Kaan sonuçtan hiç memnun değil

PTT Kargo Kargoda Telefonum Kayboldu

PTT Kargo Kargoda Telefonum Kayboldu
16 Nisan 2024 21:04

Merhaba,
Kuzenime Apple 14 Pro model telefonumu, 74.000 TL değerindeki telefonumu göndermek üzere 03/04/2024 tarihinde saat 16:40'ta PTT İzmir/Foça Bağarası şubesine teslim ettim. Barkod numarası KP04964184813 olan kargom kutuda ve sarılı bir şekildeydi. Ayrıca, ürünüm için 342 TL karşılığında sigorta yaptırdım. Gönderim, PTT İstanbul/Esenyurt kargo dağıtım merkezinden alıcının adresine yapılacaktı ve kargom dağıtıma çıkmıştı. 06/04/2024 tarihinde saat 12:05'te PTT Kargo kuryesi, 'Apartmanın önündeyim' diyerek alıcıyı +905*******86 numaralı telefondan aradı. Bu numaranın PTT şirketine ait olduğu doğrulanmıştı. O sırada alıcı, M**** Y*****, cumartesi günü iş yerinde olduğunu kanıtlı bir şekilde iddia ederek, 'Kargoyu eşim alabilir' dedi. PTT çalışanı, eşi gelene kadar kargoyu teslim etmek için alıcının telefonuna gönderilen onay kodunu istedi. Alıcı, devlet kargosu olduğu ve çalışanın memur olduğu düşüncesiyle güvenerek onay kodunu verdi. Ancak eşi aşağı indiğinde, kargo kuryesi orada değildi. Kuryenin aradığı PTT şirket telefonunu tekrar aradığında ise telefon kapalıydı. Kargo takip numarasından baktığımda, iş yerinde çalışan alıcı M**** Y***** tarafından sisteme teslim alındığı görünüyordu. İzmir'den İstanbul Esenyurt'a giderek durumu yetkililere bildirdim, ancak müdür yardımcı olamayacağını söyledi. PTT kuryesi, kargoyu 18 yaşlarında bir gence teslim ettiğini iddia ediyordu. Devlet kurumunda çalışan görevli, kargoyu işte çalışan bir kişiye teslim ettiğini sisteme işlemiş ve kimliği belirsiz bir kişiye, alıcıya yakınlığını ya da kimliğini doğrulamadan teslim etmişti. PTT Kargo dağıtım merkezine gittiğimde, 'Onay kodunu vermişsiniz, alıcı almış' denilerek herhangi bir yardım alamadım. Bu mağduriyetimi sizlerle paylaşıyorum. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

profile profile

Şura
Şura

Merhaba mağduriyetiniz giderildi mi acaba? Sigorta ne kadar süre sonra ödeme yaptı tarafınıza ya da ödeme yaptılar mı nasıl bir yol izlediniz?

Serhat sonuçtan hiç memnun değil

04 Ekim 2024 07:13
Kargo Teslimatında Ciddi Güvenlik İhlali

Tolunay
03 Nisan 2024 16:50
PTT Kargo PTT Telefonumu Kaybetti.
Fatma sonuçtan hiç memnun değil

17 Ekim 2024 09:25
PTT Kargo Kategorileri