Hayrettin sonuçtan hiç memnun değil

02 Ocak 2024 23:47

03.07.2023 tarihinde Media Markt Forum AVM mağazasından aldığımız Philips Aqua Trio XW9383/01 marka şarjlı süpürgeyi aradan geçen 6 ay boyunca bir kez bile doğru düzgün kullanamadık. Cihazı birkaç kez deneme amaçlı süpürme işlemi gerçekleştirdikten sonra bataryası aniden yüzde 90'lardan yüzde 10'lara düşmeye başladı. Bir süre sonra da batarya arızası verdi. İlk olarak 24 Ağustos günü teknik servise götürdük ve iki hafta sonra batarya değişimi yapılarak bize geri gönderildi. Kısa bir süre geçti ve yine aynı arızayı yaşadık. 18.11.2023 tarihinde ikinci kez servise götürdük ve cihaz 29.11.2023 tarihinde yine batarya değişimi yapılarak bize iade edildi. Çok kısa bir süre geçti ve üçüncü kez aynı arızayı verdi. Bu sefer teknik servise sorunun bataryada değil, cihazda olduğunu, cihazdan her on saniyede bir çıt sesi geldiğini, bunun da cihazdaki bir devre elemanının sürekli şarj deşarj olduğu anlamına geldiğini ve cihazın değişmesi gerektiğini ifade ettim. Ardından Philips müşteri hizmetlerini arayarak durumu olduğu gibi anlattım. Batarya değişimini kabul etmeyeceğimizi, sorunun cihazda olduğunu bildirdim. Görüştüğüm müşteri hizmetleri görevlisi ve teknik servis elemanı büyük ihtimalle değişim olacağını söyledi. Biz de altı aydır kullanamadığımız ve 18.000 TL ödediğimiz süpürgemizi nihayet kullanma umuduyla beklemeye başladık. Bugün sabah Philips müşteri hizmetleri tarafından arandım ve cihazın batarya değişimi yapılacağı bildirildi. Haklı olarak isyan ederek daha kaç defa batarya değişimi yapılacağını sordum. Aynı şeyi üç defa denediklerini, aynı yöntemi tekrarlayarak farklı sonuç alamayacaklarını ifade ettim. O andan itibaren servise cihazı kaç defa gönderdiğimiz konusunda tartışma yaşandı. Hayatımda böyle saygısız bir müşteri hizmetleri temsilcisiyle karşılaşmadım. Özetle, altı aydır 18.000 TL verip aldığım süpürgeyi kullanamadım. Bu durumun Tüketici Mahkemesi tarafından çözülmesi gerekecek gibi görünüyor.

09 Ocak 2024 09:56 (Şikayetten 6 gün sonra)
14 Ocak 2024 11:29

Hiçbir şekilde iletişim kurulmadı. Asla tavsiye etmiyorum bu markayı. Pişmanlık duymak istemiyorsanız uzak durun.

15 Ocak 2024 13:00

Sayın B., Cihazınızda batarya değişimi yapılmış olup değişim hakkı bulunmamaktadır. Şu an sorun yaşıyorsanız, tekrar servise başvurabilirsiniz. Gerekli kontroller yapılacaktır. Saygılarımızla, Philips Ev Aletleri Tüketici Danışma Merkezi

15 Ocak 2024 13:10

Sorun bataryada değil sorun cihazda. 3 defa batarya değişimi yapıp bunu bir lütuf gibi buraya yazmanız bile sizin nasıl bir şirket olduğunuzu gösteriyor. 3 defa batarya değiştirmeniz sizin bana bir ikramınız veya lütfunuz değil. 18000 TL verip 6 aydır 1 kez bile kullanamadığım bir cihazdan söz ediyoruz. Tekrar ediyorum sorun bataryada değil. 3 kez değiştirdiniz ve her 3 değişimde de aynı sonuç elde edildi. Ürünü ilk aldığımda üzerinde bulunan orijinal batarya ile birlikte bu cihazın gördüğü 4. Batarya. Sorun tam olarak şu. Siz Philips olarak Türk halkına Avrupalı' Lara satamadığınız sorunlu cihazları satıyorsunuz. İşte tüm mesele bu.

01 Şubat 2024 01:08

Asla iletişime geçilmiyor çözüm yok. Garanti diye bir şey söz konusu bile değil. Ürünü almayı düşünenler umarım bu şikayeti okurlar. Tek ürettikleri çözüm başka bir servise daha götürme tavsiyesi. Cihaz 4 farklı batarya gördü 1 kere doğru düzgün kullanmadık.

12 Şubat 2024 09:14

Son kez basma bir servise verdim cihazı. Cihazın gördüğü 4. Batarya da aynı şekilde bozuldu. 7 aydır 1 kez bile kullanamama durumu halen geçerli. Ürünü almak isteyenler için bir ayrıntı daha vereyim. Şimdi ben Tüketici Mahkemesi'ne verdim ve paramın iadesini veya ürünün değişimini istedim. Ürün değişimi kararı alınsa bile ürünün benim aldığım zamanki fiyatı ile şimdiki fiyatı arasında fark varsa onu ödemem gerekiyormuş. Philips demek pişmanlık demek. Yarım saat kaldığım teknik serviste gelen herkes benim gibi bin pişmandı. Philips eskisi gibi değil.

Ömer
Ömer

Bende bu cihazdan aldım beş yıl garantisi de var böyle bir sorunla karşılaşırsam adamın canına okurum. Bu aşamalardan sonra hiç beklemeden tüketiciler mahkemesine başvurun ürünün parasını talep edin sonucun sizin lehinize döneceğini söyleyebilirim. Siz değil onlar uğraşsın.

Hatice

Ayıplı üründe ne zaman dilekçe verdiğinizin önemi yok, iki yıl galiba. Gizli ayıp diye de bir şey var ki süresiz değişim ve iade isteyebilirsiniz. Heyet kendi bilirkişisine gönderir karar lehinize çıkar

Hatice

Heyete gidip dilekçenize ekleme yaptırın, ekstra ödeme saçmalığı olamaz, ürün ayıplı zaten. Siz de 18.000 TL'yi faize koysaydınız bir getirisi olacaktı, Hakem Heyetinin lQ'su düşük değil, merak etmeyin, birebir değişim olur. İade isterseniz de ürünün şu anki bedeli kadar veya yasal faizin eklenip iade edilmesini talep edin, karar o şekilde de çıkabilir, o zaman itiraz edebilirler ama hakları var, bence birebir değişim isteyin.

Ferit sonuçtan memnun değil

07 Ekim 2024 16:46
Philips Aqua Trio 9000: Kırılan Parçalar ve Yetersiz Hizmet
İrem sonuçtan hiç memnun değil

Philips Süpürge: Arızalı Ürün Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti

09 Nisan 2025 21:22
philips-supurge-arizali-urun-ve-yetersiz-musteri-hizmeti-1.pdf
Berke sonuçtan hiç memnun değil

29 Temmuz 2024 10:13

PHILIPS Ev Aletleri Kategorileri