Faruk sonuçtan hiç memnun değil

Paraşüt Uygulamasıyla Yaşadığım Beklenmedik Sorunlar

Paraşüt Uygulamasıyla Yaşadığım Beklenmedik Sorunlar
05 Aralık 2024 14:28

Paraşüt ön muhasebe uygulamasını kullanmaya başladım. Bir yıl önce, internet reklamlarında sık sık gördüğüm Paraşüt uygulamasına bir yıllık ücret ödeyerek üye oldum. Ödemeyi kredi kartımla gerçekleştirdim. Ancak hem ticaretim istediğim gibi yürümedi hem de Paraşüt uygulamasını çok kullanışlı ve basit bulmadım. Uygulamayı birkaç ay sonra kullanmayı bıraktım ve verdiğim bir yıllık ücret de boşa gitti. Aradan geçen süre sonrası, 04.12.2024 tarihinde tesadüfen kredi kartı harcamalarımı kontrol ettiğimde, 15.11.2024 tarihinde kredi kartımdan 7511.85 TL bir tahsilat yapıldığını fark ettim. Hemen müşteri hizmetlerini aradım ve itirazımı ilettim, iadesini talep ettim. Tarafıma uygulamayı bir yıl daha kullanmak isteyip istemediğimi soran olmadı. Otomatik yenileme talimatım da yoktu. Kredi kartı bilgilerim ellerinde olduğu için benim rızamın olup olmadığını sorma gereği bile duymadılar. 05.12.2024 tarihinde müşteri hizmetleri beni aradı ve 14 günlük itiraz süresinin geçtiğini, iade yapamayacaklarını belirttiler. Kredi kartımdan çekim yapıldığından haberim bile olmadığını ve rızam olmadan yapılan işlemde 14 günlük süre aramalarının haklı bir gerekçe olmadığını söylemem bir anlam ifade etmedi. Ne bir bilgi mesajı ne de onay mesajı geldi. Bankaya gidip kredi kartımı iptal ettim. Ama iş işten geçmişti bile. Tüketici Mahkemesi'ne gideceğimi belirttim. Sanki işimiz gücümüz sorunlarımız bize yetmiyormuş gibi bir de bunlarla uğraşmak durumunda kaldım. Ben mağdur oldum.

profile profile
Faruk
Faruk
05 Aralık 2024 15:34

Beni aradılar tüm haklı itirazlarımı red ederek ücret iadesini yapmayacaklarını söylediler. Asla kredi kart bilgilerinizi ellerine geçirmelerine müsaade etmeyin. Hem dava açacağım hem Cumhuriyet Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım.

20 Aralık 2024 10:57 (Şikayetten 14 gün sonra)

Mehmet sonuçtan çok memnun

Paraşüt Habersiz Kredi Kartından Çekim Alma