Bünyamin sonuçtan hiç memnun değil

Renault EDC Şanzıman Beyni Hatası Ve Servisin Yetersizliği

03 Temmuz 2023 11:18

2013 Renault Clio 1.2Tce kullanıcısıyım. Aracımın kilometresi henüz 56 binde ve tüm bakımları yetkili serviste yaptırılmıştır. Dün şehirlerarası yoldayken vites kutusunu kontrol ettirin yazısından sonra müsait bir yere çekip stop ettim ancak araba bir daha çalışmadı, şanzıman kilitlendi. Aracımı çekici yardımıyla yetkili servisin önüne çektirdim. Bugün baktırdığımda kronik sorun EDC şanzıman beyni yanmış değişmesi gerekiyor diyerek 30 bin lira sadece beyin için para istediler işçilik fiyatı söylemediler bile aracın tamamen servisinden bakımlı olduğunu söyleyip kronik arızada iyi niyet garantisi falan sorduğumda olmadığını söylediler. Bundan önce birkaç sorunla gittiğimde de yaptık deyip çözüme kavuşturmadan göndermişlerdi. Şu an aracım hareket etmez durumda zaten mağdur bir haldeyim üstüne bir de servis mağdur ediyor.

profile profile profile
03 Temmuz 2023 11:47 (Şikayetten 29 dakika sonra)

Yorumlar (8)

Burak
Burak

Bünyamin ne yaptın? Sorunu çözebildinmi bende de aynı sıkıntı var

Bünyamin

EDC şanzıman beyni değişti parçaya 28 bin ödeme yaptım işçilik falan 30500 e mal oldu. Arabadan soğuduğum için sattım. Arkada kalanlara sabır diliyorum

Bünyamin

Aracımı 2023 Temmuz ayının başlarında toplam maaliyeti 30.500 TL olacak şekilde yaptırdım ve sattım. Yeni sahibine hayırlı olur inşallah. Ancak EDC şanzıman Allah düşmanıma vermesin. Sıfır almadığım sürece bir daha otomatik araç bakmayı da düşünmüyorum.

Tufan

Merhaba. Akü yetersizliğinden aynı sorunlar oluşabiliyor. Akünüzü kontrol edebilir 72 amperlik akü takabilirsiniz. Araştırdığımda bu hatayı alanların çoğu aküyü değiştirdikten sonra düzeldiğini söylüyor. Bende de aynı hata oldu bayram öncesi bir anda yolda bıraktı. Aküyü değiştirdik bilgisayara bağladığımızda hataların anlık olduğunu gördük. Sildik yola devam ettik bir süre sorun yoktu tekrar arıza çıkarttı. Bayram olduğu için bakmadılar. Araba 1 haftadır vites mandalı kitli bir şekilde duruyordu 2 gün önce yedek kartı ile çalıştırdığımda tüm sorunlar kalkmıştı ve vites geçişleri kusursuz bir şekilde gidiyordu. Aynı hatayı verir mi tekrar bilmiyorum. Yakın zamanda bir ustaya detaylı bakım yaptıracağım.

Tufan

Sanırım bizim kara yazımız EDC şanzıman ile yazıldı. Çok geçmiş olsun

Bünyamin

Daha fazla zorlamadan en yakın ustaya gitsen iyi olur benim de böyle başladı 3 ay önce Akü falan değiştirdim en sonunda arıza patlak verdi

Berrin
Berrin

Merhaba bizim araçta bayramda aynı basettiğiniz sorun gibi oldu çalışmadı çekici ile gönderdik tamirciye, çalıştırmışlar ama vitesi 2 den 1 1 den 3 gibi kendiliğinden atıyormuş şanzıman beyninde sorun var dediler, ne kadar tutar henüz bilmiyoruz. 2011 Clio 1.2 motor :(

Bünyamin

Hocam şu an araştırma içerisindeyim minimum 30 bine bulabildim sorunum çözüldüğü zaman detaylı yazacağım

Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Renault 2014 Clio 1.2 EDC Şanzıman Beyni Sorunu

Gökhan
12 Temmuz 2024 14:33
Elif sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio, Vites Kutusu Kronik Arızası

23 Eylül 2023 11:56
Renault Clio, Vites Kutusu Kronik Arızası
Erdi sonuçtan hiç memnun değil

12 Temmuz 2023 18:10