Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Opel Aracımın 62.000 De Triger Zincirinin Kopması Ve Garanti Dışı Denmesi

23 Ağustos 2024 09:35

Opel Combo Life aracımın 62.000 km'de triger zincirini kırması üretici hatası değilmiş gibi garanti kapsamı dışında değerlendirilmesi. Opel Çetaş Büyükçekmece'den aldığım sıfır aracım 62.000 km'de triger zinciri kopma ya da kırılma sonucu arızaya girdi. Bayi, bir ya da iki basit sayılan (yağ, hava gibi filtre değişimi) periyodik bakımı kendilerinde değil de başka yerde yaptırdım diye garanti dışına aracı çıkarıp, normalde bu basit bakımlarla alakası olmayan bu üretici kaynaklı 62.000 km'de triger zinciri hatasını garantiden saymamaktadır.

18 Eylül 2024 08:12

Opel Combo life Aracım 60 bin km'de zincir kırdı. Son geldiğimiz durum şu şekilde: Opel diyor ki yağ değişimini bizde yapmazsanız zinciri koparması çok normal. Ben Türkiye cumhuriyetinin yetkilendirdiği bir özel serviste yağ değişimi yaptım. Servis dokümanında var ama Opel hayır! Yağı biz değişmezsek zincirde kopar araçta gitmez diyor. Garanti kapsamından çıkardı aracı. Bunu da araç alırken kimse bana dememişti. Bilsem almazdım. Kim ister ki servis randevusu vermeyen bir markadan araç alıp yağını onlar değişmezse yolda kalan aracı. Demek ki tecrübe bu olsa gerek. Sonuç itibari ile verilen cevap sadece konuyu geçiştirme amaçlı olup araca sorun bulmayıp yağ gibi markette bile satılan bir üründen 60 bin km de triger zinciri kırmasının faturasını bana mal eden bir firma. Mahkemeye vereceğim. Bilir kişi talep edeceğim. Bana servis bizde yapılmazsa garanti dışı olur bilgisi verilmedi. Sanırım garanti dışı olsun diye de sorunlu araçları için servis randevusu vermiyorlar. Araç otomatik elektronik araç, hiç mi yağ eksik alarmı, motor arızası alarmı vermez? Yolda giderken araç kitlendi ve triger zinciri kırılmış. Bu sorunun nedeni de onlarda yağ değişimini yapmamamız. Sizin yağın özellikleri ne? Uçak mı bu özel bir yağ olsun? Mahkeme gerekçelerimi inceleyecektir. Marka benim için bitmiştir.

05 Eylül 2024 15:50

Opel Türkiye'de konu ile ilgili talebim var. İki hafta önce dosya oluşturuldu. Opel'i arıyorum müşteri ilişkileri dosyamın E*** hanımda olduğunu kendilerinin bilgi veremeyeceğini söylüyor. E** hanım sizi arayacak diyorlar. Ama beni arayan yok. Dosya durumu hakkında bilgi alamıyorum. Almanya'ya konu ile ilgili mail attım. Oradan da henüz dönüş yok. Beklemekteyim. Karşımda muhatap bulamıyorum. İşleri sadece satış yapana kadarmış diye düşünüyorum. Konu ile ilgili daha çok yere ulaşmaya çalışacağım. Üretici hatalı araçta yalnız başıma bıraktılar. Ama ben bunu kabul etmiyorum. Tüketici Mahkemesi'ne bilir kişi isteği ile başvuru yapmak durumundayım. Opel bana 60 bin km triger zincirinin değişmesi gerektiğini (ironi yapıyorum) söylemedi. Bakım planında 150 binde görülen triger zinciri 60 bin km'de kopmuştur. Suçlusu ben değilim. Triger zincirinin kopmaması için gerekli neyi sağlamadım? Otomatik araç. Elektronik araç. Neden suç bende garanti dışında tutuluyor? Aracınız 60 bin km'de triger zincirini mi koparıyor?

