İsotlar Renault Adana Yetkili Servisi Yanlış Arıza Tespiti

12 Eylül 2024 14:4713.811

30 Temmuz 2024 tarihinde aracımda yaşadığım sorunları bildirmek üzere yetkili servisinize başvurdum. Servis danışmanınıza debriyaja basıp çektiğimde hırlama sesi geldiğini ve arka egzozun aşırı titrediğini ilettim. Danışmanınız bu arızaları not alıp, arıza tespiti için 2000 TL ücret talep edileceğini, onarım yapılmasa bile bu ücretin ödenmesi gerektiğini belirtti. Ücreti kabul ettim. Ardından e-posta yoluyla arıza tespit raporu ve değişmesi gereken parçalar ile fiyat bilgisi tarafıma ulaştı. Onarımı kabul ettim ve 10.000 TL ön ödeme yaptım. Danışmanınız, parçaların Fransa’dan geleceğini ve temin süresinin yaklaşık 30 gün olduğunu belirtti.

22 Ağustos 2024’te aracımı onarım için tekrar servise getirdim. Gün içinde aracın teslim edileceği söylendi, ancak geri dönüş yapılmayınca servisi aradım ve ertesi gün teslim alabileceğim bilgisi verildi. 23 Ağustos 2024’te servise gidip ödemeyi yaptıktan sonra arızaların giderilip giderilmediğini sordum. Danışmanınız arızaların giderildiğini, ayrıca değişen parçalar arasında orta egzoz susturucusunun kötü durumda olduğunu belirtti. Ancak aracımın başına geçtiğimde egzoz titremesinin ve debriyajdaki hırlama sesinin devam ettiğini fark ettim. Ayrıca, arka askı lastiğinin takılmadığını gördüm.

Bu durumu yetkililere ilettiğimde, askı lastiğinin 8500 TL olduğu için takılmadığını söylediler. Piyasa fiyatının 350-400 TL olduğunu belirttiğimde, pazarlama müdürünüz aracın orijinalinde arka egzoz askı lastiği olmadığını ve durumu Renault yetkililerine ileteceğini ifade etti. 26 Ağustos 2024’te aracımı tekrar servise getirdim. Yetkili usta, debriyajdaki hırlama sesinin tüm 5 vites Megane motorlarında normal olduğunu, egzoz lastiğini ise takabileceklerini söyledi.

5 Eylül 2024’te Renault Mais müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşme sonucunda, aracımın Adana/Yüreğir Yusuf Baysallar Yetkili Servisi'nde tekrar incelenmesi sağlandı. 12 Eylül 2024’te yapılan incelemede, hırlama sesinin şanzıman dişlisinden kaynaklandığı ve bunun bir arıza olmadığı belirtildi.

Ancak şu soruları sormak isterim:

Hırlama sesi normal kabul ediliyorsa, neden debriyaj seti ve debriyaj pistonu değiştirildi?
Egzoz titremesi için orta egzoz susturucusu değiştirildi, ancak sorun hala devam ediyor.
Bu süreçte yaşadığım olumsuz deneyim, 40.000 TL borca girmeme neden oldu ve servise olan güvenimi tamamen kaybettim.

1 Destek
12 Eylül 2024 15:40 (Şikayetten 53 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Yaşadığınız sürecin en kısa sürede memnuniyete dönüştürülmesi hedefimizdir. Müşterilerimizden gelen görüş ve talepler kalite standartlarımız kapsamında önemle değerlendirilmektedir. Size özel müşteri danışmanınız tarafından en kısa sürede tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır. Renault MAİS Müşteri Hizmetleri

30 Temmuz 2024 12:1121.394

Renault Austral aracımı periyodik bakım için bakım randevusu alıp 28.06.2024 tarihinde bakıma bıraktım. İşlemin biraz uz...

1 Destek

Renault Edirne Servis Yedek Parça Sorunu

22 Mart 2024 19:473.415

6 Mart 2024 tarihinde teslim ettiğim aracımın yedek parçalarının yurt dışından geleceğini belirtip gecikeceğini ilettile...

Tümünü Gör
Renault Boreal 2026 Iconic Multimedya Arızası