2024 15:22 (Şikayetten 2 saat sonra)

Yorumlar (9)

Yavuz

Merhaba Murat Bey çözüm bulabildiler mi?

Yavuz

Murat bey benim aracımda bu durum 2 saatlik kullanımın ardından yaşanıyordu. Aracı İstanbul'da farklı bir servise götürdüm. Bu servis evaporatör sondası isminde bir sensörden bahsetti. Bu sensör evaporatöre çok yakın konumlandığından, evoparatör sıcaklığını çok düşük ölçüp sistemi korumaya aldığını söylediler ve bu sensörü dışarı doğru biraz büktüler. (aynı çözümü Edremit akkaş Renault'ta söylemişti). Fakat aracı henüz uzun yolda deneyemedim.

Murat

Günaydın Yavuz Bey Dün klima motorun da sorun tespit ettiler. Merkezden parça istediler. Parça gelince aracı geri çağırıp parça değişimi yapacaklar. Sorunun klima motorun da olduğunu değişim yapıldığın da sorunun ortadan kalkacağını belirttiler. Bizim komşunun aracın da aynı sorun var. Benim sorun çözülürse ona örnek olacak. İnşallah size de yardımcı olur bu durum.

Yavuz

Murat bey merhaba, çözüm bulabildiler mi?

Murat

Merhaba yavuz bey servis ayın 8'ine randevu vermişti bana usta eğitime gittiği için ayın 14'üne yeni randevu verdiler ayın 14'ünde bakacaklar inşallah

[email protected] irtibata geçebilirsiniz

Yavuz

Murat bey iyi günler, aynı sıkıntıyı 0 aracımda bende yaşıyorum. Çözüm bulabildiniz mi

Gülin

Biz de sıfır araç aldık, ertesi gün klima soğuk üflemedi. Bugün tüm gün serviste kaldı araç, sorunu çözemiyorlar. Renault merkez de ancak süreci takip ediyoruz diyor, arabaya sadece 1 saat binebildik. Renault pişmanlıktır

Murat

Merhaba! Yavuz Bey Bir aydır uğraşmaktayım çevrem de bu sorunu yaşayan iki kişi daha var ama kabullenmiyorlar. 8 Ağustos tarihinde randevu verdiler bakalım ne olacak.

Onan sonuçtan hiç memnun değil

Renault Megane Arızaları Ve Servis Sorunları Çözülmüyor

18 Mayıs 13:07