Humeyra sonuçtan hiç memnun değil

Pronto Tour Mu? Bir Daha Düşün!

14 Şubat 2024 15:02

08.02.2024 (00:32) tarihinde internet sitesinden Eşim ile birlikte katılmak üzere 2 kişilik 21-25 Şubat tarihli Doğu Ekspress turu satın aldım. Aynı gün içerisinde en yakınlarımızdan eşimin kardeşinin ciddi bir sağlık problemi olduğunu öğrendik. Zaman kaybetmeden çağrı merkezinize ulaştım ve durumu anlatıp turu iptal etmek istediğimi belirttim. Aradığım saat itibari ile mesai saati dışı olduğundan yetkili birinin olmadığını bize geri dönüş yapılacağı söylendi. Kısa bir süre sonra 0212 373 61 00 numaralı numaradan cevapsız çağrıyı fark edip geri dönüş yaptım. Genel müdürlükten arandığımı kendilerinin yetkisinin olmadığını tekrar genel müdürlükten aranmam için not aldıklarını söylediler.
09.02.2024 tarihinden itibaren bir geri dönüş yapılmadı.
14.02.2024 tarihinde aldığım geri dönüş ise şöyle;
Tur otel konaklaması ve rehberlik hizmetleri için 6.000 TL geri ödeme yapabileceklerini, geri kalan yaklaşık 18.000 TL nin uçak bileti ücreti olduğunu THY ile görüşmeleri sonucunda uçak bileti ücretinin iade edilemeyeceğini bildirdiler. Ben de bu durumun keyfi bir işlem olmadığını, ciddi sağlık problemi ile karşılaştığımızı buna dair tüm raporları ilettiğimi bildirdim. Uçak biletinin iadesi ile ilgili işlemler için hava yolu şirketine başvurabileceğimi söylediler. Fakat benim muhatabım Pronto Tour şirketidir. Ben bireysel olarak THY'den işlen yapmadım. Bu sebeple bu iadenin bütün olarak değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca yurt içi gidiş dönüş uçak bileti ücreti 18.000 TL olamaz. Bugünkü fiyatlardan hesapladığımda toplam 8.600 TL tutmaktadır.

Prontotour'un bu hareketi sizler için de fikir oluşturması adına yaşadığım durumu paylaşıyorum. Hizmet alırken 1000 kere düşünmeniz gereken bir şirket. Olağan dışı gelişen sağlık durumu sonucunda alamayacağım bir hizmet karşılığında bu tür bir işlem beklemiyordum açıkçası. Biraz insanlığınız olsun!

14 Şubat 2024 15:33 (Şikayetten 31 dakika sonra)

Değerli Misafirimiz, Şikayet ve önerileriniz ile ilgili taleplerinizi Müşteri temsilciniz veya Misafir ilişkileri departmanımız ile görüşebilirsiniz. Saygılarımızla Prontotour

14 Şubat 2024 15:36

Klasik otomatik cevapları!