04 Eylül 2024 15:23

Opel Türkiye'ye şikayetimi ilettim. 2 hafta geçmesi rağmen kimse aramıyor ve bilgi vermiyor. Ana merkezlerine ulaşmaya çalışacağım. Türkiye Opel şikayetleri 2-3 iş gününde geri dönüş sağlayacağını söyledi ama geri dönüş yapmıyorlar. Ana merkezi bilgilendirmekte fayda var sanırım. Kendim aradığımda aradığım kişiler dosyayı gördüğü halde bilgi vermeyip Sizin dosyanız E*** hanım da diye oyalamaktadır. E*** hanım'ın varlığından şüphe etmekteyim. Çağımız elektronik bir çağ. Yani mail var mesaj var telefon var. Arayan soran yazan telefonda bilgi veren yok.

30 Ağustos 2024 08:01

Opel Combo life Garanti kapsamı sorunu. Araç 62.000 km'de triger zincirini kırdı. Opel çetaş Büyükçekmece garanti kapsamı dışında diye değerlendirdi. Konuyu Opel Türkiye'ye bildirdim. Bir haftadır geri dönüş alamadım. Araç bayide beklemektedir. Henüz açılmadı ve işlem yapılmadı. 62.000 km de triger zincir hatası üretici hatası. Birinci bakımı Opel'de yaptırdım. İkinci ve üçüncü bakımı (basit sayılan filtre vb. Bakımları) özel serviste yaptırdım. Bunu gerekçe göstererek normalde 150.000 km'lerde bakımı yapılan triger zinciri bakımı yapılması gereken araç 62.000 km de Triger zinciri kırmış ve garantiye almıyorlar. Sanırım tüm bakım dokümanlarımla ve bilir kişi görüşüyle Tüketici Mahkemesinde işim çözülecektir ama Opel'in beni bu duruma düşürmesi en büyük mağduriyettir. Böyle olacağını bilsem hiç kapıdan içeri dahi girmezdim. Zaten bu benim düşüncem bu gibi durumlar için servisten randevu alamıyordum. Telefona bakan yok. Bu nedenle iki basit bakımı özel serviste yaptırmak zorunda kaldım. Telefon çağrı ayarlarım geriye dönük bakılabilir. Hala aracım bayide bense telefonun ucunda talebimin gerçekleşmesini beklemekteyiz. Kimsenin umurumda dahi değil.  Ben alın terimle biriktirdiğim param ile sizden araç aldım. Triger zincir 62.000 km de koptu. Araç otomatik. İstesem koparamam bende hata yok. Araçta hata var. Ben araç iadesi yapmak istemedim garantiden yapılsın istiyorum. Araç 150.000 km'ye kadar garanti de ya! Onun için yürüyen aksamı garantide olsun diye geldim sıfır araç aldım. Sizce ben Tüketici Mahkemesinde sorunumu çözdürdükten sonra ben, çocuklarım, torunlarım, torunlarımın torunlarına kadar Opel'i nasıl anlatırım ve nasıl anlatırlar? Size sorum budur. Küçük düşünmeyin küçük firma değilsiniz. Aynı zamanda Avrupa merkezinize de konuyu detaylı bir şekilde anlatacağım. Opel Türkiye sizden bir haftadır telefon ve çözüm beklemekteyim.

profile profile
18 Şubat 2025 07:10

Sonuç olarak yardımcı olan olmadı. Kusurlu aracın masraflarını ödedim. Garantiden de çıktı. Opel markasının kapısından dahi girmem bir daha. Benim için Opel bitmiştir.

Opel Combo Life Aracımın Garanti Kapsamı Dışında Bırakılması

Bektaş
08 Ekim 2024 16:32
Opel Combo Life Aracımın Garanti Kapsamı Dışında Bırakılması
Alper sonuçtan hiç memnun değil

Opel Combo: Sıfır Araçta Bitmeyen Yağ Sorunu Ve İlgisiz Servis

Alper
20 Mart 2025 18:04

Eksantrik Zinciri Arızası Ve Yetersiz Servis Bilgilendirmesi Mağduriyet Yarattı

Erdinç
26 Ekim 2025 11:30
Eksantrik Zinciri Arızası Ve Yetersiz Servis Bilgilendirmesi Mağduriyet Yarattı
eksantrik-zinciri-arizasi-ve-yetersiz-servis-bilgilendirmesi-magduriyet-yaratti-2.jpg

Garanti Kapsamında Olmayan Triger Kayışı Ücreti Şoku

Merve