28 Şubat 2024 09:30

07.02.2024 tarihinde Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan Pilot Garage firmasına, araç sahibinin yönlendirmesiyle ekspertiz yaptırdım. Pilot Garage ekspertiz raporu ile araç sahibinin ilanındaki bilgilerin birebir aynı olduğunu gördüm. Pilot Garage firmasının kurumsallığına ve marka değerine güvenerek rapordan şüphe etmeden aracı satın aldım. Ancak 10 gün sonra arkadaşımın arabayla ilgili şüpheleri üzerine başka bir firmada ekspertiz yaptırdım ve araçta ilk ekspertiz raporunda tespit edilmeyen 'Şasilerin işlem gördüğü, ön camın değiştiği, bagaj havuzunun işlem gördüğü' gibi tespitler yapıldı. Bu durum üzerine Pilot Garage çağrı merkezini aradığımda, farklı bir şubeye yönlendirildim ve olayın doğruluğunu tespit etmek için yeniden ekspertiz raporu yaptırmam istendi. Pilot Garage Düzce Şubesinde yapılan üçüncü ekspertiz raporu sonrasında, ikinci firmadan alınan ekspertiz raporunun doğru olduğu, Develi ilçesindeki Pilot Garage şubesinin yaptığı ekspertiz raporunun hatalı olduğu ve bu tespitlerin basitçe anlaşılabileceği tarafıma bildirildi. Hatalı rapor veren Pilot Garage şubesini aradığımda, 'gözünden kaçtığını, yapabileceği bir şeyin olmadığını' belirterek, hukuki yollara başvurmam gerektiğini söyledi. Araç satıcısı ile Pilot Garage Develi şubesinin tanışıklığı bulunmasına rağmen, Pilot Garage firmasının kurumsallığına güvenerek ekspertiz raporuna dayanarak araç alımı gerçekleştirdim. Şimdi ise araç sahibi ve Develi Pilot Garage, zararı karşılamayacaklarını, aracı geri almayacaklarını, dava açsam bile sürecin uzun süreceğini ve bir şey elde edemeyeceğimi söylemektedirler. Pilot Garage ekspertiz raporunda belirtilmeyen 'gizli ayıplar' ile tarafıma ayıplı araç satışı yapıldı ve bu rapor sebebiyle maddi zarara uğradım. Ayıplı araç satışı sonrası maddi ve manevi zararlarımı karşılayabilmek için ekspertiz firması ve araç satıcısına karşı hukuki süreç başlatıyorum. Ayrıca, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağım. İkinci el araç alımı yapacak kişilere önerim, Pilot Garage firmasının kurumsallığına güvenmeyerek, mağduriyet yaşamaları durumunda hukuki yollarla haklarını sonuna kadar aramalarıdır. Ben büyük bir mağduriyet yaşadım ve bu süreçten sonra tanıdıklarıma Pilot Garage firmasından hizmet almalarını önermeyeceğim.

profile profile

29 Nisan 2025 20:44
Ekspertiz Raporundaki Eksikler Yüzünden Maddi Zarara Uğradım
Bekir sonuçtan hiç memnun değil

Bilecik Bozüyük Pilot Garage Ekspertiz Pişmanlıktır.

03 Nisan 2024 17:08
Sadullah sonuçtan hiç memnun değil

02 Nisan 2024 16:34
Akın sonuçtan çok memnun

Elazığ Pilot Garage Oto Ekspertiz

30 Eylül 2024 13:14
"Pilot Garage Oto ekspertiz kurumsal bir firmaya yakışır şekilde iletişime geçerek güzel bir çözüm sundu. Kendilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ederim."