Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa Motor Arızası

21 Eylül 2024 12:17

17.09.2024 tarihinde, 2023 model ve henüz 22 bin kilometrede olan Opel Corsa aracımı çalıştırdığımda 'araç motor arızası: aracı tamir ettirin' uyarısı verdi. Yetkili servis Opel Erdemir'le iletişime geçerek aracı garanti kapsamında servise bıraktım. Aracın buji, bobin ve enjektörden kaynaklı olmayan bir sorununun olduğunu söylediler ama sorunu bulamamışlar. 19.09 Perşembe günü saha sorumluları uzaktan bağlanarak sorunu çözmek için bir rapor tutmuş, ama hanımefendi mi beyefendi mi bilmediğim yetkili, Perşembe ve Cuma günü raporu iletmediği için araya da hafta sonu girdiğinden, Pazartesi rapor sonucunu öğrenmeye çalışacakmış yetkili servis. Henüz 22 bin kilometrede olan araç motor sıkıntısı çıkartmış; firma bunu çözmek ve mağduriyeti gidermek için acele etmesi gerekirken, Pazartesi veya Salı günü rapor sonucuna ulaşılabilirse ona göre süreç devam edecekmiş. Yani anlaşılan, sadece sorunun ne olduğunu anlamak için 1 hafta bekleyeceğiz. İkame araç istediğimi belirttiğimde ise öyle bir hizmetlerinin olmadığını belirttiler. Bazı şeylerin tesadüf olmadığını, Volkswagen ve Skoda gibi grupların neden daha çok tutulduğunu ve satıldığını bir kez daha anlamış olduk. Bunu görünce altına göstermelik bir yorumla sorunla ilgilenilmeye başlandığına dair bir not düşerler.

25 Eylül 2024 10:27

Aracın arızası pazartesi günü belli oldu parça siparişinin gelmesi ise önümüzde ki hafta bekleniyor. Yani ortalama 10 gün ise parçanın gelmesi beklenecek. 1 hafta da aracın arızasının belli olmasını bekledik. Bende şu an acaba ne kadar süre sonra aracımı alabileceğimi merakla bekliyorum. Gerçekten Opel pişmanlıktır.

02 Ekim 2024 08:46

17 eylülde servise teslim ettiğim aracı bugün 2 Ekim olmasına rağmen halen daha teslim alamadım. Yani parçanın yurt dışından gelmesini bekliyoruz. Bu ülkede araç satıyorsanız eğer lazım olacak parçaları en azından Türkiye'den tedarik edecek kadar bir alt yapısının olması gerekiyor diye düşünüyor insan.

21 Kasım 2024 18:10

Aracımı servise bıraktıktan 35 gün sonra teslim alabildim. Süreç oldukça uzadı 15 gün sonunda ikame araç verildi tarafıma parça yurt dışından geleceği kesinleştikten 5 iş günü sonra ikame araç hakkınız oluyor. Üsteleyin başlangıçta vermek istemiyorlar öyle bir hizmetimiz yok diyor servis. Genel distribütör olan stellantis ile iletişime geçin. Yani bu kadar çok bu arızasının olması kronik bir sorun olduğunu işaret ediyor

Yorumlar (9)

Meriç
Meriç

Merhaba. Bende de motor arıza uyarısı çıktı Mokka 2023 model. Sizde daha sonra motor arıza durumu oldu mu

Oğuzhan

Merhaba, benim de aracımda motor beyin arızası var ve yurt dışından parça bekliyoruz. Sizde son durum nedir, parça geldi mi geldi ise ne kadar sürede geldi?

Fatma

Bir de arabanın boyadı atıyor 2 senedir onun için de daha ilgilenen olmadı zaten ara ara motor arızası veriyordu.

Fatma

Bir ay önce erdemir'e motor suyu ile ilgili bıraktık bir de triger kayışı değişecekti 2020 Opel corse Hala parça bekleniyormuş. Ve turbosu arızalıymış. Garantisi yok ama genede 4 senede bir araba bu hale nasıl gelir anlamadık Opel Türkiye'yi çok aradım ama hiçbir yardımları olmadı.

Abuzer
Abuzer

Bütün Opel araçlarda motor sorunu oluyor arkadaşım üç aydır uğraşıyor

Okan
Okan

Merhaba, arıza neyden kaynaklıymış?

Oğuzhan

Motor kontrol beyninden kaynaklı bir arızaymış.

Gizem
Gizem

Son durum nedir?

Oğuzhan

Arızayı bulabilmişler şimdi de parça tedarikini bekleyeceğiz

Sürekli Motor Arızası Veren Yeni Araçta Çözüm Bulunamıyor

Ergün
22 Ekim 2024 09:56

Yetkili Serviste Bakım Sonrası Bitmeyen Arıza Ve Mağduriyet

Denizcan
25 Temmuz 2025 11:13
Erdi sonuçtan hiç memnun değil

Opel Corsa'da Bitmeyen Arıza Ve Servis Randevusu Sorunu Mağduriyet Yaşatıyor

Erdi