Philips Ev Aletleri Azur 8000 Seri Ütü Su Haznesi Kapak Kırığı

19 Ekim 2023 10:518.713

6 ay önce aldığım Philips Azur 8000 serisi (otomatik ısı ayarlı son model) ütünün su kapağı kırıldı. Bu kırık tasarım hatası nedeniyle sık sık karşılanabilecek bir durum. Zira hemen hemen her kullanımda su haznesini doldurma zorunluluğu olduğundan tasarımın kullanıma uygun ve dayanıklı bir metaryalle yapılması gerekirdi.
Yetkili servise götürdüğümde "kırıkların garanti kapsamında olmadığı" belirtilerek tamir için 850 TL talep edildi.

Garanti süresinde olan ve üretim/tasarım hatası olduğu kesin olan bu arızanın giderilmesi gerekirken 850 TL gibi fahiş bir servis bedeli talebi edilmesi nedeniyle yaşadığım mağduriyetimin giderilmesi gerekmektedir.

26 Ekim 2023 17:33 (Şikayetten 7 gün sonra)

Sayın K., Şikayetvar.com sitesine yazmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz. Ürünlerimizin motor aksamı dahil tüm parçaları garanti kapsamındadır ancak yedek parça, aksesuar ve sarf malzemeler kullanıma bağlı olarak hasarlandığında ücreti karşılığında tamir edilmesi ya da yenilenmesi gerekmektedir. Kırılma veya çatlamalar garanti kapsamı dışındadır. Bu duruma istinaden, ilgili parçanın değişimi için ücret karşılığında destek almanız gerektiğini belirtmek isteriz. Saygılarımızla, Philips Ev Aletleri Tüketici Danışma Merkezi

Sonay
13 Aralık 2023 16:23

Şikayetim, cevabınızda belirttiğiniz gibi "yedek parça, aksesuar veya sarf malzemesi" ile alakalı değildir. Güvenilir bir marka olarak tercih ettiğim ürününüz tam bir hayal kırıklığı maalesef. Üretim-tasarım hatası olduğunu umarım bundan sonraki olası şikayetler sonunda kabul edersiniz.

7 Ağustos 2025 09:07

Teknik Öğretmen olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki kesinlikle tasarım hatası. Ütüdeki En Az Yorulan malzemenin En Erken Kırılması... Hadi bu şekilde tasarlamak istedin ancak kullandığın plastik malzeme yanlış. Kesinlikle iade alınması, hatta piyasadaki tüm kapakların bu sorundan dolayı değiştirilmesi gerekiyor. Stanley Termos kapaklarını bilirsiniz. Firma var firma var... Aynı sorun benim ütümde de var ve garantiye vermeyi düşünüyordum. Ancak Philips Merkezinden gelen cevabı görünce vazgeçtim. Bu yorumunuzdan sonra ev eşyaları alırken listemdeki Philips ürünlerini çıkaracağım.

Benzer Şikayeti Var
27 Ocak 2024 23:22

Aynı durum benim Ütü de de mevcuttur Philips 8000 serisi 80 50 Ütü kapağı ilk kullanımda kırıldı Philips hiçbir şekilde yardımcı olmadı buradan gördüğüm kadarıyla bir çok kullanıcı bu durumda mağdur Philips'in bu konuda hiçbir şey yapmaması ilginç dünyaca ünlü bir markanın bu kadar duyarsız kalması kabul edilemez

Philips Ev Aletleri Azur 8000 Serisi Ütü Sorunsalı

15 Haziran 2024 11:071.240

Philips Azur 8000 serisi ütü aldım, henüz 1 yıl olmadı. Su koyulan haznenin kapağı kırıldı ve servis 950 lira talep ediy...

PHILIPS Ev Aletleri Philips Azur Serisi Memnun Kalmadım

7 Ekim 2023 09:535.533

Philips Azur 8000 serisi ütü aldım 2 ay oldu. Alalı gerekli buharı vermiyor ütü hiç açmıyor ayrıca en ufak bir yan düşme...

1 Destek

Tümünü Gör
Philips Ütü Su Akıtıyor Bu Normal Bir Durum Değil

Philips Ütü SuAkıtıyor Bu Normal Bir Durum Değil

Melike
Philips Kazanlı Ütü 7000 Serisi Acil Çözüm

Philips KazanlıÜtü 7000 Serisi Acil Çözüm

Fatma
Philips Azur Ütüm Arıza Işığı Veriyor, Çalışmıyor!

Philips Azur ÜtümArıza Işığı Veriyor, Çalışmıyor!

Buket
Philips Ütünün Hata Vermesi

Philips ÜtününHata Vermesi

Gülfe
Philips Ütü Su Akıtıyor, Kırışıklık Açmıyor!

Philips Ütü SuAkıtıyor, Kırışıklık Açmıyor!

Damla

Öne ÇıkanKonular