Baran sonuçtan hiç memnun değil

Renault Megane 4 Kablosuz Android Auto Ve Birkaç Başka Sorun

26 Mart 2024 16:07

Esasen tam bir şikayet sayılmaz, ancak ürünle ilgili eksiklikler mevcut. Uzun zaman araştırıp bekledikten sonra nihayet iki hafta önce ikinci el 2023 model bir Megane 4 Touch paket satın alabildim. Ekran tipi nedeniyle kablosuz Android Auto'nun olduğunu düşünüyordum. Ancak Android Auto'yu kullanabilmek için telefonun USB kablosu ile bağlanması gerekiyor. Bu durum, kargo karmaşası, telefonun sürekli şarj olması nedeniyle bataryanın zarar görmesi ve sürüş güvenliğinin tehlikeye girmesi gibi olumsuz durumları beraberinde getiriyor. Çözüm için iki yol var: Birincisi, Carlinkit gibi bir cihaz alıp USB ile araca bağlamak ki bu hem maliyetli hem de telefonu koyacak yerin bu cihaz tarafından işgal edilmesi gibi sorunlara yol açabilir. İkinci yöntem ise oto elektrikçilerinin yazılım güncellemesiyle hem bu sorunu çözmesi hem de bazı gizli özellikleri aktif etmesi. Ancak bu da ayrı bir maliyet ve garantiyi olumsuz etkileme endişesi taşıyor. Multimedya sisteminde bu özellik varken, neden bizden mahrum bırakılıyoruz? Kablosuz Android Auto, bu fiyat kategorisindeki bir araçta kesinlikle olmalı. Ayrıca duyduğuma göre bu sorun sadece Türkiye modellerinde var; yurt dışında kablosuz olarak kullanılabiliyor. Renault Türkiye'den bu soruna bir güncelleme ile çözüm bulmasını bekliyoruz. Birkaç diğer konuyu da kayda geçirmek istiyorum. Aracı aldığımda, arka cam buz çözücünün çalışmadığını fark ettim. Düğmeye bastığımda ışık yanıyor, ancak o bilindik tık sesi gelmiyor. Ya sigorta atmış ya da fabrika çıkışında soket takılmamış olabilir. Ayrıca, hız 120-130 km/s'yi geçtiğinde bazen bir üfleme sesi duyuyorum ki bu rüzgar kaynaklı değil. Fitilin tam oturmamış olabileceğini veya fitilde ufak bir delik olabileceğini düşünüyorum. Son olarak, aracımın garantisini uzatmak istedim. Telefonla servisi arayıp fiyat aldığımda yüksek bir meblağla karşılaştım. Bir arkadaşım, daha üst segment bir araç için Renault'un verdiği fiyattan daha düşük bir miktara ek garanti sağlandığını söyledi. Henüz araştırmadım, ancak eğer doğruysa, bunu hiç etik bulmuyorum. Garanti süresini iki yıl uzatmak istediğimde, yıllık bazda daha pahalıya geliyor. Bu konunun da dikkate alınmasını talep ediyorum.

26 Mart 2024 16:40 (Şikayetten 33 dakika sonra)
28 Mart 2024 14:51

Halen aramanızı bekliyorum

Cihan
Cihan

Ben de sıfır Touch donanım Megane Sedan almayı düşünüyorum. Satış temsilcisi bir arkadaş kablosuz Android auto var demişti. Yoksa başka alternatifler düşüneceğim. İnternet sayfanızı lütfen güncelleyiniz. Renault ya gerçekten yakışmıyor. Donanım paketleri açıklamaları net değil.

Tural sonuçtan hiç memnun değil

Renault Megane 4 Radyo Sorunu

Tural
19 Haziran 2023 12:34
Şahin sonuçtan hiç memnun değil

Şahin
25 Haziran 2023 14:13